Lagkage med æble, karamel og hasselnødkrokant

Denne lagkage er en helt fantastisk kombination af bløde og luftige lagkagebunde, cremet karamelmousse, friske æbler og hasselnødkrokant, som er en virkelig lækker sammensætning af både smage og konsistenser.Karamel og æble er en nærmest perfekt smagskombination, og passer rigtig godt i en lagkage.Denne lagkage opskrift byder på en lækker balance mellem blødhed og knas. Den lækre karamelmousse og det friske æblefyld gør denne lagkage til noget helt specielt, og med de bløde og svampede lagkage bunde bliver hver bid en ren fornøjelse.
Forberedelse:
Tilberedning:
Tid i alt:
Udstyr til opskriften:
- Springform Ø20 cm (reklamelink)
- Kageplast (reklamelink)
- Tandspartel (reklamelink)
Ingredienser
Lagkagebunde:
- 3 æg
- 150 gram sukker
- 1/2 vaniljestang (kornene)
- 75 gram kartoffelmel
- 75 gram hvedemel
- 2 tsk bagepulver
Æblekompot:
- 2 blade husblas
- 4 æbler
- 150 gram sukker
- 1 vaniljestang (kornene)
- 1 lime (saften)
Karamelmousse:
- 2 blade husblas
- 200 gram Gold chokolade (reklamelink)
- 4 dl piskefløde
Hasselnødkrokant:
- 100 gram hasselnødder
- 200 gram sukker
Chokoladesnirkler & pynt:
- 75 gram mørk chokolade
- Guld chokoladekugler (reklamelink)
- Salted caramel crispearls (reklamelink)
Fremgangsmåde
Lagkagebunde:
- Pisk æg, sukker og vaniljekorn til en lys og fyldig æggesnaps.
- I en anden skål blandes kartoffelmel, mel og bagepulver.
- Sigt mel-blandingen ned i æggesnapsen og vend det forsigtigt sammen.
- Kom bagepapir i bunden af en springform (Ø20 cm) og bag kagen ved 175 grader i ca. 25-30 minutter.
Æblekompot:
- Læg husblas i blød i koldt vand.
- Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær dem derefter i tern.
- Kom æbletern sukker, vaniljekorn og limesaft i en gryde og kog det ved middel varme indtil æblerne er møre.
- Tilsæt husblas og rør det godt ud.
- Fjern gryden fra varmen og lad det stå og køle en smule i ca. 10 minutter.
- Del lagkagebunden i to og kom den ene bund ned i springformen beklædt med kageplast.
- Fordel æblekompotten ovenpå og kom derefter den sidste bund på.
- Sæt kagen på køl og lav nu karamelmoussen.
Karamelmousse:
- Læg husblas i blød i koldt vand.
- Kom Gold chokolade og 1,5 dl af fløden i en gryde.
- Varm det op ved svag varme under konstant omrøring. Det skal kun netop smelte sammen før det fjernes fra varmen.
- Tilsæt husblas og rør det godt ud.
- Lad chokoladeblandingen stå og køle ned indtil massen har lillefingertemperatur.
- Pisk imens de resterende 2,5 dl fløde til en letpisket skum.
- Vend derefter chokoladecremen sammen med den letpiskede fløde.
- Fordel karamelmoussen på toppen af kagen og sæt den på køl indtil den har sat sig.
Hasselnødkrokant:
- Smelt sukker til gylden karamel på en pande.
- Tilsæt hasselnødder under omrøring.
- Hæld hasselnødkrokanten ud på et stykke bagepapir og lad det køle helt af.
- Hak det derefter i stykker.
- Fjern siden af springformen og kageplasten, men lad lagkagen stå på bunden af springformen (så er det lettere at styre, når siderne skal dækkes af hasselnødkrokant).
- Smør et tyndt lag flødeskum på siden af lagkagen og beklæd derefter siderne med hasselnødkrokant.
- Flyt lagkagen over på et fad og sæt den på køl mens du laver pynten.
Chokoladesnirkler:
- Temperer chokoladen og smør et forholdsvis tyndt lag ud på et stykke kageplast.
- Skrab fra den ene ende til den anden med en tandspartel.
- Sno forsigtigt kageplasten og kom den i køleskabet i nogle minutter.
- Fjern forsigtigt kageplasten og pynt kagen med chokoladesnirkler og med evt. guld chokoladekugler og salted caramel crispearls.
Spørgsmål & svar
Kan jeg bage lagkagebundene i forvejen?
Ja, du kan sagtens bage de luftige lagkagebunde dagen før og opbevare dem i en lufttæt beholder eller pose.
Hvordan undgår jeg, at karamelmoussen bliver for tynd?
For at sikre en cremet, men fast karamelmousse er det vigtigt at piske fløden til let skum, inden den vendes i karamellen.
Hvilke æbler egner sig bedst til denne lagkage med æble?
Syrlige æbler som Belle de Boskoop, Ingrid Marie eller Granny Smith giver en god balance til den søde karamelmousse og hasselnødkrokant.
Hvordan tester jeg, om lagkagebundene er færdigbagte?
Du kan tjekke, om bundene er færdige, ved at stikke en lille skarp kniv ned i midten af kagen. Hvis kniven der ikke er rå dej på kniven, så er bundene færdige.
Kan jeg lave lagkagen dagen før servering?
Ja, faktisk bliver smagene endnu bedre, hvis lagkagen samles dagen før og får lov til at sætte sig på køl natten over. Jeg vil dog anbefalte først at komme hasselnødkrokant på lagkagen på selve dagen den skal serveres.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Hvis man ikke kan få fat i chokolade Gold, hvad bruger jeg så.?
Hej Inge-Lise
Du kan udskifte Gold chokoladen med hvid chokolade – det tænker jeg også vil smage super lækkert 😊
Hej Mette,
Hvor mange personer er kagen til?
Mvh Line 🙂
Hej Line
Ca. 10-12 personer vil jeg skyde på.
Mvh. Mette
Hej Mette
Jeg har fået en Ditte Julie portions form, der hedder bobler.
Der kunne jeg godt tænke mig at få din kage i.
Karamel mousse, æblekompot som indlæg og lagkagebund som bund. Tror du det vil fungere og hvor mange gange skal portionen til din kage ganges op. Jeg skal lave 10 bobler?