
Denne fragilité roulade er simpelthen noget af det lækreste, jeg har smagt! Kombinationen af sprød marengs med ristet mandelsmag, bananer, karamel og daim smager fantastisk sammen! Hvis du leder efter en dessert, som er nem og hurtig at lave, så skal du prøve denne opskrift på fragilité roulade.Rouladen består af en luftig og sprød fragilité med mandler. Fyldet er med blød karamel, bananer og små knasende stykker af daim, som gør denne fragilité roulade til noget helt særligt. Det er en dessert, der både ser fantastisk ud på bordet og smager så godt, at du vil lave den igen og igen.Opskriften er enkel at følge, og resultatet er en imponerende fragilité kage, der passer perfekt som dessert eller til en hyggelig eftermiddag med kaffe. Hvis du elsker dessert med karamel eller dessert med daim, så bliver denne fragilité roulade helt sikkert et hit hos dig.Denne fragilité roulade med banan er også oplagt til gæster, fordi du nemt kan lave den i forvejen og opbevare den på køl. Så er det bare at skære den ud og servere den, når det er tid til dessert. Kombinationen af de forskellige elementer som sprød marengs, cremet fyld og det knasende daim chokolade gør denne roulade virkelig lækker.
Ingredienser
Fragilité rouladebund:
- 4 æggehvider
- 200 gram sukker
- 65 gram mandler
Cream cheese creme:
- 200 gram flødeost naturel
- 1 tsk citronsaft
- 1,5 spsk flormelis
- 1/2 tsk vaniljesukker
Fyld:
- 2-3 bananer
- Karamelsauce f.eks. fra Odense Marcipan eller Dr. Oetker
- 84 gram daim 3 single bars
Fremgangsmåde
Fragilité rouladebund:
- Pisk æggehviderne stive og tilsæt sukkeret lidt efter lidt.
- Fordel marengsen på en bageplade beklædt med bagepapir. Rouladebunden skal være omkring 30 x 40 cm.
- Hak mandlerne fint og drys dem ud over marengsbunden.
- Bag rouladebunden i ovnen ved 175 grader i 25 minutter.
- Tag bunden ud af ovnen og tag forsigtigt fat i hjørnerne på bagepapiret og vend det rundt, således at siden med mandlerne vender ned ad.
- Kom et letfugtet viskestykke over bunden og lad den køle af.
Cream cheese creme:
- Rør flødeost, citronsaft, flormelis og vaniljepasta sammen.
Samling:
- Fordel cremen ud over din afkølede bund.
- Fordel derefter karamelsaucen jævnt.
- Skær bananerne i tynde skiver og kom dem på bunden (kom gerne en smule citronsaft over bananerne - det forhindrer, at de bliver brune)
- Hak din daim og drys dem ovenpå bananerne.
- Rul forsigtigt rouladen sammen og kom den på køl i 1 time.
- Flyt rouladen over på et fad og server.
Spørgsmål & svar
Kan jeg lave fragilité roulade på forhånd?
Jeg vil anbefale at du laver rouladen sammen dag som den skal serveres, så den forbliver så sprød, frisk og lækker som muligt, når den serveres for dine gæster.
Hvordan undgår jeg, at min fragilité roulade knækker, når jeg ruller den?
For at du kan rulle rouladen uden at den knækker, skal du sørge for at bage fragilitébunden, så den hverken er for tør eller er underbagt. For at sikre, at din fragilitébund ikke bliver tør, når den kommer ud af ovnen, skal du placere et letfugtet viskestykke ovenpå bunden mens den køler af, så fugten i rouladebunden bevares.
Kan jeg bruge en anden type fyld i min fragilité roulade?
Ja! Selvom banan, karamel og Daim smager fantastisk sammen, kan du sagtens bruge andet fyld som f.eks. bær, chokoladecreme eller en let pisket flødeskum.
Hvordan opbevarer jeg en fragilité roulade bedst?
Den skal opbevares i køleskabet.
Kan jeg fryse en fragilité roulade?
Det anbefales ikke at fryse rouladen, da marengsbunden kan blive blød, og fyldet kan ændre konsistens. Det er bedst at nyde den frisklavet.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Kunne du komme med en god idé til en rabarber-fyld? Nu hvor haven bugner med rabarber 😊
Hej Birgitte
Søg på “rabarber” i søgefeltet øverst på siden – så kommer alle mine opskrifter med rabarber frem 🙂
Jeg har bl.a. en anden opskrift på roulade med rabarberfyld som er mega mega lækker 😋
Mvh. Mette