Choux au craquelin med karamel, æble og mælkechokolade

Disse choux au craquelin med karamel, æble og mælkechokolade er en smuk kombination af sprød, krakeleret vandbakkelse og lækkert fyld af æblekompot, saltkaramel og mælkechokolade. Det er en fantastisk dessert, der både er syrlig, sød, sprød og cremet på den helt rigtige måde.Hvis du leder efter en choux au craquelin opskrift, der imponerer, er denne perfekt – den fungerer også fantastisk som krakeleret fastelavnsbolle. Kombinationen af den sprøde overflade og det lækre fyld gør, at de nemt kan laves som en slags luksus fastelavnsboller.Skal du prøve kræfter med krakeleret vandbakkelse, er denne opskrift et godt sted at starte. Spis dem meget gerne samme dag, som de er lavet.
Forberedelse:
Tilberedning:
Tid i alt:
Udstyr til opskriften:
- Sprøjteposer (reklamelink)
- Rund udstikker (Ø4 cm) (reklamelink)
Ingredienser
Mælkechokoladecreme:
- 1 blad husblas
- 2 dl piskefløde
- 125 gram mælkechokolade (hakket eller knapper)
Æblekompot:
- 2 æbler
- 2 spsk citronsaft
- 1/2 vaniljestang (kornene)
- 1 spsk sukker
Saltkaramel:
- 1/2 dåse dulce de leche
Kakao kiksedej:
- 40 gram hvedemel
- 40 gram sukker
- 40 gram smør
- 1 spsk kakaopulver
Vandbakkelser:
- 75 gram smør
- 1,5 dl vand
- 5 gram sukker
- 80 gram hvedemel
- 1/4 tsk salt
- 2 æg
Chokoladeoblater med kakaoguldstøv:
- 50 gram mælkechokolade
- Kakaopulver
- Spiseligt guldstøv (reklamelink)
Fremgangsmåde
Mælkechokoladecreme:
- Læg husblas i blød i koldt vand.
- Varm fløden op til lige under kogepunktet.
- Kom chokoladen i en skål.
- Tilsæt dit husblas til den varme fløde og hæld det derefter over chokoladen.
- Lad det stå et par minutter og rør i det, indtil det hele er smeltet sammen til en ensartet masse.
- Kom husholdningsfilm helt ned til chokoladecremens overflade og sæt det på køl i mindst 3 timer eller til dagen efter.
- Pisk derefter den kolde creme lækker og luftig.
Æblekompot:
- Skræl æblerne og fjern kernehusene
- Skær æblerne i fine små tern og kom dem i en gryde sammen med citronsaft, vaniljekorn og sukker.
- Lad det koge i ca. 5-10 minutter til æblestykkerne er blevet en smule bløde.
- Lad det æblekompotten køle helt af.
Saltkaramel:
- Bland Dulche de leche og salt godt sammen og sæt det til side til du skal bruge det.
Kakao kiksedej:
- Ælt alle ingredienserne sammen og rul dejen tyndt ud mellem 2 stykker bagepapir (ca. 2-3 mm tykkelse).
- Læg den i køleskabet til du skal bruge den.
Vandbakkelser:
- Kom smør, vand og sukker i en gryde og lad det smelte sammen.
- Tilsæt mel og salt og lad dejen “riste” i et par minutter mens du rører.
- Tag gryden af blusset og lad det stå og køle af i 5-10 minutter.
- Kom et æg i dejen ad gangen og pisk godt mellem hvert æg.
- Kom dejen i en sprøjtepose med en rund tylle.
- Sprøjt små runde toppe på din bageplade (ca. ø 3-4 cm).
- Stik små runde cirker ud af din kiksedej (ca. Ø4 cm) og placer dem ovenpå dine vandbakkelser.
- Bag dem ved 180 grader i ca. 25-30 minutter.
- Lad dem derefter køle af på en rist.
Chokoladeoblater med kakaoguldstøv:
- Temperer chokoladen til en arbejdstemperatur på ca. 29-30 grader.
- Kom chokoladen i en sprøjtepose og sprøjt små runde klatter på et stykke bagepapir placeret på et skærebræt.
- Bank skærebrættet forsigtigt ned i bordet, så chokoladecirklerne flader ud.
- Bland lidt kakaopulver og guldstøv.
- Sigt det ud over chokoladeoblaterne og sæt dem derefter på køl i ca. 5 minutter.
- Børst det overskydende kakaoguldstøv af dem og sæt dem fast på toppen af vandbakkelserne med lidt af chokoladecremen.
Samling:
- Skær den øverste top af din vandbakkelser af.
- Fyld æblestykker i og derefter saltkaramel.
- Kom mælkechokoladecremen i en sprøjtepose med stjernetyl i enden og sprøjt en ring på toppen.
- Kom toppen af vandbakkelsen på.
Spørgsmål & svar
Hvad er choux au craquelin?
Choux au craquelin er en krakeleret vandbakkelse, hvor en sprød dej af smør, sukker og mel lægges ovenpå vandbakkelsesdejen inden bagning. Det giver en flot, krakeleret overflade og en ekstra sprød tekstur, som gør dem endnu mere lækre end almindelige vandbakkelser.
Hvordan får jeg min choux au craquelin sprød og luftig?
For at få den perfekte konsistens i din choux au craquelin opskrift er det vigtigt ikke at åbne ovndøren under bagningen, da de ellers vil falde sammen.
Kan jeg lave choux au craquelin med karamel på forhånd?
Jeg vil anbefale at lave dine krakelerede vandbakkelser samme dag som de skal serveres. En vandbakkelse er altid bedst samme dag, som den er bagt. Æblekompot, saltkaramel og mælkechokolademousse kan godt forberedes dagen før.
Hvordan undgår jeg, at min choux au craquelin falder sammen?
Hvis dine vandbakkelser falder sammen efter bagning, kan det skyldes, at de ikke har været bagt længe nok. Sørg for, at de har en gylden og sprød overflade, før du tager dem ud af ovnen, og lad dem køle af i ovnen med døren på klem for at undgå pludselige temperaturændringer.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Skriv et svar