• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
Mettes Madmagi 183x57
Menu
  • Kage & Dessert
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cheesecake
    • Portionsanrettede desserter
    • Cookies og småkager
    • Cupcakes og muffins
    • Moussekager
    • Glaze kager
    • Flødeboller
    • Tærter
    • Chokolade
    • Is
    • Juleopskrifter
    • Fastelavn
    • Nytårskager og desserter
    • Påskekager og -desserter
  • Brød og boller
    • Boller
    • Brød
    • Rugbrød
  • Mad
    • Aftensmad
    • Frokost
    • Morgenmad
    • Madpakke idéer
    • Baby- og børnemad
    • Salater
    • Forretter
    • Appetizers
    • Tilbehør
    • Snacks
  • Om mig / Kontakt
  • Kage & Dessert
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cheesecake
    • Portionsanrettede desserter
    • Cookies og småkager
    • Cupcakes og muffins
    • Moussekager
    • Glaze kager
    • Flødeboller
    • Tærter
    • Chokolade
    • Is
    • Juleopskrifter
    • Fastelavn
    • Nytårskager og desserter
    • Påskekager og -desserter
  • Brød og boller
    • Boller
    • Brød
    • Rugbrød
  • Mad
    • Aftensmad
    • Frokost
    • Morgenmad
    • Madpakke idéer
    • Baby- og børnemad
    • Salater
    • Forretter
    • Appetizers
    • Tilbehør
    • Snacks
  • Om mig / Kontakt

Lagkage med chokolade, vanilje og hindbær

4. maj 2018 13 kommentarer

Home » Lagkager » Lagkage med chokolade, vanilje og hindbær

Lagkage med chokolade, vanilje og hindbær

Lagkage med chokolade, vanilje og hindbær
Denne lagkage med chokoladebund, vaniljemousse og hindbærmousse er en luksuriøs udgave af den klassiske trefarvede is – bare i kageform. Den er perfekt til både fødselsdage og andre festlige anledninger, hvor der skal laves en smuk og velsmagende dessert.
Kagen består af en svampet chokoladebund, der giver en fyldig og dejlig smag. Ovenpå kommer en frisk og let vaniljemousse med masser af vaniljekorn. Til sidst afsluttes lagkagen med en skøn hindbærmousse.
Kombinationen af chokoladebund, vaniljemousse og hindbærmousse giver en balanceret smagsoplevelse, som er både sød og frisk – en skøn lagkage, der helt sikkert bliver et hit på dessertbordet!
Ingen vurderinger endnu
Forberedelse: 1 time time 10 minutter minutter
Tilberedning: 35 minutter minutter
Tid i alt: 1 time time 45 minutter minutter
(undgå sort skærm)
12 personer

Udstyr til opskriften:

  • Springform Ø22 cm (reklamelink)
  • Kageplast (reklamelink)

Ingredienser
  

Chokoladebund:

  • 3 dl mel
  • 3 dl sukker
  • 1,5 dl kakaopulver
  • 1,5 tsk natron
  • 1/2 tsk bagepulver
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk vaniljesukker
  • 2 æg
  • 1,5 dl kaffe
  • 1,5 dl mælk
  • 0,75 dl raps- eller solsikkeolie

Vaniljemousse:

  • 4 blade husblas
  • 1 vaniljestang (kornene)
  • 100 gram sukker
  • 1 citron (saften)
  • 4 dl piskefløde
  • 1,5 dl yoghurt naturel

Hindbærmousse:

  • 4 blade husblas
  • 225 gram frosne hindbær
  • 1,5 dl sukker
  • 1/2 vaniljestang (kornene)
  • 1/2 citron (saften)
  • 4,5 dl piskefløde

Pynt:

  • Friske bær
  • Rød skovsyre

Fremgangsmåde
 

Chokoladebund:

  • Kom alle ingredienser i en skål og pisk det sammen til en ensartet masse.
  • Fordel dejen i en springform (Ø22 cm) beklædt med bagepapir i bunden.
  • Bag kagen i ca. 35-40 minutter ved 175 grader.
  • Kom chokoladebunden i en springform (Ø23 cm) beklædt med bageplast.

Vaniljemousse:

  • Læg husblas i blød i koldt vand.
  • Kom vaniljekorn, sukker og citronsaft i en kasserolle og kog det til sukkeret er opløst.
  • Rør husblas ud i citronlagen
  • Pisk fløden til en let skum.
  • Rør yoghurt i citronlagen og vend det sammen med flødeskummet.
  • Fordel vaniljemoussen ovenpå chokoladebunden og sæt kagen på køl indtil vaniljemoussen har sat sig.

Hindbærmousse:

  • Læg husblas i blød i koldt vand.
  • Kom hindbær, sukker, vanilje og citronsaft i en kasserolle og varm det godt op til hindbærrene er møre.
  • Rør husblas ud i hindbærrene og fjern gryden fra varmen.
  • Put hindbærrene i en sigte og mos dem så du får siet alle kernerne fra, og kun har saften tilbage. Det er nemlig kun saften du skal bruge!
  • Pisk fløden til en let skum.
  • Pisk 3 spsk flødeskum sammen med hindbærsaften.
  • Hæld derefter hele hindbærblandingen ned i flødeskummet og vend det forsigtigt sammen til det hele er ensartet.
  • Fordel hindbærmoussen ovenpå vaniljemoussen.
  • Sæt kagen i køleskabet indtil mousserne har sat sig.
  • Befri kagen fra springform og kageplast. Pynt med friske bær.

