Antal: stk
Disse flødeboller er virkelig de skønneste SKØNNE flødeboller, med en dejlig smag af frisk rabarber, den syrlig-søde Ruby chokolade og lækker pistacie. Dette er hvad jeg vil kalde en ægte luksus flødebolle!
Udstyr til denne opskrift:
- Rund udstikker (Ø4 cm) (reklamelink)
- Halvkugle silikoneform (Ø5 cm) (reklamelink)
- Termometer (reklamelink)
- Sprøjteposer (reklamelink)
Ingredienser:
Marcipanbunde med pistacie:
- 150 gram marcipan
- 35 gram usaltede pistacienødder (reklamelink)
- 1/2 citron (fintrevet skal + 1 tsk citronsaft)
Ruby chokoladeskaller:
- 350 gram Ruby chokolade (reklamelink)
Rabarberskum:
- 185 gram sukker
- 55 gram koncentreret rabarbersaft
- 80 gram glukosesirup
- 105 gram æggehvide
- 10 gram sukker
Jordbær-rabarber fyld:
- Jordbær-rabarber marmelade
Pynt:
- Spiseligt rosastøv (reklamelink)
- Skovsyre
Fremgangsmåde:
Marcipan bunde med pistacie:
- Hak pistacienødderne til helt fint mel i en minihakker.
- Ælt dem derefter godt sammen med marcipan, fintrevet citronskal og citronsaft indtil massen er ensartet.
- Pistaciemarcipanen rulles ud til 3-4 mm tykkelse i lidt flormelis.
- Stik runde bunde ud med en udstikker på 4 cm.
- Bag bundene ved 180 grader i ca. 6-8 minutter indtil kanterne er let gyldne.
Ruby chokoladeskaller:
- Temperer chokoladen. Den skal opnå en arbejdstemperatur på ca. 30-32 grader.
- Fordel chokoladen i hullerne på din halvkugle silikoneform.
- Roter formen, så chokoladen fordeler sig op af kanterne hele vejen rundt og vend den derefter på hovedet, så det overskydende chokolade ryger ud.
- Skrab overfladen fri for overskydende chokolade.
- Placer formen på hovedet på et skærebræt og sæt den på køl.
Rabarberskum:
- Kog de 185 g sukker, rabarbersaft og glukose i en lille kasserolle til præcis 117 grader.
- Imens sukkerlagen koges, blandes de 10 g sukker og æggehvider, og dette piskes luftigt på en røremaskine.
- Hæld den varme sukkerlage ned til æggehviderne, i en tynd stråle, mens der stadig piskes.
- Skru røremaskinen op på den højeste hastighed og pisk, til skummet bliver fast og sejt.
Samling:
- Kom rabarberskummet i en sprøjtepose og fordel det i Ruby skallerne.
- Kom jordbær-rabarber marmeladen i en sprøjtepose. Tryk sprøjteposen ned i midten af skummet og sprøjt en god klat marmelade i.
- Afslut med en pistaciebund.
- Sæt flødebollerne på køl og lad dem gerne sætte sig i ca. 30 minutter før de befries fra formen.
- Pensl skallerne med rosa støv og pynt med en rød skovsyre inden servering.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Christine
Når du skriver ‘vand’ under fremgangsmåden til skummet, så tænker jeg du mener rabarbersaften? 😊
metteskutter
Det har du helt ret i! Fejlen er rettet nu. Mange tak for at give mig besked 😊
Mvh. Mette