• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
Mettes Madmagi 183x57
Menu
  • Kage & Dessert
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cheesecake
    • Portionsanrettede desserter
    • Cookies og småkager
    • Cupcakes og muffins
    • Moussekager
    • Glaze kager
    • Flødeboller
    • Tærter
    • Chokolade
    • Is
    • Juleopskrifter
    • Fastelavn
    • Nytårskager og desserter
    • Påskekager og -desserter
  • Brød og boller
    • Boller
    • Brød
    • Rugbrød
  • Mad
    • Aftensmad
    • Frokost
    • Morgenmad
    • Madpakke idéer
    • Baby- og børnemad
    • Salater
    • Forretter
    • Appetizers
    • Tilbehør
    • Snacks
  • Om mig / Kontakt
  • Kage & Dessert
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cheesecake
    • Portionsanrettede desserter
    • Cookies og småkager
    • Cupcakes og muffins
    • Moussekager
    • Glaze kager
    • Flødeboller
    • Tærter
    • Chokolade
    • Is
    • Juleopskrifter
    • Fastelavn
    • Nytårskager og desserter
    • Påskekager og -desserter
  • Brød og boller
    • Boller
    • Brød
    • Rugbrød
  • Mad
    • Aftensmad
    • Frokost
    • Morgenmad
    • Madpakke idéer
    • Baby- og børnemad
    • Salater
    • Forretter
    • Appetizers
    • Tilbehør
    • Snacks
  • Om mig / Kontakt

Choux au craquelin med karamel, æble og mælkechokolade

10. februar 2021 Skriv kommentar

Choux au craquelin med karamel, æble og mælkechokolade

Home » Desserter » Choux au craquelin med karamel, æble og mælkechokolade

Choux au craquelin med karamel, æble og mælkechokolade

Choux au craquelin med æblekompot, saltkaramel og mælkechokolademousse
Disse choux au craquelin med karamel, æble og mælkechokolade er en smuk kombination af sprød, krakeleret vandbakkelse og lækkert fyld af æblekompot, saltkaramel og mælkechokolade. Det er en fantastisk dessert, der både er syrlig, sød, sprød og cremet på den helt rigtige måde.
Hvis du leder efter en choux au craquelin opskrift, der imponerer, er denne perfekt – den fungerer også fantastisk som krakeleret fastelavnsbolle. Kombinationen af den sprøde overflade og det lækre fyld gør, at de nemt kan laves som en slags luksus fastelavnsboller.
Skal du prøve kræfter med krakeleret vandbakkelse, er denne opskrift et godt sted at starte.
Spis dem meget gerne samme dag, som de er lavet.
Ingen vurderinger endnu
Forberedelse:
Tilberedning:
Tid i alt:
(undgå sort skærm)
15 stk

Udstyr til opskriften:

  • Sprøjteposer (reklamelink)
  • Rund udstikker (Ø4 cm) (reklamelink)

Ingredienser
  

Mælkechokoladecreme:

  • 1 blad husblas
  • 2 dl piskefløde
  • 125 gram mælkechokolade (hakket eller knapper)

Æblekompot:

  • 2 æbler
  • 2 spsk citronsaft
  • 1/2 vaniljestang (kornene)
  • 1 spsk sukker

Saltkaramel:

  • 1/2 dåse dulce de leche

Kakao kiksedej:

  • 40 gram hvedemel
  • 40 gram sukker
  • 40 gram smør
  • 1 spsk kakaopulver

Vandbakkelser:

  • 75 gram smør
  • 1,5 dl vand
  • 5 gram sukker
  • 80 gram hvedemel
  • 1/4 tsk salt
  • 2 æg

Chokoladeoblater med kakaoguldstøv:

  • 50 gram mælkechokolade
  • Kakaopulver
  • Spiseligt guldstøv (reklamelink)

Fremgangsmåde
 

Mælkechokoladecreme:

  • Læg husblas i blød i koldt vand.
  • Varm fløden op til lige under kogepunktet.
  • Kom chokoladen i en skål.
  • Tilsæt dit husblas til den varme fløde og hæld det derefter over chokoladen.
  • Lad det stå et par minutter og rør i det, indtil det hele er smeltet sammen til en ensartet masse.
  • Kom husholdningsfilm helt ned til chokoladecremens overflade og sæt det på køl i mindst 3 timer eller til dagen efter.
  • Pisk derefter den kolde creme lækker og luftig.

Æblekompot:

  • Skræl æblerne og fjern kernehusene
  • Skær æblerne i fine små tern og kom dem i en gryde sammen med citronsaft, vaniljekorn og sukker.
  • Lad det koge i ca. 5-10 minutter til æblestykkerne er blevet en smule bløde.
  • Lad det æblekompotten køle helt af.

