• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
Mettes Madmagi 183x57
Menu
  • Kage & Dessert
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cheesecake
    • Portionsanrettede desserter
    • Cookies og småkager
    • Cupcakes og muffins
    • Moussekager
    • Glaze kager
    • Flødeboller
    • Tærter
    • Chokolade
    • Is
    • Juleopskrifter
    • Fastelavn
    • Nytårskager og desserter
    • Påskekager og -desserter
  • Brød og boller
    • Boller
    • Brød
    • Rugbrød
  • Mad
    • Aftensmad
    • Frokost
    • Morgenmad
    • Madpakke idéer
    • Baby- og børnemad
    • Salater
    • Forretter
    • Appetizers
    • Tilbehør
    • Snacks
  • Om mig / Kontakt
  • Kage & Dessert
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cheesecake
    • Portionsanrettede desserter
    • Cookies og småkager
    • Cupcakes og muffins
    • Moussekager
    • Glaze kager
    • Flødeboller
    • Tærter
    • Chokolade
    • Is
    • Juleopskrifter
    • Fastelavn
    • Nytårskager og desserter
    • Påskekager og -desserter
  • Brød og boller
    • Boller
    • Brød
    • Rugbrød
  • Mad
    • Aftensmad
    • Frokost
    • Morgenmad
    • Madpakke idéer
    • Baby- og børnemad
    • Salater
    • Forretter
    • Appetizers
    • Tilbehør
    • Snacks
  • Om mig / Kontakt

Choux au craquelin med hindbærskum og vaniljecreme

26. januar 2020 2 Comments

Choux au craquelin med hindbærskum og vaniljecreme

Home » Fastelavn » Choux au craquelin med hindbærskum og vaniljecreme

Choux au craquelin med hindbærskum og vaniljecreme

Choux au craquelin med hindbærskum og vaniljecreme
Denne choux au craquelin opskrift giver de lækreste krakelerede vandbakkelser, som er sprøde udenpå og luftige indeni. Fyldet er en kombination af fløjlsblød vaniljecreme og frisk hindbærskum, og som en ekstra overraskelse gemmer der sig et friskt hindbær i midten.
De her vandbakkelser med fyld er perfekte som en moderne udgave af fastelavnsboller eller som en elegant dessert. Choux au craquelin er ikke svære at lave, og resultatet er både smukt og lækkert.
Prøv dem og oplev, hvordan den sprøde overflade og det bløde fyld smelter sammen i én lækker bid!
Ingen vurderinger endnu
Forberedelse:
Tilberedning:
Tid i alt:
(undgå sort skærm)
15 stk

Udstyr til opskriften:

  • Rund udstikker (Ø4 cm) (reklamelink)
  • Sprøjteposer (reklamelink)
  • Stjernetyl (reklamelink)
  • Rund tyl (Ø22 mm) (reklamelink)

Ingredienser
  

Kiksedej:

  • 40 gram hvedemel
  • 40 gram sukker
  • 40 gram smør
  • Rød/lyserød pastafarve

Vandbakkelser:

  • 75 gram smør
  • 1,5 dl vand
  • 5 gram sukker
  • 80 gram hvedemel
  • 1/4 tsk salt
  • 2 æg

Vaniljecreme

  • 1 brev Dr. Oetker vaniljecreme (reklamelink)
  • 5 dl mælk
  • Evt. lidt ekstra vanilje
  • 1,5 dl piskefløde (pisket til en let skum)

Hindbærskum:

  • 4 dl piskefløde
  • 150 gram frosne hindbær
  • 2,5 spsk flormelis

Fremgangsmåde
 

Kiksedej:

  • Ælt alle ingredienserne sammen og rul den tyndt ud mellem 2 stykker bagepapir (ca. 2-3 mm tykkelse).
  • Læg den i køleskabet til du skal bruge den.
  • Stik små runde cirkLer ud (Ø4 cm) og placer dem ovenpå dine små vandbakkelser.

Vandbakkelser:

  • Kom smør, vand og sukker i en gryde og lad det smelte sammen.
  • Rør mel og salt og i og lad dejen “riste” i et par minutter mens du rører.
  • Tag gryden af blusset og lad det stå og køle af i 5-10 minutter.
  • Kom et æg i dejen ad gangen og pisk godt mellem hvert æg.
  • Kom dejen i en sprøjtepose med en rund tyl.
  • Sprøjt små runde toppe på din bageplade (ca. ø 3-4 cm).
  • Bag dem ved 180 grader i ca. 25-30 minutter.
  • Lad dem derefter køle af på en rist.

