Lagkage med hindbær og lime

Denne lagkage med hindbær og lime er en frisk og smagfuld dessert, der virkelig gør sig bemærket. Hindbærmoussen og limemoussen passer sammen på en helt fantastisk måde, og den giver lagkagen en skøn balance mellem syrlighed og sødme. Hvis du ikke er til de alt for søde lagkager, så er denne lagkage helt perfekt – den er let, frisk og ikke alt for tung.Lagkagebunde, hindbærmousse og limemousse er de enkle elementer, der går op i en højere enhed i denne opskrift på lagkage. Den er virkelig nem at gå til, selvom den ser imponerende ud, og det bedste er, at den kan laves dagen før. En frisk lagkage som denne passer perfekt til sommerens fester eller som en let og lækker dessert til et hyggeligt middagsselskab.Så hvis du er på jagt efter en lagkage opskrift, der ikke er for tung, men stadig lækker og smagfuld, så prøv denne lagkage med hindbær og lime. Det er en sikker vinder!
Forberedelse:
Tilberedning:
Tid i alt:
Udstyr til opskriften:
- Springform Ø20 cm (reklamelink)
- Kageplast (reklamelink)
- Sprøjteposer (reklamelink)
- Quenelle silikoneform (reklamelink)
- Globe silikoneform (reklamelink)
Ingredienser
Lagkagebunde:
- 3 æg
- 150 gram sukker
- 1/2 vaniljestang (kornene)
- 75 gram kartoffelmel
- 75 gram hvedemel
- 2,5 tsk bagepulver
Limemousse:
- 4 blade husblas
- 3 lime (saften + 1/2 tsk fintrevet skal)
- 120 gram sukker
- 1/2 vaniljestang (kornene)
- 4,5 dl piskefløde
Hindbærmousse
- 3 blade husblas
- 200 gram frosne hindbær
- 120 gram sukker
- 1/2 citron (saften)
- 1/2 vaniljestang (kornene)
- 4 dl piskefløde
Pynt:
- Friske hindbær
- Rød skovsyre
- Callebaut Ruby crispearls (reklamelink)
Fremgangsmåde
Lagkagebunde:
- Pisk æg, sukker og vanilje til en lys og fyldig æggesnaps.
- Sigt kartoffelmel, hvedemel og bagepulver i æggesnapsen. Vend det forsigtigt sammen.
- Kom bagepapir i bunden af en springform (Ø20 cm) og bag kagen ved 175 grader i ca. 25-30 minutter.
- Lad kagen køle helt af før du deler den i 2 lige store bunde.
- For en 20 cm springform med kageplast og placer den ene bund i.
Limemousse:
- Læg husblas i blød i koldt vand.
- Kom limesaft, fintrevet limeskal, sukker og vanilje i en kasserolle og varm det op til kogepunktet indtil sukkeret er opløst.
- Vrid husblas for vand og kom det ned i den varme limesaft.
- Pisk fløden til en let skum.
- Kom 1/3 af fløden ned i limesaften og rør det sammen.
- Kom derefter hele limeblandingen over i den letpiskede fløde og vend det forsigtigt sammen.
- Kom limemoussen i en sprøjtepose og lav 4-5 moussebomber i Quenelle silikoneformen. Sæt formen på frys til moussen er gennemfrossen.
- Hæld resten af moussen ovenpå den første bund i springformen og placer den sidste bund ovenpå. Sæt kagen i køleskabet mens du laver hindbærmoussen.
Hindbærmousse:
- Læg husblas i blød i koldt vand.
- Kom hindbær, sukker, citronsaft og vanilje i en kasserolle og varm det op til hindbærrene er kogt ud.
- Sigt hindbærmassen – det er kun saften du skal bruge.
- Vrid husblas for vand og kom det ned i den varme hindbærsaft.
- Pisk fløden til en let skum.
- Tilsæt 1/3 af flødeskummet ned i den lune hindbærsaft og rør det sammen.
- Kom derefter hindbærblandingen over i flødeskummet og vend det forsigtigt sammen.
- Kom hindbærmoussen i en sprøjtepose og lav 4-5 moussebomber i Globe silikoneformen. Sæt formen på frys til moussen er gennemfrossen.
- Hæld resten af hindbærmoussen på toppen af kagen og sæt den på køl indtil den har sat sig.
Pynt:
- Befri dine gennemfrosne moussebomber fra silikoneformene og placer dem på toppen af kagen.
- Pynt med friske hindbær, rød skovsyre og crispearls.
Spørgsmål & svar
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Jeg vil prøve og lave din lagkage med lime og hindbær.
Hvor høj er den kageplast du bruger?
Du skriver at pynten skal være frosne når de skal ud af formene, men skal de være frosne nørde kommer på kagen?
Mvh fra en pige der er ikke vant til at bage, men jeg kan godt lave mousser.
Inge-Lise 🎂😋😀
Hej Inge-Lise
Mit kageplast er 10 cm højt.
Og ja, pynten skal være helt gennemfrossen for at man kan få dem pæne og skarpe ud af silikoneformen. De placeres på kagen frosne og så tøer de bage langsomt op på kagen, i køleskabet 🙂
Mvh. Mette
Lige et par spørgsmål igen vedr. lagkagen med lime og hindbær.
Min springform er 22 cm og mit plast bånd er 8 cm, er det ok ?
Kan lime moussen holde en kagebund med det samme eller skal jeg vente lidt inden jeg laver næste lag?
Glæder mig til at komme igang.
Mvh Inge-Lise 😃
Det er helt fint 🙂 Sæt kagen på køl eller i fryseren mens du laver den næste mousse, så når det forrige lag at sætte sig nok.
Mvh. Mette
Hej Mette
Hvor mange personer rækker kagen til ☺️
Mvh Lone
Hej Lone
Ca. 10-12 personer
Mvh. Mette
Hvor høj bliver kagen ca.?
Kan man lave lagkagen med lime og hindbær dagen før, dog uden at pynte?
Kristine
Hej Kristina
Ja, det kan du sagtens 😊
Mvh. Mette