• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
Mettes Madmagi 183x57
Menu
  • Kage & Dessert
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cheesecake
    • Portionsanrettede desserter
    • Cookies og småkager
    • Cupcakes og muffins
    • Moussekager
    • Glaze kager
    • Flødeboller
    • Tærter
    • Chokolade
    • Is
    • Juleopskrifter
    • Fastelavn
    • Nytårskager og desserter
    • Påskekager og -desserter
  • Brød og boller
    • Boller
    • Brød
    • Rugbrød
  • Mad
    • Aftensmad
    • Frokost
    • Morgenmad
    • Madpakke idéer
    • Baby- og børnemad
    • Salater
    • Forretter
    • Appetizers
    • Tilbehør
    • Snacks
  • Om mig / Kontakt
  • Kage & Dessert
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cheesecake
    • Portionsanrettede desserter
    • Cookies og småkager
    • Cupcakes og muffins
    • Moussekager
    • Glaze kager
    • Flødeboller
    • Tærter
    • Chokolade
    • Is
    • Juleopskrifter
    • Fastelavn
    • Nytårskager og desserter
    • Påskekager og -desserter
  • Brød og boller
    • Boller
    • Brød
    • Rugbrød
  • Mad
    • Aftensmad
    • Frokost
    • Morgenmad
    • Madpakke idéer
    • Baby- og børnemad
    • Salater
    • Forretter
    • Appetizers
    • Tilbehør
    • Snacks
  • Om mig / Kontakt

Mousse kage med hvid chokolade, karamel og hindbær

25. december 2022 15 kommentarer

 

Home » Moussekager » Mousse kage med hvid chokolade, karamel og hindbær

Mousse kage med hvid chokolade, karamel og hindbær

Mousse kage med hvid chokolade, karamel og hindbær
En mousse kage med hvid chokolade, karamel og hindbær er en imponerende dessert, der kombinerer lækre smage og et elegant udseende. Denne mousse kage med chokolade og hindbær er perfekt til festlige lejligheder eller når du vil forkæle dine gæster med en ekstraordinær kage.
Kagen består af flere lag, der tilsammen skaber en fantastisk smagsoplevelse: en saftig blondiekage med hindbær og valnødder som base, en silkeblød saltkaramel ganache og en let og luftig hindbærmousse. For at få det perfekte finish anbefales det at lave kagen i en silikoneform. Silikoneformen sikrer, at du nemt får en kage med et skarpt og professionelt udseende.
Denne mousse kage kræver lidt tålmodighed, da den skal fryses af to omgange, men det giver også mulighed for at forberede kagen i god tid. Mousse kagen kan sagtens stå i fryseren i flere uger, indtil du skal bruge den. Når du skal bruge den, tager du blot kagen op af fryseren, pynter den og lader den tø langsomt op i køleskabet.
Ingen vurderinger endnu

Trin-for-trin video til opskriften

Forberedelse: 45 minutter minutter
Tilberedning: 25 minutter minutter
Tid i alt: 1 time time 10 minutter minutter
(undgå sort skærm)
10

Udstyr til opskriften:

  • SIlikoneform Ø20 cm (reklamelink)
  • Quenelle silikoneform (reklamelink)

Ingredienser
  

Blondiekage med hindbær og valnødder:

  • 80 gram smør
  • 115 gram hvid chokolade
  • 2 æg
  • 80 gram sukker
  • 1/4 tsk salt
  • 75 gram hvedemel
  • 50 gram frosne hindbær
  • 50 gram valnødder (hakkede)
  • Fintrevet skal fra 1/2 citron

Saltkaramel ganache:

  • 1 blad husblas
  • 200 gram Gold chokolade (reklamelink)
  • 1,5 dl fløde
  • 1 tsk honning
  • 1 nip salt

Hindbærmousse:

  • 3 blade husblas
  • 200 gram frosne hindbær
  • 50 gram sukker
  • 1/2 citron (saften)
  • 1/2 vaniljestang (kornene)
  • 4 dl fløde