Saltkaramel:

  • Bland Dulche de leche og salt godt sammen og sæt det til side til du skal bruge det.

Kakao kiksedej:

  • Ælt alle ingredienserne sammen og rul dejen tyndt ud mellem 2 stykker bagepapir (ca. 2-3 mm tykkelse).
  •  Læg den i køleskabet til du skal bruge den.

Vandbakkelser:

  • Kom smør, vand og sukker i en gryde og lad det smelte sammen.
  • Tilsæt mel og salt og lad dejen “riste” i et par minutter mens du rører.
  • Tag gryden af blusset og lad det stå og køle af i 5-10 minutter.
  • Kom et æg i dejen ad gangen og pisk godt mellem hvert æg.
  • Kom dejen i en sprøjtepose med en rund tylle.
  • Sprøjt små runde toppe på din bageplade (ca. ø 3-4 cm).
  • Stik små runde cirker ud af din kiksedej (ca. Ø4 cm) og placer dem ovenpå dine vandbakkelser.
  • Bag dem ved 180 grader i ca. 25-30 minutter.
  • Lad dem derefter køle af på en rist.

Chokoladeoblater med kakaoguldstøv:

  • Temperer chokoladen til en arbejdstemperatur på ca. 29-30 grader.
  • Kom chokoladen i en sprøjtepose og sprøjt små runde klatter på et stykke bagepapir placeret på et skærebræt.
  • Bank skærebrættet forsigtigt ned i bordet, så chokoladecirklerne flader ud.
  • Bland lidt kakaopulver og guldstøv.
  • Sigt det ud over chokoladeoblaterne og sæt dem derefter på køl i ca. 5 minutter.
  • Børst det overskydende kakaoguldstøv af dem og sæt dem fast på toppen af vandbakkelserne med lidt af chokoladecremen.

Samling:

  • Skær den øverste top af din vandbakkelser af.
  • Fyld æblestykker i og derefter saltkaramel.
  • Kom mælkechokoladecremen i en sprøjtepose med stjernetyl i enden og sprøjt en ring på toppen.
  • Kom toppen af vandbakkelsen på.

Spørgsmål & svar

Hvad er choux au craquelin?
Choux au craquelin er en krakeleret vandbakkelse, hvor en sprød dej af smør, sukker og mel lægges ovenpå vandbakkelsesdejen inden bagning. Det giver en flot, krakeleret overflade og en ekstra sprød tekstur, som gør dem endnu mere lækre end almindelige vandbakkelser.
Hvordan får jeg min choux au craquelin sprød og luftig?
For at få den perfekte konsistens i din choux au craquelin opskrift er det vigtigt ikke at åbne ovndøren under bagningen, da de ellers vil falde sammen.
Kan jeg lave choux au craquelin med karamel på forhånd?
Jeg vil anbefale at lave dine krakelerede vandbakkelser samme dag som de skal serveres. En vandbakkelse er altid bedst samme dag, som den er bagt. Æblekompot, saltkaramel og mælkechokolademousse kan godt forberedes dagen før.
Hvordan undgår jeg, at min choux au craquelin falder sammen?
Hvis dine vandbakkelser falder sammen efter bagning, kan det skyldes, at de ikke har været bagt længe nok. Sørg for, at de har en gylden og sprød overflade, før du tager dem ud af ovnen, og lad dem køle af i ovnen med døren på klem for at undgå pludselige temperaturændringer.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Print opskriften

FLERE GODE OPSKRIFTER:

Choux au craquelin med hindbærskum og vaniljecremeChoux au craquelin med hindbærskum og vaniljecreme Choux au craquelin med cheesecake og hindbærChoux au craquelin med cheesecake- og hindbær Gammeldags fastelavnsboller med creme, rabarber og hvid chokoladeGammeldags fastelavnsboller med creme, rabarber og hvid chokolade Snickers macaronsSnickers macarons Nemme og hurtige små æbletærter i airfryerNemme og hurtige små æbletærter i airfryer Fastelavnsboller med hindbærskum og tobleronecreme - nem og hurtig opskrift på fastelavnsboller med flødeFastelavnsboller med hindbærskum og Tobleronecreme Brownie med Oreo - fudgy og snasket brownie opskriftBrownie med Oreo Gammeldags fastelavnsboller med remonce, æble og karamelglasurGammeldags fastelavnsboller med remonce, æble og karamelglasur

Skrevet i: Desserter, Fastelavn

Previous Post: « Oreo tærte med saltkaramel, mælkechokolade og friske bær
Next Post: Snasket chokoladekage – fudgy og brownie-agtig opskrift på chokoladekage »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Dette site anvender Akismet til at reducere spam. Læs om hvordan din kommentar bliver behandlet.

Cookie- og privatlivspolitik

Sociale medier

Facebook Instagram Pinterest

Vurdering af opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required