• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
Mettes Madmagi 183x57
Menu
  • Kage & Dessert
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cheesecake
    • Portionsanrettede desserter
    • Cookies og småkager
    • Cupcakes og muffins
    • Moussekager
    • Glaze kager
    • Flødeboller
    • Tærter
    • Chokolade
    • Is
    • Juleopskrifter
    • Fastelavn
    • Nytårskager og desserter
    • Påskekager og -desserter
  • Brød og boller
    • Boller
    • Brød
    • Rugbrød
  • Mad
    • Aftensmad
    • Frokost
    • Morgenmad
    • Madpakke idéer
    • Baby- og børnemad
    • Salater
    • Forretter
    • Appetizers
    • Tilbehør
    • Snacks
  • Om mig / Kontakt
  • Kage & Dessert
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cheesecake
    • Portionsanrettede desserter
    • Cookies og småkager
    • Cupcakes og muffins
    • Moussekager
    • Glaze kager
    • Flødeboller
    • Tærter
    • Chokolade
    • Is
    • Juleopskrifter
    • Fastelavn
    • Nytårskager og desserter
    • Påskekager og -desserter
  • Brød og boller
    • Boller
    • Brød
    • Rugbrød
  • Mad
    • Aftensmad
    • Frokost
    • Morgenmad
    • Madpakke idéer
    • Baby- og børnemad
    • Salater
    • Forretter
    • Appetizers
    • Tilbehør
    • Snacks
  • Om mig / Kontakt

Hjemmelavet flødeboller med jordbær og Ruby chokolade

9. maj 2019 5 kommentarer

Hjemmelavede flødeboller med jordbær og Ruby chokolade

Home » Flødeboller » Hjemmelavet flødeboller med jordbær og Ruby chokolade

Hjemmelavede flødeboller med jordbær og Ruby chokolade

Hjemmelavede flødeboller med jordbær og Ruby chokolade
Hjemmelavet flødeboller er altid et hit, og denne opskrift på flødeboller med jordbær og Ruby chokolade er noget helt særligt. De er ikke blot smukke at se på, men også fyldt med sommerlige smage, der passer perfekt sammen. Disse flødeboller støbt i form giver et skarpt og elegant udtryk.
Jeg har brugt Ruby chokolade til overtrækket – en naturlig lyserød chokolade med en let frugt-agtig smag, som klæder flødebollerne virkelig godt. Indeni gemmer sig et friskt jordbær, som giver et dejligt syrligt modspil til det bløde og søde flødebolleskum. Virkelig lækre og sommerlige flødeboller!
Denne flødeboller opskrift er en skøn måde at prøve kræfter med hjemmelavede flødeboller. Det lyder måske avanceret, men det er faktisk slet ikke så svært, som man skulle tro. Og resultatet taler for sig selv – de lyserøde Ruby flødeboller med jordbær er en fryd både for øjet og så smager de fantastisk.
Ingen vurderinger endnu
Forberedelse:
Tilberedning:
Tid i alt:
(undgå sort skærm)
8 store flødeboller

Udstyr til opskriften:

  • Charlotte silikoneform
  • Sprøjteposer (reklamelink)
  • Termometer (reklamelink)
  • Rund udstikker Ø5 cm (reklamelink)

Ingredienser
  

Chokoladeovertræk:

  • 300 gram Ruby chokolade (reklamelink)
  • 1,5 spsk kokosolie

Marcipanbunde:

  • 100 gram marcipan

Flødebolleskum:

  • 185 gram sukker
  • 55 gram vand
  • 80 gram glukosesirup
  • 105 gram æggehvider
  • 10 gram sukker

Derudover:

  • Friske jordbær

Fremgangsmåde
 

Chokoladeovertræk:

  • Temperer chokolade sammen med kokokolie. Arbejdstemperaturen skal ramme ca. 30-32 grader.
  • Fordel chokoladen i Charlotte silikoneformen.
  • Vend derefter silikoneformen på hovedet, så den overskydende chokolade løber ud. Skrab formen for overskydende chokolade på toppen og sæt den på hovedet på et skærebræt og kom den på køl til chokoladen har sat sig.

Marcipanbunde:

  • Marcipanen rulles ud til 3-4 mm tykkelse i lidt flormelis.
  • Udstik runde bunde med en udstikker på 5 cm.
  • Bag marcipanbundene ved 180 grader i 7-8 minutter.

Flødebolleskum:

  • Kog de 185 g sukker, vand og glukose i en lille kasserolle til præcis 117 grader.
  • Pisk æggehviderne stive og tilsæt sukker. Pisk det til en luftig marengsmasse imens sukkerlagen koger.
  • Hæld den 117 grader varme sukkerlage direkte ned til æggehviderne i en tynd stråle, mens der piskes ved højeste hastighed.
  • Pisk ved høj hastighed til skummet bliver helt fast og fluffy – der skal piskes længe (ca. 10 minutter).