Pynt:

  • Quenelle moussebomber
  • Guld chokoladekugler
  • Frysetørret hindbær (reklamelink)
  • Tørret rosenknopper
  • Spiselige guldflager (reklamelink)

Fremgangsmåde
 

Blondiekage med hindbær og valnødder:

  • Smelt smør og hvid chokolade sammen ved svag varme. 
  • Kom æg og sukker i en skål og pisk det til en lys og luftig masse. Tilsæt chokolade- og smørblandingen og rør det sammen.
  • Vend også salt og mel i.
  • Tilsæt til sidst de frosne hindbær og de hakkede valnødder og vend dem i dejen.
  • Hæld dejen i en silikoneform (Ø20cm).
  • Bag kagen ved 180 grader i ca. 25 minutter. Lad kagen køle helt af. 

Saltkaramel ganache:

  • Læg husblas i blød i koldt vand.
  • Kom alle ingredienser i en gryde og varm det op ved svag varme, under omrøring, til det smelter sammen. Lad den afkøle en lille smule.
  • Kom karamel ganachen ovenpå blondiebunden og sæt kagen i fryseren indtil den er helt bundfrossen.

Hindbærmousse:

  • Læg husblas i blød i koldt vand.
  • Kom hindbær, sukker, citronsaft og vanilje i en kasserolle og varm det op til hindbærrene er kog tud. Kog også de tomme vaniljestænger med her.
  • Si hindbærmassen – det er kun saften du skal bruge.
  • Vrid husblas for vand og kom det ned i den varme hindbærsaft.
  • Pisk fløden til en let skum.
  • Tilsæt 1/3 af flødeskummet ned i den lillefingervarme hindbærsaft og rør det sammen.
  • Kom derefter hindbær-blandingen over i flødeskummet og vend det forsigtigt sammen.
  • Hæld hindbærmoussen ovenpå kagen.
  • Det resterende hindbærmousse hældes i din Quenelle silikoneform. Sæt både kagen og quenelleformen i fryseren og lad dem stå til de er gennemfrosne.
  • Befri den frosne kage fra formen og placer den på et fad. Pynt med Quenelle moussebomber, guld chokoladekugler, frysetørret hindbær, tørret rosenknopper og spiselige guldflager. Sæt kagen i køleskabet for at tø langsomt op.

Spørgsmål & svar

Kan jeg lave moussekagen dagen før?
Ja, en moussekage i silikoneform skal fryses for at man kan få den ud af formen. Derfor kan kagen med fordel sagtens stå i fryseren i flere dage/uger, indtil du skal bruge den. Når du skal bruge den, tager du blot kagen op af fryseren, pynter den og lader den tø langsomt op i køleskabet.
Kan jeg erstatte hindbær med en anden slags bær/frugt?
Ja, hvis du ønsker en anden smag, kan du bruge f.eks. bruge passionsfrugt, solbær eller jordbær i stedet for hindbær. Det vil også passe godt sammen med den søde chokolade- og karamelsmag.
Hvordan undgår jeg, at moussen bliver for blød?
Hvis din mousse ikke sætter sig ordentligt, kan det skyldes for lidt husblas eller chokolade i opskriften. Sørg for at følge mængderne præcist, så din moussekage med chokolade får den rette konsistens.
Hvordan opbevarer jeg moussekagen bedst?
Moussekagen bør opbevares i køleskabet eller fryseren, gerne dækket med husholdningsfilm. Husk at tage kagen op i god tid, så den kan tø op langsomt i køleskabet.
Moussekage med hvid chokolade, karamel og hindbær
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Print opskriften

FLERE GODE OPSKRIFTER:

Små moussekager med chokolade, hindbær og hasselnødderSmå moussekager med chokolade, hindbær og hasselnødder Moussekage med hindbær, vanilje og pistacieMoussekage med hindbær, vanilje og pistacie Små moussekager med mælkechokolade, passionsfrugt og sprød marcipanbundSmå moussekager med mælkechokolade, passionsfrugt og sprød marcipanbund Moussekage med karamel og cookie - skøn glaze kageMoussekage med karamel og cookie – skøn glaze kage Moussekage med karamel, kaffe og kanelMoussekage med karamel, kaffe og kanel Glaze kage med hindbær og chokoladeGlaze kage med hindbær og chokolade Små moussekager med glaze, chokolade og nødderSmå moussekager med glaze, chokolade og nødder Gateau Marcel kage - opskrift på fransk chokoladekageGateau Marcel kage – opskrift på fransk chokoladekage

Skrevet i: Moussekager, Nytårskager og desserter

Previous Post: « Risalamande trifli – skøn juledessert i glas
Next Post: Nemme og hurtige små æbletærter i airfryer »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Rikke Gaedt Lange

    26. december 2022 kl. 08:02

    Hej. Kagen ser super lækker ud. Men jeg kan ikke se hvor mange personer du beregner den til ??

    Svar
    • metteskutter

      27. december 2022 kl. 17:26

      Hej Rikke

      Ca. 8 personer 😊

      Svar
  2. Susanne Reichel

    26. december 2022 kl. 20:47

    Ser super lækker ud! Hvor mange personer er den til?

    Svar
    • metteskutter

      27. december 2022 kl. 17:26

      Hej Susanne

      Ca. 8 personer 😊

      Svar
  3. Inga

    24. april 2023 kl. 15:38

    Hej,
    Skal kagen fryses?Kan jeg ikke bare lave og lade den stå i køleskabet?Skal bruge i morgen.
    Tak 🙂

    Svar
    • metteskutter

      24. april 2023 kl. 18:16

      Hej Inga
      Hvis du laver kagen i en silikoneform så skal kagen være helt frossen før du kan få den ud.
      Bygger du derimod kagen op i en springform, så kan du sagtens nøjes med bare at sætte den i køleskabet.

      Mvh. Mette

      Svar
  4. Trine

    13. oktober 2023 kl. 08:11

    Hej,
    Skal husblassen til saltkaramel ganachen i sammen med alle de øvrige ingredienser eller skal den først i bagefter, når det er afkølet en smule?

    Svar
    • MettesMadmagi

      21. maj 2024 kl. 00:10

      Hej Trine

      Husblas skal altid tilsættes en varm masse før det kan smelte, så det skal tilsættes sammen med de andre ingredienser 🙂

      Mvh. Mette

      Svar
  5. Kamilla

    27. december 2023 kl. 17:42

    Hej

    Ser så lækker ud🤩 Jeg har ikke mere Gold chokolade, kan jeg bare erstatte med hvid?
    Hilsen Kamilla

    Svar
    • MettesMadmagi

      21. maj 2024 kl. 00:01

      Hej Kamilla.
      Det kan du godt, men karamelsmagen i kagen kommer til at mangle 🙂

      Mvh. Mette

      Svar
  6. Susanne

    28. december 2023 kl. 19:33

    Kan man bruge en anden slags chokolade?

    Svar
  7. Benita Leudesdorff Ravnkilde

    13. maj 2025 kl. 08:12

    Håber at du stadig kigger her.
    Når jeg skal lave den til 12 personer, kan jeg så lave bunden større og dermed hele kagen større?

    Svar
    • MettesMadmagi

      13. maj 2025 kl. 08:29

      Hej Benita
      Ja, det kan du godt, men du skal bruge en større form.

      Mvh. Mette

      Svar
      • Benita Leudesdorff Ravnkilde

        13. maj 2025 kl. 08:49

        Tak for svar 😃 tænker at bruge en 23 form og så en 26 til moussen

        Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Dette site anvender Akismet til at reducere spam. Læs om hvordan din kommentar bliver behandlet.

Cookie- og privatlivspolitik

Sociale medier

Facebook Instagram Pinterest

Vurdering af opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required