• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
Mettes Madmagi 183x57
Menu
  • Kage & Dessert
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cheesecake
    • Portionsanrettede desserter
    • Cookies og småkager
    • Cupcakes og muffins
    • Moussekager
    • Glaze kager
    • Flødeboller
    • Tærter
    • Chokolade
    • Is
    • Juleopskrifter
    • Fastelavn
    • Nytårskager og desserter
    • Påskekager og -desserter
  • Brød og boller
    • Boller
    • Brød
    • Rugbrød
  • Mad
    • Aftensmad
    • Frokost
    • Morgenmad
    • Madpakke idéer
    • Baby- og børnemad
    • Salater
    • Forretter
    • Appetizers
    • Tilbehør
    • Snacks
  • Om mig / Kontakt
  • Kage & Dessert
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cheesecake
    • Portionsanrettede desserter
    • Cookies og småkager
    • Cupcakes og muffins
    • Moussekager
    • Glaze kager
    • Flødeboller
    • Tærter
    • Chokolade
    • Is
    • Juleopskrifter
    • Fastelavn
    • Nytårskager og desserter
    • Påskekager og -desserter
  • Brød og boller
    • Boller
    • Brød
    • Rugbrød
  • Mad
    • Aftensmad
    • Frokost
    • Morgenmad
    • Madpakke idéer
    • Baby- og børnemad
    • Salater
    • Forretter
    • Appetizers
    • Tilbehør
    • Snacks
  • Om mig / Kontakt

Crispy kartoffelsalat – kold kartoffelsalat med knuste kartofler

13. august 2025 Skriv kommentar

 

Home » Mad opskrifter » Aftensmad » Crispy kartoffelsalat – kold kartoffelsalat med knuste kartofler

Crispy kartoffelsalat - kold kartoffelsalat med knuste kartofler

Crispy kartoffelsalat - kold kartoffelsalat med knuste kartofler
En klassisk kartoffelsalat er altid god som tilbehør, men det gør virkelig noget særligt, når kartoflerne er bagt sprøde i ovnen. Den her version er en crispy kartoffelsalat, hvor de flade, bagte kartofler vendes i en cremet dressing med urter og grønt. Det hele serveres koldt og fungerer godt til grill, buffet eller som en del af en helt enkel aftensmad.
Til kartoflerne bruger jeg helt almindelige små kartofler, som først koges møre og derefter bages, indtil de er sprøde og gyldne. De trykkes flade, så der kommer godt med overflade at bage på. Det giver den der sprøde konsistens, som passer rigtig godt til den kolde dressing.
Når kartoflerne er færdige, skal de køle lidt af, inden de blandes med dressingen – så bevarer de deres sprødhed, og salaten bliver ikke tung eller slatten. Det er en kartoffelsalat med sprøde kartofler, der stadig har bid og tekstur.
Dressingen til kartoffelsalat er lavet med creme fraiche, lidt mayonnaise og en god håndfuld grønt. Jeg bruger rødløg, hvidløg, purløg og persille, og så lidt agurk i små bidder, som giver friskhed og lidt ekstra struktur. Det hele røres sammen og smages til med salt og peber. Du kan også tilsætte en smule citronsaft eller en teskefuld dijonsennep, hvis du vil have en lidt skarpere smag.
Det er vigtigt at vente med at blande dressingen i, til kartoflerne er kølet let af – og gerne først lige inden servering. På den måde holder de sig crispy, og det hele bliver ikke for tungt. Hvis du vil forberede salaten i god tid, kan du opbevare dressingen og kartoflerne hver for sig og først samle det hele lige inden spisetid.
Denne crispy kartoffelsalat opskrift fungerer godt både som tilbehør og som en ret i sig selv. Den er mættende og fyldig, men stadig frisk. Den kolde kartoffelsalat er især god til grillet kød, fx kylling, pølser eller en god hakkebøf. Men den kan også spises som en selvstændig ret med lidt brød ved siden af.
Kartoffelsalat med crispy kartofler adskiller sig fra den klassiske version, hvor kartoflerne er kogte og skåret i skiver. Her er det de sprøde flader og de rustikke stykker, der gør forskellen. Den sprøde overflade suger lidt dressing, men ikke så meget, at det bliver blødt. Det giver en rigtig fin balance mellem cremet og sprødt.
Du kan sagtens tilpasse opskriften med andre grøntsager eller urter, alt efter hvad du har. Dild eller estragon kan f.eks. også fungere godt i dressingen. Hvis du vil gøre den lidt mere mættende, kan du tilsætte lidt smuldret feta eller ristede kikærter.
Crispy kartoffelsalat er nem at lave, og det meste kan forberedes i god tid. Kartoflerne kan bages og gemmes i køleskabet, og så varmes kort op i ovnen lige inden, hvis du vil have dem ekstra sprøde igen. Dressingen holder sig også fint i en lufttæt beholder i et par dage.
Det her er en fantastisk kold kartoffelsalat, som er lidt anderledes, men stadig enkel og ligetil. En god variation, hvis man trænger til noget andet end den klassiske version. Og så er det en kartoffelsalat, som både børn og voksne plejer at kunne lide.
Ingen vurderinger endnu

