Skildpadde flødeboller - hjemmelavede flødeboller med karamel

Skønne hjemmelavede skildpadde flødeboller, som består af en dejlig, blød og fluffy flødebolleskum, en smagsfuld rom-karamel, og hele herligheden er overtrukket med mørk chokolade. De smager fuldstændig som skildpadder i flødebolleform.Hvis du gerne vil prøve at lave hjemmelavede flødeboller, er denne opskrift et godt sted at starte. Kombinationen af den luftige skum og karamel med et hint af rom giver flødebollerne en karakteristisk smag, der gør dem anderledes end de traditionelle versioner. Flødebollerne overtrækkes med mørk chokolade, som passer perfekt sammen med den lækre rom-karamel og luftige flødebolleskum. Denne flødeboller opskrift er perfekt, hvis du vil prøve kræfter med at lave flødeboller med karamel derhjemme. De passer godt til både særlige lejligheder eller bare som en hyggelig hjemmeaktivitet med familien, og som kan nydes sammen bagefter.
Forberedelse:
1 time
Tilberedning:
8 minutter
Tid i alt:
1 time 8 minutter
Udstyr til opskriften:
- Udstikker Ø4 cm (reklamelink)
- Fyldetyl (reklamelink)
Ingredienser
Marcipanbunde:
- 200 gram marcipan
Flødebolleskum:
- 1 brev Dr. Oetker flødebolleskum (reklamelink)
Rom-karamel:
- 1/4 dåse dulce de leche
- 1 tsk rom
- 1-2 tsk rom aroma
- 1 knsp salt
Mørk chokoladeovertræk
- 350 gram mørk chokolade
- 35 gram kakaosmør (reklamelink)
Pynt:
- Dr. Oetker kakaokrymmel (reklamelink)
- Spiselige guldflager (reklamelink)
Fremgangsmåde
Marcipanbunde:
- Marcipanen rulles ud til 3-4 mm tykkelse i lidt flormelis. Stik runde bunde ud med en udstikker på 4 cm.
- Bag dem ved 180 grader i 7-8 minutter.
- Lad dem køle helt af på en rist.
Flødebolleskum:
- Følg anvisningen bag på brevet og pisk indtil massen er sej og fast.
- Kom din flødebolleskum i en sprøjtepose og sprøjt toppe på marcipanbundene.
Rom-karamel:
- Bland alle ingredienserne sammen. Smag til med rom aroma.
- Kom rom-karamellen i en sprøjtepose med fyldetyl i enden.
- Stik fyldetyllen ned i midten af hver flødebolle og fyldt den op med karamel.
Mørk chokoladeudtræk:
- Kom chokolade og kakaosmør i en skål og temperer det over vandbad eller i mikroovnen.
- Arbejdstemperaturen skal ramme ca. 32 grader.
- Hæld chokoladen ned i et højt glas hvor du kan dyppe hele flødebollen ned i.
- Dyp flødebollen ned i chokoladen – lad derefter det “overskydende” chokolade løbe af flødebollen inden du vender den om.
- Pynt flødebollerne med krymmel og spiselige guldflager
Spørgsmål & svar
Hvordan får jeg det perfekte skum i mine hjemmelavede flødeboller?
Jeg bruger et brev flødebolleskum fra Dr. Oetker. Der gør det super nemt og hurtigt at få et luftigt og stabilt skum i dine flødeboller. Det er dog stadig vigtigt at piske massen længe nok, så dit flødebolleskum bliver tykt og luftigt.
Hvordan dypper jeg flødeboller uden at ødelægge skummet?
Jeg synes den nemmeste metode til at overtrække hjemmelavede flødeboller er at hælde chokoladen i et glas og dyppe dine flødeboller ned i. Det er også vigtigt, at du tilsætter kakaosmør til din chokolade, da kakosmør gør chokoladen tyndere, og dermed bliver det nemmere at dyppe flødebollerne. Hold ved bunden af flødebollen, vend den på hovedet og dyp den forsigtigt i den smeltede chokolade, og lad overskydende chokolade dryppe af, før du sætter den på et stykke bagepapir for at størkne.
Kan jeg lave denne flødeboller opskrift uden karamel?
Ja, du kan sagtens lave denne opskrift som en klassisk flødeboller opskrift uden karamel.
Hvor længe kan hjemmelavede flødeboller holde sig friske?
Dine flødeboller kan holde sig friske i op til 3-4 dage, hvis de opbevares i en lufttæt beholder et køligt sted.
Kan jeg bruge en anden type chokolade til overtrækket?
Ja, du kan bruge både mørk, lys eller hvid chokolade til denne flødeboller opskrift. Mørk chokolade giver en intens smag, mens mælkechokolade eller hvid chokolade giver en sødere og mildere smag, som også passer godt til karamellen.


Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Skriv et svar