• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
Mettes Madmagi 183x57
Menu
  • Kage & Dessert
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cheesecake
    • Portionsanrettede desserter
    • Cookies og småkager
    • Cupcakes og muffins
    • Moussekager
    • Glaze kager
    • Flødeboller
    • Tærter
    • Chokolade
    • Is
    • Juleopskrifter
    • Fastelavn
    • Nytårskager og desserter
    • Påskekager og -desserter
  • Brød og boller
    • Boller
    • Brød
    • Rugbrød
  • Mad
    • Aftensmad
    • Frokost
    • Morgenmad
    • Madpakke idéer
    • Baby- og børnemad
    • Salater
    • Forretter
    • Appetizers
    • Tilbehør
    • Snacks
  • Om mig / Kontakt
  • Kage & Dessert
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cheesecake
    • Portionsanrettede desserter
    • Cookies og småkager
    • Cupcakes og muffins
    • Moussekager
    • Glaze kager
    • Flødeboller
    • Tærter
    • Chokolade
    • Is
    • Juleopskrifter
    • Fastelavn
    • Nytårskager og desserter
    • Påskekager og -desserter
  • Brød og boller
    • Boller
    • Brød
    • Rugbrød
  • Mad
    • Aftensmad
    • Frokost
    • Morgenmad
    • Madpakke idéer
    • Baby- og børnemad
    • Salater
    • Forretter
    • Appetizers
    • Tilbehør
    • Snacks
  • Om mig / Kontakt

Kiksekage med appelsin – nem opskrift på kiksekage uden palmin

31. maj 2014 4 Comments

 

Home » Juleopskrifter » Kiksekage med appelsin – nem opskrift på kiksekage uden palmin

Kiksekage med appelsin - nem opskrift på kiksekage uden palmin

Kiksekage med appelsin - nem opskrift på kiksekage uden palmin
Kiksekage er en ægte klassiker og denne opskrift på kiksekage med appelsin er virkelig værd at prøve. Den er lavet uden palmin, så du slipper for den lidt fedtede fornemmelse, som kiksekager med palmin kan have. I stedet får du en cremet og lækker kage, der smager af chokolade og en skøn friskhed fra appelsinen.
Jeg bruger kondenseret mælk i opskriften, hvilket gør kiksekagen ekstra blød og lækker. Appelsinen giver et lille twist og balancerer den chokoladetunge kage på en virkelig fin måde. Hvis du hellere vil lave en helt klassisk version, kan du selvfølgelig bare udelade appelsinen – den bliver stadig fantastisk.
Denne nemme opskrift er perfekt, hvis du vil servere en gammeldags kiksekage til kaffen eller som en hyggelig dessert. Kagen kræver ingen bagning og skal bare samles i et fad, så den er også ideel til dem, der ikke er så meget for at bage. Kiksekagen kan laves dagen før, hvilket gør den praktisk, når du skal forberede noget i god tid.
Prøv opskriften næste gang, du har lyst til at lave en klassisk, men frisk kiksekage med kondenseret mælk og appelsin – en dessert, der med garanti bliver spist op!
Ingen vurderinger endnu
Forberedelse: 20 minutter minutter
Tilberedning: 0 minutter minutter
Tid i alt: 20 minutter minutter
(undgå sort skærm)
10 personer

Udstyr til opskriften:

  • Brødform (ca. 18 x 11 cm)

Ingredienser
  

Kiksekage:

  • 250 gram mørk chokolade (knapper eller hakket)
  • 1 dåse kondenseret mælk
  • 30 gram smør
  • 1 appelsin (fintrevet skal)
  • Ca. 15 vaniljekiks

Fremgangsmåde
 

  • Kom chokolade, kondenseret mælk, smør og fintrevet appelsinskal i en gryde.
  • Lad det smelte sammen, under omrøring, til en ensartet masse ved middel varme.
  • Beklæd din brødform med husholdningsfilm.
  • Start med at hælde et tyndt lag chokolade i formen, som dækker bunden.
  • Læg derefter et lag vaniljekiks på - derefter endnu et lag chokolade.
  • Fortsæt med lag på lag af skiftevis chokolade og vaniljekiks indtil du har brugt det hele.
  • Kom husholdningsfilm toppen af kiksekagen og lad den stå og sætte sig i køleskabet natten over.

Spørgsmål & svar

Hvorfor er denne kiksekage uden palmin?
Denne kiksekage opskrift er uden palmin, da det giver den mest cremede og lækre konsistens i en kiksekage. I stedet bruger jeg kondenseret mælk, hvilket giver en mere cremet og lækker konsistens uden den fedtede fornemmelse i munden, som palmin giver.
Kan jeg udelade appelsin i kiksekagen?
Ja, hvis du ønsker en mere klassisk version, kan du sagtens lave kiksekage uden appelsin. Den smager stadig skønt med den fyldige chokolade og sprøde kiks.
Hvor længe skal kiksekagen stå på køl?
For at få den rette konsistens bør kiksekage med kondenseret mælk og appelsin stå på køl i mindst 4-5 timer, men gerne natten over. Det sikrer, at kagen bliver fast og nem at skære i skiver.
Hvilke kiks skal jeg bruge til kiksekage?
Den klassiske kiksekage opskrift laves ofte med firkantede vaniljekiks, men du kan også bruge digestive kiks eller Tuc kiks.
Hvor længe kan kiksekage holde sig?
Kiksekage kan holde sig i op til 4-5 dage i køleskabet, hvis den opbevares i en lufttæt beholder. Den kan også fryses ned og tøs op i køleskabet, hvis du vil nyde den senere.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Print opskriften

FLERE GODE OPSKRIFTER:

Havregrynskugler med kaffe og marcipanHavregrynskugler med kaffe og marcipan Svampet chokoladekage - fudgy og brownie-agtig opskrift på chokoladekageSnasket chokoladekage – fudgy og brownie-agtig opskrift på chokoladekage Squashkage med nem ostecremeSquashkage med ostecreme Den bedste Snickerskage - svampet kage med peanuts, karamel og chokoladeDen bedste Snickerskage Julesnitter - hindbærsnitter med et strejf af julJule hindbærsnitter – hindbærsnitter med et strejf af jul Julecookies med julestokke, hvid chokolade og hasselnødderJulecookies – lækre julesmåkager med julestokke, nødder og hvid chokolade Rocky Road med juleskum - nem og lækker julekonfektRocky Road med juleskum – nem og lækker julekonfekt Sandkage - opskrift på svampet og saftig sandkageSandkage

Filed Under: Juleopskrifter, Skærekager

Previous Post: « Hjemmelavede bastogne kiks – sprøde småkager med kanelsukker
Next Post: Gammeldags æblekage med makroner »

Reader Interactions

Comments

  1. katarinanatalie

    2. juni 2014 at 09:23

    Hvor ser den lækker ud! Må jeg lave til næste syndedag 😀

    Svar
  2. Simone Tell

    29. juli 2014 at 15:53

    Hvilke kiks bruger du?

    Svar
    • metteskutter

      30. juli 2014 at 17:17

      Hej Simone

      Jeg har bare brugt nogle firkantede vaniljekiks. Så vidt jeg husker købte jeg dem i Fakta 🙂

      Svar
  3. zest2014

    8. oktober 2014 at 13:03

    Hi. I love the look of this but i only read english. Could you send me the recipe please. Thank you

    Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Cookie- og privatlivspolitik

Sociale medier

Facebook Instagram Pinterest

Vurdering af opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required