Trin-for-trin video til opskriften

Forberedelse: 55 minutter minutter
Tilberedning: 15 minutter minutter
Tid i alt: 1 time time 10 minutter minutter
(undgå sort skærm)
4 personer

Ingredienser
  

Crispy kartofler:

  • 1 kg kartofler
  • Olivenolie
  • Salt og peber
  • 1 tsk paprika

Dressing til kartoffelsalat:

  • 2,5 dl creme fraiche
  • 1/2 dl mayonnaise
  • 1 lille rødløg
  • 1 fed hvidløg
  • 1/2 agurk
  • Purløg
  • Persille

Fremgangsmåde
 

  • Kog kartoflerne indtil de er møre.
  • Hæld vandet fra kartoflerne og lad dem køle en smule af.
  • Fordel kartoflerne på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Tryk dem flade med bunden af et glas.
  • Pensl dem med lidt smeltet smør og krydr med salt og peber.
  • Kom kartoflerne i ovnen og bag dem ved 220 grader varmluft i ca. 40 minutter indtil de er helt sprøde og gyldne.
  • De sidste 5 minutter sættes ovnen på grill.
  • Hak rødløg, hvidløg, persille, og purløg helt fint.
  • Skær agurken i små mundrette bidder.
  • Bland alle ingredienserne til dressingen og lad den sæt den til side indtil du skal bruge den.
  • Lad kartoflerne køle lidt af inden du deler dem i rustikke stykker.
  • Vend de crispy kartofler med dressingen og server straks.

Spørgsmål & svar

Crispy kartoffelsalat - kold kartoffelsalat med knuste kartofler
Kan jeg lave crispy kartoffelsalat i forvejen?
Ja, både kartofler og dressing til kartoffelsalat kan sagtens forberedes i god tid. For at bevare de sprøde kartofler, er det bedst først at samle salaten lige inden servering. Kartoflerne kan opbevares i køleskabet og varmes kort i ovnen, hvis du vil have dem ekstra sprøde.
Hvordan undgår jeg, at kartoflerne bliver bløde?
Lad kartoflerne køle let af, inden du blander dem med dressingen. Det hjælper med at bevare den sprøde overflade og sikrer, at din kartoffelsalat med crispy kartofler ikke bliver tung eller slatten.
Hvilken dressing passer til crispy kartoffelsalat?
En cremet dressing til kartoffelsalat lavet på creme fraiche og mayonnaise passer perfekt. Den giver balance til de sprøde kartofler og gør denne kolde kartoffelsalat både frisk og fyldig.
Kan jeg bruge andre ingredienser i opskriften?
Ja, denne crispy kartoffelsalat opskrift er nem at tilpasse. Prøv f.eks. med dild, estragon, feta eller ristede kikærter for en mere mættende og varieret version.
Hvad gør crispy kartoffelsalat anderledes end klassisk kartoffelsalat?
Forskellen ligger i konsistensen. I en kartoffelsalat med sprøde kartofler får du en rustik og mere teksturfyldt ret, hvor de bagte kartofler suger lidt dressing uden at blive bløde. Det gør det til en fantastisk kold kartoffelsalat med både sprødhed og cremet fylde.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Print opskriften

FLERE GODE OPSKRIFTER:

Chili con carne med ris og tortillachips - smagfuld chili con carne opskrift!Chili con carne med ris og tortillachips Verdens bedste pastasalat med kylling, bacon og karrydressingVerdens bedste pastasalat med kylling, bacon og karrydressing Frikadeller - fantastisk opskrift på frikadeller med havregrynFrikadeller med havregryn Kartoffelsalat med karry - lækker og cremet karry kartoffelsalatKartoffelsalat med karry Hjemmelavet stjerneskudHjemmelavet stjerneskud Lasagne opskrift - cremet og smagfuld hjemmelavet lasagneLasagne – cremet og smagfuld hjemmelavet lasagne opskrift Kylling i fad med grøntsager og baconKylling i fad med grøntsager og bacon Bøfsandwich med sovsBøfsandwich med sovs

Skrevet i: Aftensmad, Mad opskrifter

Previous Post: « Brownie snickerskugler med dadler
Next Post: Svampet banankage med dadler »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Dette site anvender Akismet til at reducere spam. Læs om hvordan din kommentar bliver behandlet.

Cookie- og privatlivspolitik

Sociale medier

Facebook Instagram Pinterest

Vurdering af opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required