Antal: personer
En meget skøn og ret nem lagkage med den skønneste smag af nødder og frisk hindbærmousse!
Udstyr til denne opskrift:
- Springform Ø18 cm (reklamelink)
- Kageplast (reklamelink)
Ingredienser:
Fragilité lagkagebunde:
- 4 æggehvider
- 125 gram sukker
- 150 gram hasselnødder (finthakkede)
- 75 gram marcipan (fintrevet)
- 1 knsp salt
Hindbærmousse:
- 3 blade husblas
- 200 gram frosne hindbær
- 100 gram sukker
- 1/2 citron (saften)
- 1/2 vaniljestang (kornene)
- 4 dl piskefløde
Pynt:
- Friske hindbær og blåbær
- Flormelis
- Rød skovsyre
- Callebaut Ruby crispearls (reklamelink)
Fremgangsmåde:
Fragilité lagkagebunde:
- Pisk æggehviderne stive og tilsæt sukker lidt ad gangen. Pisk det til en tyk marengs.
- Tilsæt de fintmalede hasselnødder og den fintrevede marcipan. Vend det hele forsigtigt sammen til massen er ensartet.
- For 2 springforme (ca. Ø18) cm med bagepapir i bunden.
- Fordel fragilité dejen i de 2 springforme.
- Bag dem begge i ovnen ved 175 grader varmluft i ca. 14 minutter.
- Lad begge bunde køle helt af før de befries fra springformene.
Hindbærmousse:
- Læg husblas i blød i koldt vand.
- Kom hindbær, sukker, citronsaft og vanilje i en kasserolle og varm det op til hindbærrene er kogt ud.
- Sigt hindbærmassen – det er kun saften du skal bruge.
- Vrid husblas for vand og kom det ned i den varme hindbærsaft.
- Pisk fløden til en let skum.
- Tilsæt 1/3 af flødeskummet ned i den lillefingervarme hindbærsaft og rør det sammen.
- Hæld derefter hindbærsaften i flødeskummet og vend det forsigtigt sammen
Samling:
- Beklæd en 18 cm springform med kageplast.
- Placer den ene bund i springformen. Fragilitè lagkagebundene skal håndteres forsigtigt, da de er meget porøse og nemt kan gå i stykker.
- Kom derefter hindbærmoussen på og afslut med den anden fragilité lagkagebund øverst.
- Sæt kagen på køl til den har sat sig (ca. 3-4 timer)
- Kom lidt flormelis i en sigte og drys det udover kagens top.
- Fjern springform og kageplast.
- Pynt kagen med en masse friske bær, rød skovsyre og lyserøde crispearls.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Myrna
Hej Mette.
Lagkagen ser rigtig dejlig og lækkert ud. Jeg skal prøve at lave den til min mands fødselsdag på fredag. Et spørgsmål – kan jeg allerede lave den imorgen og sætte den i køleskabet til jeg bruger den? På forhånd, mange tak.
metteskutter
Jeg anbefale dig at lave den tidligst dagen før den skal serveres 🙂
Mvh. Mette
Line
Hej Mette.
Et spørgsmål fra en der aldrig bager.. når husblas kommer i hindbær, skal de røres rundt i hindbærsaften, eller skal jeg vente med at røre, til fløden kommer i?
metteskutter
Hej Line
Husblassen skal opløses i hindbærrene og røres godt ud deri.
Mvh. Mette
Line
Super, tak for det, og tak for et lynhurtigt svar 😃
Ulla Gunge
Hej – jeg har lavet denne kage før, og synes, den var superdelikat. Overvejer at lave flere samtidigt til en større fest. Men, husker ikke, hvor mange personer en kage rækker til?
Og – tror du, man kan bage bunde på forhånd og fryse dem ned for så senere at tø og sætte sammen med mousse?
Bh Ulla
metteskutter
Hej Ulla
Tak for dine søde ord! Jeg vil mene at opskriften her svarer til ca. 10 personer.
Du kan sagtens fryse bundene ned 🙂
Mvh. Mette
Thatsani
Hejsa
Kan man bage hele bunden i én springform og derefter halvere den med kniv når den er kølet ned? 🙂 jeg har nemlig kun én springform
metteskutter
Hej Thatsani
Bunden er meget luftig og porøs, så jeg vil anbefale at bage bundene i 2 forme 😊
Mvh. Mette