Spørgsmål & svar

Kan jeg lave denne lagkage dagen før, jeg skal servere den?
Ja, du kan sagtens lave denne lagkage dagen før. Lagkagen vil blive endnu mere saftig, når den får lov at stå i køleskabet natten over.
Hvordan kan jeg pynte lagkagen, så den bliver flot?
Du kan pynte lagkagen med friske bær, chokoladepynt og evt. spiseligt blomster.
Hvordan opbevarer jeg lagkagen?
Opbevar lagkagen i køleskabet. Hvis du har rester, kan de holde sig i køleskabet i 2-3 dage.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Print opskriften

FLERE GODE OPSKRIFTER:

Chokolade lagkage med hindbærChokolade lagkage med hindbær Gateau Marcel kage - opskrift på fransk chokoladekageGateau Marcel kage – opskrift på fransk chokoladekage Lagkage med hindbær og limeLagkage med hindbær og lime Fragilité lagkage med hindbærFragilité lagkage med hindbær Moussekage med hindbær, passionsfrugt og kokosMoussekage med hindbær, passionsfrugt og kokos Lagkage med koldskålsmousse, nøddebunde, chokolade og friske bærLagkage med koldskålsmousse, nøddebunde, chokolade og friske bær Lagkage med æble, karamel og hasselnødkrokantLagkage med æble, karamel og hasselnødkrokant Svampet chokoladekage - fudgy og brownie-agtig opskrift på chokoladekageSnasket chokoladekage – fudgy og brownie-agtig opskrift på chokoladekage

Skrevet i: Lagkager

Previous Post: « Drømmekage – nem og svampet drømmekage opskrift
Next Post: Rabarbertrifli – trifli med rabarber, vaniljecreme og makroner »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Søs

    30. juli 2018 kl. 11:47

    Hvis den skal laves dagen før eller 2 dage før.. Bliver den så tør? Og skal den blive i fryseren, eller ind i køleskabet 🙈🙈🙈🙈🙈🤔🤔🤔

    Svar
    • metteskutter

      30. juli 2018 kl. 15:01

      Du kan sagtens lave den dagen før uden den bliver tør i hvert fald 😊 og du kan både opbevare den i fryser og i køleskabet.
      Blot vær opmærksom på, at kagen kan finde på at svede lidt hvis den bliver helt dybfrossen og derefter tøes op.

      Mvh. Mette

      Svar
  2. Charlotte Wiborg

    30. august 2018 kl. 18:48

    Hej.. Jeg er i gang med at lave din kage og har nu lavet bunden men den er jo virkelig høj? Deler du bunden eller har jeg mon laver noget forkert.??

    Svar
    • metteskutter

      30. august 2018 kl. 18:52

      Hej Charlotte.
      Har du bagt den i en springform som måler 23 cm ligesom der står i opskriften? 🙂
      Men denne kage bliver også en smule høj

      Mvh Mette

      Svar
      • Charlotte Wiborg

        30. august 2018 kl. 18:58

        Jeps det har jeg og den er vokset helt op til kanten af springformen!

        Svar
        • metteskutter

          30. august 2018 kl. 19:00

          Ja det kan jeg godt høre, det lyder da voldsomt 😁
          Kan ikke lige svare på hvad der mon kunne være gået galt, hvis du har fuldt opskriften fuldt ud.
          Det er en opskrift jeg jævnligt bruger og har brugt rigtig mange gange

          Mvh. Mette

          Svar
  3. Charlotte Wiborg

    30. august 2018 kl. 19:02

    Ok. Og du er sikker på at den kun er en springform der måler 23cm?? Synes nemlig på dit billed at kagen ser noget større ud??

    Svar
    • metteskutter

      30. august 2018 kl. 19:04

      Helt sikker 🙂

      Svar
  4. Charlotte Wiborg

    30. august 2018 kl. 19:06

    Ok. Jeg skærer den bare over og Så kan jeg fryse den ene og bruge den en anden gang😉.
    Tak for svar.

    Svar
  5. Signe

    7. december 2018 kl. 20:43

    Hvis jeg kun skal bruge vniljemoussen til en kage hvor meget er der så sådan ca 1 liter eller 2 måske?

    – Mvh Signe

    Svar
    • metteskutter

      7. december 2018 kl. 20:46

      Hej Signe.
      Jeg forstår ikke helt dig spørgsmål. Denne opskrift på vaniljemousse er også kun til en kage 🙂
      Og jeg kan desværre ikke huske hvor meget der bliver af moussen.

      Svar
  6. Julie

    14. marts 2024 kl. 16:40

    Hvor mange personer er den cirka til? ❤️

    Svar
    • metteskutter

      6. april 2024 kl. 07:23

      Hej Julie
      Ca. 10 personer 😊

      Mvh. Mette

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Dette site anvender Akismet til at reducere spam. Læs om hvordan din kommentar bliver behandlet.

Cookie- og privatlivspolitik

Sociale medier

Facebook Instagram Pinterest

Vurdering af opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required