
Denne snickerskage er en uimodståelig kombination af blød, svampet kagebund, chewy karamel, saltede peanuts og fløjlsblød chokoladeganache. Det er en kage med karamel, der bare smager fuldstændig fantastisk Med dens balance mellem sødme, salt og chokolade er denne snickerskage med karamel en sikker vinder for alle, der elsker kage med chokolade og karamel.Hvis du leder efter en opskrift på en karamel kage, der er fantastisk lækker og nem at lave, er denne et oplagt valg. Det er en favorit, der tilfredsstiller enhver trang til noget sødt.
Udstyr til opskriften:
- Firkantet form (ca. 23 x 23 cm)
- Termometer reklamelink
Ingredienser
Kagedej:
- 50 gram smør
- 3 æg
- 2 tsk vaniljesukker
- 100 gram sukker
- 250 gram hvedemel
- 2,5 tsk bagepulver
- 50 gram marcipan
- 2 dl mælk
Karamel:
- 1 dl fløde
- 1 dl lys eller mørk sirup
- 50 gram smør
- 175 gram sukker
- 250 gram saltede peanuts
Chokoladeganache:
- 225 gram mørk chokolade
- 1/2 dl fløde
- 20 gram smør
Fremgangsmåde
Kagedej:
- Smelt smørret og sæt det til side.
- Pisk æg, vaniljesukker og sukker til en lys og luftig masse.
- Vend mel og bagepulver i, sammen med den smeltede smør.
- Riv marcipanen groft og rør også det i, sammen med mælk.
- Hæld dejen i en firkantet form (ca. 23×23 cm) beklædt med bagepapir.
- Bag den ved 200 grader i ca. 20 minutter.
- Lav imens karamellen.
Karamel:
- Kom alle ingredienser i en gryde og lad det koge godt sammen, under omrøring.
- Kog karamellen indtil den rammer ca. 115-120 grader. Fjern den derefter straks fra varmen.
- Sæt karamellen til side, indtil kagen er færdig.
- Lad kagen køle en lille smule af, inden du hælder karamellen på kagen og drys peanuts ovenpå. Tryk peanuts lidt ned i karamellen.
Chokoladeganache:
- Smelt alle ingredienser sammen i en gryde eller i mikroovnen.
- Fordel derefter chokoladeganachen på din afkølede kage.
- Pynt evt. med lidt ekstra peanuts og finthakket Snickers.
Spørgsmål & svar
Hvordan får jeg den perfekte konsistens på karamellen i min Snickerskage?
For at sikre, at karamellen i din Snickerskage med karamel bliver hverken for blød eller for hård, skal den koges til en temperatur på 115-120 grader. Brug et sukkertermometer, så du er sikker på at opnå den perfekte balance mellem blød og chewy konsistens.
Kan jeg lave min Snickerskage i forvejen?
Ja, denne Snickerskage kan laves dagen før den skal serveres.
Kan jeg bruge en anden type nødder end peanuts?
Selvom peanuts giver den klassiske smag i Snickerskage, kan du sagtens erstatte dem med f.eks. ristede mandler, cashewnødder eller valnødder.
Hvordan opbevarer jeg bedst Snickerskagen?
Denne opskrift på karamel kage holder sig bedst i en lufttæt beholder i ved stuetemperatur i et par dage. Du kan også fryse den ned i mindre stykker og tage dem op efter behov.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Kan den laves dagen før den skal spises
Hej Gitte
Ja, det kan den sagtens 😊
Kan man lave kagen uden marcipan?
Hej Nicoline
Det vil jeg ikke anbefale. Marcipanen er med til at gøre kagen dejlig svampet og gør at den ikke bliver tør. Kagen smager dog ikke af marcipan, selvom man kommer det i.
Mvh. Mette
Hej Trine
Ja, du kan sagtens fryse kagen ned.
Mvh. Mette