Mousse kage med hvid chokolade, karamel og hindbær

En mousse kage med hvid chokolade, karamel og hindbær er en imponerende dessert, der kombinerer lækre smage og et elegant udseende. Denne mousse kage med chokolade og hindbær er perfekt til festlige lejligheder eller når du vil forkæle dine gæster med en ekstraordinær kage.Kagen består af flere lag, der tilsammen skaber en fantastisk smagsoplevelse: en saftig blondiekage med hindbær og valnødder som base, en silkeblød saltkaramel ganache og en let og luftig hindbærmousse. For at få det perfekte finish anbefales det at lave kagen i en silikoneform. Silikoneformen sikrer, at du nemt får en kage med et skarpt og professionelt udseende.Denne mousse kage kræver lidt tålmodighed, da den skal fryses af to omgange, men det giver også mulighed for at forberede kagen i god tid. Mousse kagen kan sagtens stå i fryseren i flere uger, indtil du skal bruge den. Når du skal bruge den, tager du blot kagen op af fryseren, pynter den og lader den tø langsomt op i køleskabet.
Forberedelse:
45 minutter
Tilberedning:
25 minutter
Tid i alt:
1 time 10 minutter
Udstyr til opskriften:
- SIlikoneform Ø20 cm (reklamelink)
- Quenelle silikoneform (reklamelink)
Ingredienser
Blondiekage med hindbær og valnødder:
- 80 gram smør
- 115 gram hvid chokolade
- 2 æg
- 80 gram sukker
- 1/4 tsk salt
- 75 gram hvedemel
- 50 gram frosne hindbær
- 50 gram valnødder (hakkede)
- Fintrevet skal fra 1/2 citron
Saltkaramel ganache:
- 1 blad husblas
- 200 gram Gold chokolade (reklamelink)
- 1,5 dl fløde
- 1 tsk honning
- 1 nip salt
Hindbærmousse:
- 3 blade husblas
- 200 gram frosne hindbær
- 50 gram sukker
- 1/2 citron (saften)
- 1/2 vaniljestang (kornene)
- 4 dl fløde
Pynt:
- Quenelle moussebomber
- Guld chokoladekugler
- Frysetørret hindbær (reklamelink)
- Tørret rosenknopper
- Spiselige guldflager (reklamelink)
Fremgangsmåde
Blondiekage med hindbær og valnødder:
- Smelt smør og hvid chokolade sammen ved svag varme.
- Kom æg og sukker i en skål og pisk det til en lys og luftig masse. Tilsæt chokolade- og smørblandingen og rør det sammen.
- Vend også salt og mel i.
- Tilsæt til sidst de frosne hindbær og de hakkede valnødder og vend dem i dejen.
- Hæld dejen i en silikoneform (Ø20cm).
- Bag kagen ved 180 grader i ca. 25 minutter. Lad kagen køle helt af.
Saltkaramel ganache:
- Læg husblas i blød i koldt vand.
- Kom alle ingredienser i en gryde og varm det op ved svag varme, under omrøring, til det smelter sammen. Lad den afkøle en lille smule.
- Kom karamel ganachen ovenpå blondiebunden og sæt kagen i fryseren indtil den er helt bundfrossen.
Hindbærmousse:
- Læg husblas i blød i koldt vand.
- Kom hindbær, sukker, citronsaft og vanilje i en kasserolle og varm det op til hindbærrene er kog tud. Kog også de tomme vaniljestænger med her.
- Si hindbærmassen – det er kun saften du skal bruge.
- Vrid husblas for vand og kom det ned i den varme hindbærsaft.
- Pisk fløden til en let skum.
- Tilsæt 1/3 af flødeskummet ned i den lillefingervarme hindbærsaft og rør det sammen.
- Kom derefter hindbær-blandingen over i flødeskummet og vend det forsigtigt sammen.
- Hæld hindbærmoussen ovenpå kagen.
- Det resterende hindbærmousse hældes i din Quenelle silikoneform. Sæt både kagen og quenelleformen i fryseren og lad dem stå til de er gennemfrosne.
- Befri den frosne kage fra formen og placer den på et fad. Pynt med Quenelle moussebomber, guld chokoladekugler, frysetørret hindbær, tørret rosenknopper og spiselige guldflager. Sæt kagen i køleskabet for at tø langsomt op.
Spørgsmål & svar
Kan jeg lave moussekagen dagen før?
Ja, en moussekage i silikoneform skal fryses for at man kan få den ud af formen. Derfor kan kagen med fordel sagtens stå i fryseren i flere dage/uger, indtil du skal bruge den. Når du skal bruge den, tager du blot kagen op af fryseren, pynter den og lader den tø langsomt op i køleskabet.
Kan jeg erstatte hindbær med en anden slags bær/frugt?
Ja, hvis du ønsker en anden smag, kan du bruge f.eks. bruge passionsfrugt, solbær eller jordbær i stedet for hindbær. Det vil også passe godt sammen med den søde chokolade- og karamelsmag. Hvordan undgår jeg, at moussen bliver for blød? Hvis din mousse ikke sætter sig ordentligt, kan det skyldes for lidt husblas eller chokolade i opskriften. Sørg for at følge mængderne præcist, så din moussekage med chokolade får den rette konsistens. Hvordan opbevarer jeg moussekagen bedst? Moussekagen bør opbevares i køleskabet eller fryseren, gerne dækket med husholdningsfilm. Husk at tage kagen op i god tid, så den kan tø op langsomt i køleskabet.
Ja, hvis du ønsker en anden smag, kan du bruge f.eks. bruge passionsfrugt, solbær eller jordbær i stedet for hindbær. Det vil også passe godt sammen med den søde chokolade- og karamelsmag. Hvordan undgår jeg, at moussen bliver for blød? Hvis din mousse ikke sætter sig ordentligt, kan det skyldes for lidt husblas eller chokolade i opskriften. Sørg for at følge mængderne præcist, så din moussekage med chokolade får den rette konsistens. Hvordan opbevarer jeg moussekagen bedst? Moussekagen bør opbevares i køleskabet eller fryseren, gerne dækket med husholdningsfilm. Husk at tage kagen op i god tid, så den kan tø op langsomt i køleskabet.

Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Hej. Kagen ser super lækker ud. Men jeg kan ikke se hvor mange personer du beregner den til ??
Hej Rikke
Ca. 8 personer 😊
Ser super lækker ud! Hvor mange personer er den til?
Hej Susanne
Ca. 8 personer 😊
Hej,
Skal kagen fryses?Kan jeg ikke bare lave og lade den stå i køleskabet?Skal bruge i morgen.
Tak 🙂
Hej Inga
Hvis du laver kagen i en silikoneform så skal kagen være helt frossen før du kan få den ud.
Bygger du derimod kagen op i en springform, så kan du sagtens nøjes med bare at sætte den i køleskabet.
Mvh. Mette
Hej,
Skal husblassen til saltkaramel ganachen i sammen med alle de øvrige ingredienser eller skal den først i bagefter, når det er afkølet en smule?
Hej Trine
Husblas skal altid tilsættes en varm masse før det kan smelte, så det skal tilsættes sammen med de andre ingredienser 🙂
Mvh. Mette
Hej
Ser så lækker ud🤩 Jeg har ikke mere Gold chokolade, kan jeg bare erstatte med hvid?
Hilsen Kamilla
Hej Kamilla.
Det kan du godt, men karamelsmagen i kagen kommer til at mangle 🙂
Mvh. Mette
Kan man bruge en anden slags chokolade?