• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
Mettes Madmagi 183x57
Menu
  • Kage & Dessert
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cheesecake
    • Portionsanrettede desserter
    • Cookies og småkager
    • Cupcakes og muffins
    • Moussekager
    • Glaze kager
    • Flødeboller
    • Tærter
    • Chokolade
    • Is
    • Juleopskrifter
    • Fastelavn
    • Nytårskager og desserter
    • Påskekager og -desserter
  • Brød og boller
    • Boller
    • Brød
    • Rugbrød
  • Mad
    • Aftensmad
    • Frokost
    • Morgenmad
    • Madpakke idéer
    • Baby- og børnemad
    • Salater
    • Forretter
    • Appetizers
    • Tilbehør
    • Snacks
  • Om mig / Kontakt
  • Kage & Dessert
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cheesecake
    • Portionsanrettede desserter
    • Cookies og småkager
    • Cupcakes og muffins
    • Moussekager
    • Glaze kager
    • Flødeboller
    • Tærter
    • Chokolade
    • Is
    • Juleopskrifter
    • Fastelavn
    • Nytårskager og desserter
    • Påskekager og -desserter
  • Brød og boller
    • Boller
    • Brød
    • Rugbrød
  • Mad
    • Aftensmad
    • Frokost
    • Morgenmad
    • Madpakke idéer
    • Baby- og børnemad
    • Salater
    • Forretter
    • Appetizers
    • Tilbehør
    • Snacks
  • Om mig / Kontakt

Lagkage med hindbærmousse og vaniljecreme – skøn lagkage opskrift

30. maj 2021 Skriv kommentar

Home » Lagkager » Lagkage med hindbærmousse og vaniljecreme – skøn lagkage opskrift

Lagkage med hindbærmousse og vaniljecreme - skøn lagkage opskrift

Lagkage med hindbær og vaniljecreme - skøn lagkage opskrift
Denne lagkage med hindbær og vaniljecreme kombinerer lækre, luftige lagkagebunde med hindbærmousse, hindbærkompot og vaniljecreme. Toppen er pyntet med glasur og friske bær, som gør den både smagfuld og flot at se på. Det er en klassisk lagkage opskrift, der passer til enhver festlig anledning.
Hvis du leder efter en nem lagkage, der er både velsmagende og indbydende, er denne hindbærlagkage et oplagt valg. De forskellige lag med hhv. hindbærmousse og vaniljecreme skaber en god balance mellem sødme og syrlighed, mens lagkagebundene binder det hele sammen.
En lagkage med mousse som denne kan tilpasses med sæsonens bær og pynt.
Ingen vurderinger endnu
Forberedelse: 1 time time 25 minutter minutter
Tilberedning: 35 minutter minutter
Tid i alt: 2 timer timer
(undgå sort skærm)
10 personer

Udstyr til opskriften:

  • Springform Ø20 cm

Ingredienser
  

Lagkagebunde:

  • 3 æg
  • 150 gram sukker
  • 1/2 vaniljestang
  • 75 gram kartoffelmel
  • 75 gram hvedemel
  • 2 tsk bagepulver

Vaniljecreme/konditorcreme:

  • 2 blade husblas
  • 2 æggeblommer
  • 35 gram sukker
  • 20 gram Maizena
  • 1/2 vaniljestang
  • 2 dl mælk
  • 1,5 dl fløde

Hindbærmousse:

  • 2 blade husblas
  • 125 gram frosne hindbær
  • 1 spsk citronsaft
  • 50 gram sukker
  • 1/4 vaniljestang
  • 3 dl fløde

Hindbærkompot:

  • Den frasigtede kompot fra hindbærmoussen
  • 3 spsk hindbærmarmelade
  • 1 tsk citronsaft

Glasur:

  • 160 gram flormelis
  • 1 spsk citronsaft
  • 0,25 dl vand

Fremgangsmåde
 

Lagkagebunde:

  • Pisk æg, sukker og vaniljekorn til en lys og fyldig æggesnaps.
  • Bland kartoffelmel, mel og bagepulver og sigt mel-blandingen ned i æggesnapsen. Vend det forsigtigt sammen.
  • Kom dejen i en springform (Ca. Ø18-20 cm) og bag den ved 170 grader i ca. 35-40 minutter.