Samling:

  • Kom flødebolleskummet i en sprøjtepose og sprøjt skummet ned i dine forme – husk at gør plads til at et jordbær kan være der, samt bunden kan skjules.
  • Kom et lille jordbær ned i midten af hver flødebolle og afslut med en bund.
  • Smelt en smule Ruby chokolade og pensel det på bunden, så det lukker skummet inde.
  • Sæt flødebollerne i køleskabet – gerne mindst 45 minutter inden de forsigtigt befries fra formen.
  • Formen skal løsnes nedefra og trækkes op ad hele vejen rundt for ikke at vride for meget med chokoladeskallen.

Spørgsmål & svar

Kan jeg bruge en anden chokolade end Ruby chokolade?
Ja, hvis du ikke har Ruby chokolade, kan du sagtens bruge mørk, lys eller hvid chokolade i stedet. Ruby chokolade har en naturlig frugtig smag, der passer perfekt til flødeboller med jordbær, men andre typer chokolade vil også give et lækkert resultat.
Kan jeg lave flødeboller uden en form?
Ja, du kan lave hjemmelavet flødeboller uden en støbeform. Sprøjt flødebolleskummet direkte på flødebollebunden og dyp dem forsigtigt ned i smeltet chokolade. Formen giver et mere professionelt look, men det er ikke en nødvendighed.
Hvordan opbevarer jeg flødebollerne bedst?
Flødeboller med jordbær opbevares bedst et køligt sted. De holder sig friske i 2-3 dage, men smager bedst samme dag, de er lavet.
Hvorfor bliver min chokolade ikke blank?
For at få et glansfuldt overtræk skal chokoladen tempereres korrekt. Hvis chokoladen ikke tempereres, kan den blive mat eller få hvide streger. Sørg for at temperere chokoladen korrekt, hvis du vil have det bedste resultat. Der findes utallige guides og videoer online, som viser trin for trin, hvordan man gør.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Print opskriften

FLERE GODE OPSKRIFTER:

Flødeboller med passionsfrugtskum og mørk chokoladeNemme flødeboller med passionsfrugtskum og mørk chokolade Flødeboller med karamel og ristede hasselnødderFlødeboller med karamel og ristede hasselnødder Hjemmelavede flødeboller med kaffeskum og cookiebundHjemmelavet flødeboller med kaffeskum og cookiebund Hjemmelavede flødeboller med solbær og hvid chokoladeHjemmelavet flødeboller med solbær og hvid chokolade Hjemmelavede flødeboller med rabarber, pistacie og Ruby chokoladeHjemmelavede flødeboller med rabarber, pistacie og Ruby chokolade Hindbær flødebollerHindbær flødeboller – hjemmelavede flødeboller med hindbær Skildpadde flødeboller - hjemmelavede flødeboller med karamelSkildpadde flødeboller – hjemmelavede flødeboller med karamel Hjemmelavet flødeboller med hindbær og lakridsHjemmelavet flødeboller med hindbær og lakrids

Skrevet i: Flødeboller

Previous Post: « Chokolade soufflé
Next Post: Trifli med hindbær og banan – fantastisk dessert i glas »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Madi

    22. maj 2019 kl. 15:41

    De er simpelthen bedårende😊

    Svar
    • Madi

      22. maj 2019 kl. 15:44

      Ups. Glemte at spørge; hvordan fordeler du chokoladen i formene? Pensler du dem eller hvordan gør du? Synes tit at det ender med et for tyndt lag chokolade😬

      Svar
      • metteskutter

        22. maj 2019 kl. 16:08

        Hej Madi.
        Jeg hælder lidt chokolade i hver form og så kører jeg formen rundt, så chokoladen er fordelt i hele formen. Til sidst vender jeg den på hovedet, så det overskydende chokolade kan løbe ud 🙂
        Jeg håber det giver mening!

        Mvh. Mette

        Svar
  2. Pernille

    22. oktober 2020 kl. 13:45

    Kan man smage på chokoladen at der er kokosolie i? For jeg kan slet ikke lide smagen af kokos??

    Svar
    • metteskutter

      22. oktober 2020 kl. 15:04

      Hej Per ikke

      Kokosolie smager slet ikke af kokos. Så nej, chokoladen smager ikke af kokos 🙂

      Mvh. Mette

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Dette site anvender Akismet til at reducere spam. Læs om hvordan din kommentar bliver behandlet.

Cookie- og privatlivspolitik

Sociale medier

Facebook Instagram Pinterest

Vurdering af opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required