Antal: stk
De skønneste choux au craquelin / krakkelerede vandbakkelser med hindbærskum, vaniljecreme og så et frisk hindbær i midten som overraskelse.
Udstyr til denne opskrift:
- Rund udstikker (Ø4 cm) (reklamelink)
- Sprøjteposer (reklamelink)
- Stjernetyl (reklamelink)
- Rund tyl (Ø22 mm) (reklamelink)
Ingredienser:
Kiksedej:
- 40 gram hvedemel
- 40 gram sukker
- 40 gram smør
- Rød/lyserød pastafarve
Vandbakkelser:
- 75 gram smør
- 1,5 dl vand
- 5 gram sukker
- 80 gram hvedemel
- 1/4 tsk salt
- 2 æg
Vaniljecreme
- 1 brev Dr. Oetker vaniljecreme (reklamelink)
- 5 dl mælk
- Evt. lidt ekstra vanilje
- 1,5 dl piskefløde (pisket til en let skum)
Hindbærskum:
- 4 dl piskefløde
- 150 gram frosne hindbær
- 2,5 spsk flormelis
Fremgangsmåde:
Kiksedej:
- Ælt alle ingredienserne sammen og rul den tyndt ud mellem 2 stykker bagepapir (ca. 2-3 mm tykkelse).
- Læg den i køleskabet til du skal bruge den.
- Stik små runde cirkLer ud (Ø4 cm) og placer dem ovenpå dine små vandbakkelser.
Vandbakkelser:
- Kom smør, vand og sukker i en gryde og lad det smelte sammen.
- Rør mel og salt og i og lad dejen “riste” i et par minutter mens du rører.
- Tag gryden af blusset og lad det stå og køle af i 5-10 minutter.
- Kom et æg i dejen ad gangen og pisk godt mellem hvert æg.
- Kom dejen i en sprøjtepose med en rund tyl.
- Sprøjt små runde toppe på din bageplade (ca. ø 3-4 cm).
- Bag dem ved 180 grader i ca. 25-30 minutter.
- Lad dem derefter køle af på en rist.
Vaniljecreme:
- Følg anvisningen bag på brevet.
- Sæt vaniljecremen på køl indtil den er kold.
- Pisk vaniljecremen lind og vend letpisket fløde i.
Hindbærskum:
- Pisk fløden til flødeskum.
- Mos hindbærrene og vend dem derefter i flødeskummet sammen med flormelis.
- Kom hindbærskummet i en sprøjtepose med stjernetyl.
Samling:
- Halver dine krakkelerede vandbakkelser.
- Sprøjt hindbærskum langs kanten.
- Kom 1-2 friske hindbær ned i midten og sprøjt derefter vaniljecreme ovenpå.
- Kom “låget på” og pynt evt. med Ruby chokolade oblater og rød skovsyre.
- Spis dem helst samme dag som de er lavet og opbevar dem køligt.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Jasmine
Skal de bages på varmluft eller alm. ovn?
metteskutter
Hej Jasmine
Altid almindelig ovn, hvis ikke der står varmluft 😊
Mvh. Mette