• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
Mettes Madmagi 183x57
Menu
  • Kage & Dessert
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cheesecake
    • Portionsanrettede desserter
    • Cookies og småkager
    • Cupcakes og muffins
    • Moussekager
    • Glaze kager
    • Flødeboller
    • Tærter
    • Chokolade
    • Is
    • Juleopskrifter
    • Fastelavn
    • Nytårskager og desserter
    • Påskekager og -desserter
  • Brød og boller
    • Boller
    • Brød
    • Rugbrød
  • Mad
    • Aftensmad
    • Frokost
    • Morgenmad
    • Madpakke idéer
    • Baby- og børnemad
    • Salater
    • Forretter
    • Appetizers
    • Tilbehør
    • Snacks
  • Om mig / Kontakt
  • Kage & Dessert
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cheesecake
    • Portionsanrettede desserter
    • Cookies og småkager
    • Cupcakes og muffins
    • Moussekager
    • Glaze kager
    • Flødeboller
    • Tærter
    • Chokolade
    • Is
    • Juleopskrifter
    • Fastelavn
    • Nytårskager og desserter
    • Påskekager og -desserter
  • Brød og boller
    • Boller
    • Brød
    • Rugbrød
  • Mad
    • Aftensmad
    • Frokost
    • Morgenmad
    • Madpakke idéer
    • Baby- og børnemad
    • Salater
    • Forretter
    • Appetizers
    • Tilbehør
    • Snacks
  • Om mig / Kontakt

Chokolade lagkage med hindbær

22. maj 2017 10 kommentarer

Home » Lagkager » Chokolade lagkage med hindbær

Chokolade lagkage med hindbær

Chokolade lagkage med hindbær
Her får du min opskrift på chokolade lagkage med hindbærmousse – en stor favorit herhjemme. Denne lagkage opskrift er med Black Magic lagkagebunde, som er kendt for at være utrolig svampet og fuld af smag, og når du kombinerer den med en frisk hindbærmousse bliver det til en helt fantastisk chokolade lagkage!
Den mørke Black Magic kage og den let syrlige hindbærmousse passer super godt sammen, og det gør, at kagen ikke bliver for tung.
Opskriften er ret nem at gå til, og selvom den ser imponerende ud, kræver den ikke det helt store bageudstyr. Hvis du er på udkig efter en chokolade lagkage med hindbær, så er det her et godt bud. Den er et hit hver gang!
5
Forberedelse: 1 time time
Tilberedning: 45 minutter minutter
Tid i alt: 1 time time 45 minutter minutter
(undgå sort skærm)
12 personer

Udstyr til opskriften:

  • Springform (Ø24 cm) (reklamelink)
  • Kageplast (reklamelink)
  • Sprøjteposer (reklamelink)
  • Stjernetyl (reklamelink)

Ingredienser
  

Black Magic kage:

  • 4,5 dl hvedemel
  • 5 dl sukker
  • 2 dl kakaopulver
  • 2 tsk natron
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk salt
  • 2 æg
  • 2,5 dl kaffe
  • 2,5 dl mælk
  • 1,25 dl raps- eller solsikkeolie

Hindbærmousse:

  • 4 blade husblas
  • 250 gram frosne hindbær
  • 1 dl sukker
  • 1/2 vaniljestang (kornene)
  • 6 dl piskefløde

Chokoladeganache:

  • 1 blade husblas
  • 150 gram mørk chokolade (knapper eller hakket)
  • 2,5 dl piskefløde

Pynt:

  • Friske hindbær
  • 2 dl piskefløde (pisket til flødeskum)
  • Frysetørret hindbær (reklamelink)

Fremgangsmåde
 

Black Magic kage:

  • Bland alle ingredienser sammen i en skål og pisk det til en ensartet masse.
  • Fordel dejen i en springform (Ø24 cm) beklædt med bagepapir i bunden.
  • Bag chokoladekagen i ca. 45 minutter ved 175 grader.
  • Lad kagen køle helt af inden du deler den i lagkagebunde.

Hindbærmousse:

  • Læg husblas i blød i koldt vand.
  • Kog hindbær, sukker og vanilje sammen indtil hindbærrene er møre.
  • Rør husblas ud i hindbærmassen.
  • Kom hindbærrene i en si og mos dem så du får siet alle kernerne fra, og kun har saften tilbage. Det er nemlig kun saften du skal bruge!
  • Pisk fløden til en let skum.
  • Rør 1/3 af flødeskummet sammen med hindbærsaften.
  • Hæld derefter hele hindbærblandingen ned i flødeskummet og vend det forsigtigt sammen til det hele er ensartet.