Vaniljecreme/konditorcreme:

  • Læg husblas i blød i koldt vand
  • Pisk æggeblommer, sukker, maizena og 0,5 dl mælk sammen.
  • De resterende 1,5 dl mælk kommes i en gryde og varmes op til lige under kogepunktet.
  • Hæld den varme mælk over æggeblandingen mens du stadig pisker. Hæld derefter det hele tilbage i gryden og varm cremen op mens du pisker, indtil den er tyknet.Tilsæt til sidst husblas og rør det godt ud.
  • Kom vaniljecremen i en skål med husholdningsfilm helt ned til cremen og sæt den i køleskabet i mindst 3 timer eller til dagen efter.
  • Efter 3 timer/dagen efter piskes fløden til flødeskum.
  • Pisk vaniljecremen lind og vend vaniljecreme og flødeskum sammen.

Hindbærmousse:

  • Læg husblas i blød i koldt vand.
  • Kom de frosne hindbær, sukker, vanilje og de tomme vaniljestænger i en kasserolle og varm det op til kogepunktet.
  • Rør husblas ud i hindbærrene og fjern gryden fra varmen
  • Put hindbærrene i en si og mos dem så du får siet alle kernerne fra, og kun har væden tilbage. Gem den frasigtede hindbærkompot til senere.
  • Lad hindbærvæden køle ned til stuetemperatur.
  • Pisk imens fløden til flødeskum.
  • Tag 1/3 af flødeskummet og pisk det sammen med hindbærvæden.
  • Hæld derefter hele hindbærblandingen ned i flødeskummet og vend det forsigtigt sammen til det hele er ensartet.

Hindbærkompot:

  • Bland hindbærkompot, hindbærmarmelade og citronsaft.

Samling:

  • Del lagkagebunden i 3 bunde. Kom den ene bund i en springform foret med kageplast.
  • Fordel hindbærmoussen på bunden og kom en bund ovenpå.
  • Smør bunden med hindbærkompotten og fordel konditorcremen ovenpå. Afslut med den sidste bund på toppen.
  • Sæt lagkagen i køleskabet i mindst 4 timer eller til dagen efter.

Glasur:

  • Befri kagen fra springform og kageplast.
  • Rør glasuren sammen og fordel den ovenpå kagen. Undlad at komme den helt ud til kanten.
  • Pynt med hindbær, blåbær og evt. sølv chokoladekugler.

Spørgsmål & svar

Hvordan får jeg luftige lagkagebunde til min hindbærlagkage?
For at få lette og luftige lagkagebunde er det vigtigt at piske æg og sukker længe, så massen bliver lys og luftig. Sigt altid melet i dejen for at undgå klumper, og vend det forsigtigt i, så luften ikke slås ud.
Kan jeg lave lagkagen dagen før servering?
Ja, det er faktisk en fordel! Denne klassiske lagkage bliver endnu bedre, hvis den får lov at trække i køleskabet natten over. På den måde suger lagkagebundene smag og fugt fra hindbærmoussen og vaniljecremen, hvilket giver en mere blød, lækker og harmonisk smag.
Hvordan sikrer jeg, at min hindbærmousse bliver fast nok?
For at få en stabil lagkage med mousse er det vigtigt at bruge husblas korrekt. Udblød husblassen i koldt vand. Smelt din udblødte husblas sammen med den varme hindbærsaft. Tag 1/3 af flødeskummet og pisk det sammen med hindbærvæden. Hæld derefter hele hindbærblandingen ned i flødeskummet og vend det forsigtigt sammen til det hele er ensartet. På den måde undgår du klumper, og moussen sætter sig pænt.
Kan jeg bruge andre bær i denne lagkage?
Ja, du kan sagtens tilpasse denne lagkage opskrift med andre bær såsom jordbær, blåbær eller solbær.
Lagkage med hindbær og vaniljecreme - skøn lagkage opskrift
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Print opskriften

FLERE GODE OPSKRIFTER:

Fragilité lagkage med hindbærFragilité lagkage med hindbær Gammeldags lagkage med creme og marmeladeGammeldags lagkage med creme og marmelade Chokolade lagkage med hindbærChokolade lagkage med hindbær Lagkage med æble, karamel og hasselnødkrokantLagkage med æble, karamel og hasselnødkrokant Glaze kage med hindbær og chokoladeGlaze kage med hindbær og chokolade Gammeldags fastelavnsboller med creme og chokoladeGammeldags fastelavnsboller med creme og chokolade Lagkage med chokolade, vanilje og hindbærLagkage med chokolade, vanilje og hindbær Dessert med hindbær og chokolade - nem dessert i glasDessert med hindbær og chokolade – nem dessert i glas

Skrevet i: Lagkager

Previous Post: « Chokolademousse med Baileys og nøddekrokant
Next Post: Jordbær cheesecake – lækker cheesecake opskrift med jordbær »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Dette site anvender Akismet til at reducere spam. Læs om hvordan din kommentar bliver behandlet.

Cookie- og privatlivspolitik

Sociale medier

Facebook Instagram Pinterest

Vurdering af opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required