Frugtkage med mandelbund - nem og frisk sommerkage med frugt

Her får du opskriften på en super lækker og frisk frugtkage med mandelbund. Det er en dejlig og frisk sommerkage, der både er nem at lave og smager fantastisk. Kagen består af en sprød mandelbund med en frisk vaniljecreme lavet på fløde og creme fraiche og en masse friske bær og frugt på toppen.Du kan bruge lige præcis de frugter og/eller bær du bedst kan lide - det kan være jordbær, blåbær, hindbær, kiwi eller hvad du lige har lyst til. Kombinationen af den søde bund, den friske creme og de friske bær gør denne frugtkage til en sikker vinder.Denne sommerkage bages i springform, hvilket gør den nem at få til at se flot og indbydende ud. Den er perfekt til sommerens fester, eller når du bare vil forkæle familien med en lækker og frisk kage.
Forberedelse:
20 minutter
Tilberedning:
25 minutter
Tid i alt:
45 minutter
Udstyr til opskriften:
- Springform (Ø24 cm) (reklamelink)
Ingredienser
Nøddebund:
- 4 æggehvider
- 150 gram sukker
- 200 gram mandler (blendet til fint mandelmel)
- 70 gram smør (smeltet)
- 1 tsk hvedemel
Frisk vaniljecreme:
- 2 dl creme fraiche (18%)
- 4 spsk flormelis
- 1 vaniljestang (kornene)
- 3 dl piskefløde
Derudover:
- Friske bær og frugt
Fremgangsmåde
Nøddebund:
- Pisk æggehviderne stive og tilsæt sukker lidt ad gangen. Pisk det til en sej og luftig marengs.
- Vend blendede mandler, smør og mel i marengsmassen.
- For en springform (Ø24 cm) med bagepapir i bunden og fordel dejen deri.
- Bag nøddebunden ved 180 grader i ca. 25 minutter.
Frisk vaniljecreme:
- Rør creme fraiche, flormelis og vanilje sammen i en skål.
- Pisk fløden til flødeskum.
- Vend creme fraicheblandingen sammen med flødeskum.
- Fordel vaniljecremen på kagen og pynt med friske bær.
- Sæt kagen på køl, så vaniljecremen kan få lov at sætte sig en lille smule.
Spørgsmål & svar
Kan jeg lave denne frugtkage med mandelbund dagen før?
Selve mandelbunden kan bages i dagen før og opbevares ved stuetemperatur i en tætlukket pose. Vent dog med at lave vaniljecremen og pynte kagen med frugt og bær til på dagen den skal serveres, så den holder sig frisk og flot.
Kan jeg bruge andre nødder end mandler i bunden?
Ja, du kan lave en nøddebund med f.eks. hasselnødder eller valnødder. Det giver en lidt anderledes smag, men fungerer stadig rigtig godt sammen med den friske creme og frugt.
Hvilke frugter og bær passer bedst til en sommerkage med frugt?
Du kan bruge lige de frugter og bær, du bedst kan lide! Jordbær, hindbær, blåbær og kiwi er klassiske valg, men du kan også brugo mango, ananas eller fersken for at få en lidt mere eksotisk kage.
Kan jeg lave denne frugtkage i en anden form end en springform?
Ja, det kan du sagtens. Du kan også bage den i en lille firkantet form, eller gange opskriften op og bage den i en bradepande.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Hvor mange mennesker er den til?
Hej Julie
Ca. 10-12 personer
Den var mega god