Lagkage med chokolade, vanilje og hindbær

Denne lagkage med chokoladebund, vaniljemousse og hindbærmousse er en luksuriøs udgave af den klassiske trefarvede is – bare i kageform. Den er perfekt til både fødselsdage og andre festlige anledninger, hvor der skal laves en smuk og velsmagende dessert.Kagen består af en svampet chokoladebund, der giver en fyldig og dejlig smag. Ovenpå kommer en frisk og let vaniljemousse med masser af vaniljekorn. Til sidst afsluttes lagkagen med en skøn hindbærmousse.Kombinationen af chokoladebund, vaniljemousse og hindbærmousse giver en balanceret smagsoplevelse, som er både sød og frisk – en skøn lagkage, der helt sikkert bliver et hit på dessertbordet!
Forberedelse:
1 time 10 minutter
Tilberedning:
35 minutter
Tid i alt:
1 time 45 minutter
Udstyr til opskriften:
- Springform Ø22 cm (reklamelink)
- Kageplast (reklamelink)
Ingredienser
Chokoladebund:
- 3 dl mel
- 3 dl sukker
- 1,5 dl kakaopulver
- 1,5 tsk natron
- 1/2 tsk bagepulver
- 1/2 tsk salt
- 1/2 tsk vaniljesukker
- 2 æg
- 1,5 dl kaffe
- 1,5 dl mælk
- 0,75 dl raps- eller solsikkeolie
Vaniljemousse:
- 4 blade husblas
- 1 vaniljestang (kornene)
- 100 gram sukker
- 1 citron (saften)
- 4 dl piskefløde
- 1,5 dl yoghurt naturel
Hindbærmousse:
- 4 blade husblas
- 225 gram frosne hindbær
- 1,5 dl sukker
- 1/2 vaniljestang (kornene)
- 1/2 citron (saften)
- 4,5 dl piskefløde
Pynt:
- Friske bær
- Rød skovsyre
Fremgangsmåde
Chokoladebund:
- Kom alle ingredienser i en skål og pisk det sammen til en ensartet masse.
- Fordel dejen i en springform (Ø22 cm) beklædt med bagepapir i bunden.
- Bag kagen i ca. 35-40 minutter ved 175 grader.
- Kom chokoladebunden i en springform (Ø23 cm) beklædt med bageplast.
Vaniljemousse:
- Læg husblas i blød i koldt vand.
- Kom vaniljekorn, sukker og citronsaft i en kasserolle og kog det til sukkeret er opløst.
- Rør husblas ud i citronlagen
- Pisk fløden til en let skum.
- Rør yoghurt i citronlagen og vend det sammen med flødeskummet.
- Fordel vaniljemoussen ovenpå chokoladebunden og sæt kagen på køl indtil vaniljemoussen har sat sig.
Hindbærmousse:
- Læg husblas i blød i koldt vand.
- Kom hindbær, sukker, vanilje og citronsaft i en kasserolle og varm det godt op til hindbærrene er møre.
- Rør husblas ud i hindbærrene og fjern gryden fra varmen.
- Put hindbærrene i en sigte og mos dem så du får siet alle kernerne fra, og kun har saften tilbage. Det er nemlig kun saften du skal bruge!
- Pisk fløden til en let skum.
- Pisk 3 spsk flødeskum sammen med hindbærsaften.
- Hæld derefter hele hindbærblandingen ned i flødeskummet og vend det forsigtigt sammen til det hele er ensartet.
- Fordel hindbærmoussen ovenpå vaniljemoussen.
- Sæt kagen i køleskabet indtil mousserne har sat sig.
- Befri kagen fra springform og kageplast. Pynt med friske bær.
Spørgsmål & svar
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Hvis den skal laves dagen før eller 2 dage før.. Bliver den så tør? Og skal den blive i fryseren, eller ind i køleskabet 🙈🙈🙈🙈🙈🤔🤔🤔
Du kan sagtens lave den dagen før uden den bliver tør i hvert fald 😊 og du kan både opbevare den i fryser og i køleskabet.
Blot vær opmærksom på, at kagen kan finde på at svede lidt hvis den bliver helt dybfrossen og derefter tøes op.
Mvh. Mette
Hej.. Jeg er i gang med at lave din kage og har nu lavet bunden men den er jo virkelig høj? Deler du bunden eller har jeg mon laver noget forkert.??
Hej Charlotte.
Har du bagt den i en springform som måler 23 cm ligesom der står i opskriften? 🙂
Men denne kage bliver også en smule høj
Mvh Mette
Jeps det har jeg og den er vokset helt op til kanten af springformen!
Ja det kan jeg godt høre, det lyder da voldsomt 😁
Kan ikke lige svare på hvad der mon kunne være gået galt, hvis du har fuldt opskriften fuldt ud.
Det er en opskrift jeg jævnligt bruger og har brugt rigtig mange gange
Mvh. Mette
Ok. Og du er sikker på at den kun er en springform der måler 23cm?? Synes nemlig på dit billed at kagen ser noget større ud??
Helt sikker 🙂
Ok. Jeg skærer den bare over og Så kan jeg fryse den ene og bruge den en anden gang😉.
Tak for svar.
Hvis jeg kun skal bruge vniljemoussen til en kage hvor meget er der så sådan ca 1 liter eller 2 måske?
– Mvh Signe
Hej Signe.
Jeg forstår ikke helt dig spørgsmål. Denne opskrift på vaniljemousse er også kun til en kage 🙂
Og jeg kan desværre ikke huske hvor meget der bliver af moussen.
Hvor mange personer er den cirka til? ❤️
Hej Julie
Ca. 10 personer 😊
Mvh. Mette