Lagkage med koldskålsmousse, nøddebunde, chokolade og friske bær

Denne lagkage kombinerer alt det bedste fra sommerens smage. Saftige nøddebunde med chokolade, frisk koldskålsmousse og friske bær på toppen. Det er en lagkage, der passer perfekt til sommerens hyggelige stunder. Hvis du leder efter en opskrift på en lagkage med nøddebunde og koldskålsmousse, så er denne koldskålskage et skønt valg.
Forberedelse:
Tilberedning:
Tid i alt:
Udstyr til opskriften:
- Springform Ø20 cm (reklamelink)
- Kageplast (reklamelink)
Ingredienser
Nøddebund med chokolade:
- 175 gram mandler
- 4 æg
- 125 gram sukker
- 100 gram hvedemel
- 1,5 tsk bagepulver
- 100 gram mørk chokolade (smeltet)
Koldskålsmousse:
- 6 blade husblas
- 1 vaniljestang (kornene)
- 120 gram sukker
- 1 citron (saften)
- 3,5 dl kærnemælk
- 3 dl piskefløde
Pynt:
- Friske bær
- Kammerjunker
Fremgangsmåde
Nøddebund med chokolade:
- Blend mandlerne til fint mandelmel.
- Pisk æg og sukker til en lys og luftig æggesnaps.
- Vend derefter mandler, mel og bagepulver i.
- Beklæd en springform (ca. Ø20 cm) med bagepapir i bunden og hæld dejen i.
- Bag kagen ved 180 grader i ca. 35 minutter.
- Når bundene er afkølet deles de i 2 lige store bunde og pensles med smeltet mørk chokolade.
Koldskålsmousse:
- Læg husblas i blød i koldt vand.
- Kom vanilje, sukker og citron i en gryde og varm det op til kogepunktet.
- Vrid dit husblas for vand og rør det ud i den varme citronsaft.
- Lad det stå og køle lidt af og pisk imens fløden til en let skum.
- Rør kærnemælk og den lillefingervarme citronlage sammen.
- Hæld det derefter ned i den letpiskede fløde og vend det forsigtigt sammen.
Samling:
- For springformen med kageplast og kom en bund ned i formen.
- Kom halvdelen af koldskålsmoussen ovenpå den første bund.
- Kom den sidste bund på og afslut med resten af koldskålsmoussen på toppen.
- Sæt kagen på køl indtil den har sat sig.
- Befri kagen fra springform og kageplast og placer den på et fad.
- Pynt med friske bær, kammerjunker og evt. spiselige blomster.
Spørgsmål & svar
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Skriv et svar