Samling:

  • Del chokoladekagen i 3 lige store lagkagebunde.
  • For en springform (Ø24 cm) med bageplast og placer en chokoladebund i den.
  • Hæld halvdelen af hindbærmoussen på den første bund.
  • Læg derefter endnu en bund på og hæld resten af hindbærmoussen ovenpå.
  • Afslut med den sidste bund øverst.
  • Sæt kagen på køl indtil hindbærmoussen har sat sig.

Chokoladeganache og pynt:

  • Læg husblas i blød i koldt vand.
  • Varm fløden op og rør husblas ud heri.
  • Hæld den varme fløde ud over din chokolade og rør det sammen til en glat og ensartet masse.
  • Kom husholdningsfilm helt ned til overfladen af chokoladeganachen og sæt den på køl i ca. 3 timer.
  • Pisk derefter chokoladeganachen sammen til den er let og luftig.
  • Befri din lagkage fra springform og kageplast.
  • Smør kagen rustikt op med chokoladeganache.
  • Pynt lagkagen med flødeskumsrosetter, friske hindbær og frysetørret hindbær.

Spørgsmål & svar

Kan jeg bage denne chokolade lagkage dagen før?
Ja, du kan sagtens lave denne lagkage dagen før. Saml lagkagen og lad den stå og sætte sig i køleskabet natten over.
Kan jeg bruge en anden type chokoladekage end Black Magic kage?
Ja, du kan sagtens bruge en anden chokoladekage opskrift, men Black Magic kage er særligt god, fordi den er utroligt svampet og luftig, hvilket passer perfekt sammen med den lette hindbærmousse.
Hvordan pynter jeg bedst denne chokolade lagkage med hindbær?
Pynt din lagkage med chokoladeganache, friske hindbær, frysetørret hindbær og flødeskum. 
Kan jeg fryse chokolade lagkagen?
Ja, det kan du sagtens. Lad den tø langsomt op i køleskabet for at bevare konsistensen bedst muligt.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Print opskriften

FLERE GODE OPSKRIFTER:

Fragilité lagkage med hindbærFragilité lagkage med hindbær Glaze kage med hindbær og chokoladeGlaze kage med hindbær og chokolade Lagkage med hindbær og limeLagkage med hindbær og lime Moussekage med hindbær, vanilje og pistacieMoussekage med hindbær, vanilje og pistacie Lagkage med hindbær og vaniljecreme - skøn lagkage opskriftLagkage med hindbærmousse og vaniljecreme – skøn lagkage opskrift Gammeldags lagkage med creme og marmeladeGammeldags lagkage med creme og marmelade Lagkage med chokolade, vanilje og hindbærLagkage med chokolade, vanilje og hindbær Dessert med hindbær og chokolade - nem dessert i glasDessert med hindbær og chokolade – nem dessert i glas

Skrevet i: Lagkager

Previous Post: « Nem chokolademousse – lækker dessert i glas
Next Post: De bedste pebernødder – nem og lækker opskrift »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Sofie

    19. november 2017 kl. 13:13

    Hej Mette. Kan bundene mon laves dagen i forvejen uden at blive tørre? Mvh Sofie

    Svar
    • metteskutter

      19. november 2017 kl. 13:14

      Hej Sofie. Det kan du godt. Bare sørg for at pakke dem i poser 🙂
      God søndag

      Svar
  2. Pernille

    14. februar 2018 kl. 11:12

    Hej Mette, hvor mange personer vil du tro at der er til?
    Hvor meget kan forberedes dagen inden?

    Svar
    • metteskutter

      14. februar 2018 kl. 11:16

      Hej Pernille
      Den rækker nok til ca. 10-12 personer 😊
      Og du kan sagtens lave hele kagen dagen før og evt. så først komme hindbær på, på dagen 😊

      Mvh. Mette

      Svar
  3. Josephine

    22. juni 2018 kl. 14:28

    Halløjsa, kan denne her chokoladeganache laves 2 dage i forvejen, og så blot piskes på inden påsmøring? 🙂

    Svar
    • metteskutter

      22. juni 2018 kl. 17:24

      Hej Josepfinw – cremen “stivner” lidt når den kommer på køl, så det vil jeg ikke anbefale 😊

      Svar
  4. Sissel

    11. oktober 2018 kl. 17:31

    Hej hvor mange bunde lavede du?

    Svar
    • metteskutter

      11. oktober 2018 kl. 17:31

      Hej Sissel
      Kun en enkelt 🙂

      Svar
  5. Dorthe

    2. februar 2025 kl. 15:49

    5 stars
    Smager mega lækkert!

    Svar
5 from 1 vote

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Dette site anvender Akismet til at reducere spam. Læs om hvordan din kommentar bliver behandlet.

Cookie- og privatlivspolitik

Sociale medier

Facebook Instagram Pinterest

Vurdering af opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Vurder opskriften uden at skrive en kommentar

Something went wrong. Please try again.