Portionsanrettet cheesecake med rabarber - skøn dessert i glas

En helt fantastisk portionsanrettet rabarber cheesecake i glas! Rabarbersæsonen er startet, og hold nu fast, jeg elsker kager og desserter med rabarber! Det er virkelig smagen af sommer, og disse lækre portionsanrettet rabarber cheesecake er ingen undtagelse. Hvis du er vild med den skønne kombination af den syrlige rabarber og den cremede cheesecake, så er denne dessert helt sikkert noget for dig.Denne dessert i glas er både nem at lave og ser super flot ud, når den serveres. Rabarber cheesecake i glas er den perfekte måde at få en elegant dessert, der samtidig smager vildt godt. Den friske rabarberkompot og den cremede cheesecake smelter sammen i en perfekt harmoni. Og så er den portionsanrettet i små fine glas.Du kan nemt forberede disse små portionsanrettet cheesecake i forvejen, så de er klar til servering, når gæsterne kommer. Den friske rabarber giver en dejlig syre, som passer perfekt sammen med den søde, cremede cheesecake – og i glas ser det bare så indbydende ud! Hvis du elsker cheesecake med rabarber, så er denne opskrift helt sikkert et hit.Så hvis du er på jagt efter en lækker, simpel og smuk rabarber cheesecake, så er denne portionsanrettet dessert helt sikkert noget, du skal prøve.
Forberedelse:
Tilberedning:
Tid i alt:
Ingredienser
Kiksebund:
- 200 gram Digestive kiks
- 15 gram sukker
- 50 gram smør (smeltet)
Ostecreme:
- 6 blade husblas
- 1 citron (saften)
- 200 gram sukker
- 1 vaniljestang (kornene)
- 300 gram naturel flødeost
- 4,5 dl piskefløde
Rabarberkompot:
- 600 gram rabarber (vinrabarber eller jordbærrabarber)
- 10 spsk sukker
- 1 spsk vaniljesukker
Fremgangsmåde
Kiksebund:
- Knus Digestive kiksene helt fint sammen med sukker.
- Tilsæt det smeltede smør og bland det godt sammen.
- Fordel kikseblandingen i dine glas.
Ostecreme:
- Put husblas i en skål med koldt vand.
- Kom citronsaft i en kasserolle og varm det op til kogepunktet.
- Tilsæt husblas og rør det ud deri.
- Tag gryden af varmen og lad den stå til du skal bruge den.
- Flødeost, sukker og vaniljekorn piskes sammen i en skål.
- I en anden skål piskes fløden til en let skum.
- Tilsæt nu den lillefingervarme citronsaft til flødeosteblandingen og pisk det hurtigt sammen.
- Tilføj derefter flødeosteblandingen til flødeskummet og vend det hurtigt, men forsigtigt sammen.
- Fordel ostecremen i dine glas og sæt dem på køl og lad dem sætte sig.
Rabarberkompot:
- Kom rabarber, sukker og vanilje i en gryde. Lad det simre indtil rabarberne er møre – lad også gerne de tomme vaniljestænger koge med.
- Lad rabarberkompotten køle helt af inden den kommes ovenpå ostecremen.
- Pynt evt. med lidt hakket hvid chokolade og spiselige blomster.
Spørgsmål & svar
Kan jeg lave rabarber cheesecake i glas dagen før?
Ja, denne dessert i glas kan sagtens laves dagen før den skal serveres.
Kan jeg bruge frosne rabarber?
Ja, du kan sagtens bruge frosne rabarber til din rabarber cheesecake. Sørg blot for at koge dem godt ind til en cremet og lækker kompot, så den ikke bliver for vandet.
Hvilken type glas egner sig bedst til en portionsanrettet dessert?
Små serveringsglas, vinglas eller små vandglas fungerer rigtig godt til cheesecake i glas. De gør det nemt at anrette flot og præsentere desserten på en elegant måde.
Kan jeg lave denne cheesecake med andre frugter end rabarber?
Ja, du kan erstatte rabarber med bær som jordbær, hindbær eller blåbær. Kombinationen af frugtens syre og den søde cheesecakecreme vil stadig være rigtig lækker.
Hvordan får jeg min cheesecake med rabarber til at se flot ud?
For et smukt lagdelt udseende kan du fylde dine glas med skiftevis rabarberkompot og cheesecakecreme, eventuelt med et lag knuste kiks i bunden. Pynt eventuelt de portionsanrettede desserter med spiselige blomster og lidt hakket hvid chokolade.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Print opskriften
Hej Mette
Helt fantastisk cheesecake og det bliver flot serveret i glasset således at gæsterne siger wauuu . Opskriften passer perfekt . Jeg har lavet 2 gange 👍
Tak