• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
Mettes Madmagi 183x57
Menu
  • Kage & Dessert
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cheesecake
    • Portionsanrettede desserter
    • Cookies og småkager
    • Cupcakes og muffins
    • Moussekager
    • Glaze kager
    • Flødeboller
    • Tærter
    • Chokolade
    • Is
    • Juleopskrifter
    • Fastelavn
    • Nytårskager og desserter
    • Påskekager og -desserter
  • Brød og boller
    • Boller
    • Brød
    • Rugbrød
  • Mad
    • Aftensmad
    • Frokost
    • Morgenmad
    • Madpakke idéer
    • Baby- og børnemad
    • Salater
    • Forretter
    • Appetizers
    • Tilbehør
    • Snacks
  • Om mig / Kontakt
  • Kage & Dessert
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cheesecake
    • Portionsanrettede desserter
    • Cookies og småkager
    • Cupcakes og muffins
    • Moussekager
    • Glaze kager
    • Flødeboller
    • Tærter
    • Chokolade
    • Is
    • Juleopskrifter
    • Fastelavn
    • Nytårskager og desserter
    • Påskekager og -desserter
  • Brød og boller
    • Boller
    • Brød
    • Rugbrød
  • Mad
    • Aftensmad
    • Frokost
    • Morgenmad
    • Madpakke idéer
    • Baby- og børnemad
    • Salater
    • Forretter
    • Appetizers
    • Tilbehør
    • Snacks
  • Om mig / Kontakt

De bedste brunkager – nem opskrift på brunkager

6. december 2019 Leave a Comment

Home » Juleopskrifter » De bedste brunkager – nem opskrift på brunkager

De bedste brunkager - nem opskrift på brunkager

De bedste brunkager
Brunkager hører julen til, og denne opskrift på brunkager uden potaske er både nem og helt fantastisk. Brunkagerne er sprøde, krydrede og har den dejligste, gyldne smag af jul.
Jeg må indrømme, at dette er min absolutte favoritopskrift – de smager simpelthen så godt! De klassiske julekrydderier som kanel, nelliker og ingefær giver en perfekt balance, og den sprøde konsistens gør dem til den ultimative julesmåkage.
Denne nemme opskrift på brunkager er lige til at gå til, og dejen kan nemt forberedes i god tid, så du kan bage dem, når julehyggen melder sig. Servér dem gerne sammen med en kop varm gløgg, kakao eller kaffe.
Ingen vurderinger endnu

Trin-for-trin video til opskriften

Forberedelse:
Tilberedning:
Tid i alt:
(undgå sort skærm)
5 plader

Ingredienser
  

Brunkager:

  • 125 gram brun farin
  • 200 gram smør (stueempereret)
  • 1 dl sirup
  • 1 tsk stødt ingefær
  • 3 tsk stødt kanel
  • 2 tsk stødt nellike
  • 1 tsk stødt allehånde
  • 300 gram hvedemel
  • 1 tsk natron
  • 50 gram syltet appelsinskal
  • 60 gram mandler
  • 60 gram usaltede pistacienødder (reklamelink)

Fremgangsmåde
 

  • Rør brun farin, smør, sirup og alle krydderierne godt sammen.
  • Tilsæt derefter mel, natron, syltet appelsinskal og de hakkede nødder. Rør det sammen indtil dejen er ensartet.
  • Del dejen i 2 og drys lidt mel på bordet. Rul begge halvdele ud i 2 pølser (Ca. Ø4-5 cm).
  • Placer dem på et skærebræt og kom husholdningsfilm over dem.
  • Sæt dem på køl i 2-4 timer.
  • Skær pølsen ud i tynde skiver (ca. 4-5 mm) og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Bag dem ved 200 grader i ca. 6-8 minutter og lad dem derefter afkøle på en rist.
  • Opbevar brunkagerne i en lufttæt kagedåse.

Spørgsmål & svar

Kan jeg lave dejen til brunkager i forvejen?
Ja, dejen til brunkager kan sagtens laves i forvejen og opbevares i køleskabet i op til en uge eller fryses i flere måneder. Lad dejen tø op i køleskabet, hvis den har været frossen. Når du vil bage dine brunkager, skal du blot skære dejen i forholdsvis tynde skiver og bage dem.
Hvordan får jeg mine brunkager sprøde?
For at få de bedste brunkager med en sprød og let konsistens er det vigtigt at skære dejen i tynde skiver og bage dem til de er let gyldne. Lad dem afkøle helt på en bagerist, før de opbevares i en kagedåse.
Hvorfor er der appelsin i denne opskrift på brunkager?
Brunkager med appelsin smager fantastisk! Jeg bruger altid syltet appelsinskal,da det passer godt sammen med julekrydderierne. Du kan også bruge revet appelsinskal.
Hvorfor er der ingen potaske i denne opskrift?
Denne opskrift på brunkager uden potaske er nemmere at lave, da du ikke behøver at opløse potasken i væske. I stedet bruger jeg natron til at give en let og sprød konsistens.
Hvordan opbevarer jeg bedst mine brunkager?
Brunkager skal opbevares i en tætsluttende kagedåse ved stuetemperatur for at bevare deres sprødhed.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Print opskriften

FLERE GODE OPSKRIFTER:

Ølkage med julesmør - en lækker og svampet julekageØlkage med julesmør – en lækker og svampet julekage Sprøde jødekagerSprøde jødekager – opskrift på klassiske julesmåkager Havregrynskugler med kaffe og marcipanHavregrynskugler med kaffe og marcipan Julesnitter - hindbærsnitter med et strejf af julJule hindbærsnitter – hindbærsnitter med et strejf af jul Julecookies med julestokke, hvid chokolade og hasselnødderJulecookies – lækre julesmåkager med julestokke, nødder og hvid chokolade Rocky Road med juleskum - nem og lækker julekonfektRocky Road med juleskum – nem og lækker julekonfekt Ris a la mande trifli - skøn juledessertRis a la mande trifli – skøn juledessert i glas Trøfler med saltkaramel og Baileys - lækkert konfekt med chokoladeTrøfler med saltkaramel og Baileys

Filed Under: Juleopskrifter

Previous Post: « Isbomber med vanilje og karamel – en nem og hurtig isdessert opskrift
Next Post: 3 opskrifter på nytårsdessert i glas »

Reader Interactions

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Cookie- og privatlivspolitik

Sociale medier

Facebook Instagram Pinterest

Vurdering af opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required