Vaniljecreme:

  • Følg anvisningen bag på brevet.
  • Sæt vaniljecremen på køl indtil den er kold.
  • Pisk vaniljecremen lind og vend letpisket fløde i.

Hindbærskum:

  • Pisk fløden til flødeskum.
  • Mos hindbærrene og vend dem derefter i flødeskummet sammen med flormelis.
  • Kom hindbærskummet i en sprøjtepose med stjernetyl.

Samling:

  • Halver dine krakkelerede vandbakkelser.
  • Sprøjt hindbærskum langs kanten.
  • Kom 1-2 friske hindbær ned i midten og sprøjt derefter vaniljecreme ovenpå.
  • Kom “låget på” og pynt evt. med Ruby chokolade oblater og rød skovsyre.
  • Spis dem helst samme dag som de er lavet og opbevar dem køligt.

Spørgsmål & svar

Hvordan får jeg mine choux au craquelin til at hæve ensartet?
For at sikre, at dine krakelerede vandbakkelser hæver flot og jævnt, er det vigtigt at bage dem ved almindelig over- og undervarme i ovnen. Derudover må ovnlågen ikke åbnes under bagningen, da det kan få dem til at falde sammen.
Hvorfor falder mine krakelerede fastelavnsboller sammen efter bagning?
Hvis dine choux au craquelin falder sammen, kan det skyldes, at de ikke er gennembagte. Sørg for at følge bagetiden i opskriften og åben ikke ovndøren mens de bager.
Kan jeg lave vandbakkelser med fyld på forhånd?
Nej, dine krakelerede vandbakkelser er allerbedst samme dag de er bagt. Du kan dog bage dem og fryses dem ned. Tag dem op på dagen de skal serveres, lun dem kort i ovnen og fyld dem med ostecreme og hindbær.
Hvordan får jeg en ensartet sprød overflade på mine choux au craquelin?
For en flot og sprød overflade er det vigtigt at rulle din craquelin dej forholdsvist tyndt ud og udstikke runde cirkler, der passer til dine vandbakkelser. Når de bages, vil de "smelte" jævnt ud over dejen og skabe den karakteristiske krakelerede overflade.
Med denne choux au craquelin opskrift får du elegante, lækre og luftige vandbakkelser med fyld, der smager super lækkert og ser flotte ud.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Print opskriften

FLERE GODE OPSKRIFTER:

Choux au craquelin med cheesecake og hindbærChoux au craquelin med cheesecake- og hindbærfyld Default ThumbnailGammeldags fastelavnsboller med creme og chokolade Choux au craquelin med æblekompot, saltkaramel og mælkechokolademousseChoux au craquelin med karamel, æble og mælkechokolade Trifli med hindbær og banan - fantastisk dessert i glasTrifli med hindbær og banan – fantastisk dessert i glas Gammeldags fastelavnsboller med creme, rabarber og hvid chokoladeGammeldags fastelavnsboller med creme, rabarber og hvid chokolade Lagkage med hindbær og vaniljecreme - skøn lagkage opskriftLagkage med hindbærmousse og vaniljecreme – skøn lagkage opskrift Brunsviger boller / brunsviger fastelavnsbollerBrunsviger fastelavnsboller – opskrift på luftige brunsvigerboller Gammeldags fastelavnsboller med “snydesurdej” og vaniljecremeGammeldags fastelavnsboller med surdej og vaniljecreme

Filed Under: Fastelavn

Previous Post: « Æble cheesecake med hasselnød og nougat
Next Post: Hjemmelavede flødeboller med rabarber, pistacie og Ruby chokolade »

Reader Interactions

Comments

  1. Jasmine

    1. februar 2022 at 09:49

    Skal de bages på varmluft eller alm. ovn?

    Svar
    • metteskutter

      1. februar 2022 at 09:50

      Hej Jasmine

      Altid almindelig ovn, hvis ikke der står varmluft 😊

      Mvh. Mette

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Cookie- og privatlivspolitik

Sociale medier

Facebook Instagram Pinterest

Vurdering af opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required