Lakserilette med sprøde rugbrødsstænger - lækker forret med laks

Hvis du leder efter en skøn og smagfuld forret med laks, der både er nem og hurtig at lave, så er denne lakserilette opskrift lige noget for dig. Lakserilette med røget laks er både lækker og enkel at lave, og den smager fantastisk sammen med sprøde rugbrødsstænger. Denne ret fungerer perfekt som en appetizer, tapas eller en let forret med fisk.En stor fordel ved denne opskrift på lakserilette er, at den kan laves i forvejen. Du kan forberede retten før gæsterne kommer, hvilket giver dig tid til at hygge dig med dem i stedet for at stresse i køkkenet. Lakserilette er også en oplagt ret til tapasbordet – den kan nemt laves i små portioner med lidt rugbrødschips. Hvis du vil give retten et ekstra pift, kan du toppe lakseriletten med lidt frisk dild, salat eller små skiver agurk.Så hvis du ønsker en nem og lækker forret med laks, der både er fyldig og frisk, så er denne lakserilette med rugbrødschips et hit.
Forberedelse:
Tilberedning:
Tid i alt:
Udstyr til opskriften:
- Tærteringe (Ø8 cm) (reklamelink)
Ingredienser
Lakserilette:
- 350 gram varmrøget laks
- 1,5 revet æble
- 2 spsk creme fraiche
- 2 spsk mayonnaise
- 50 gram smør (stuetempereret)
- 2 spsk citronsaft
- 1/2 revet rødløg
- 1 spsk frisk dild (finthakket)
- Salt og peber
Sprøde rugbrødsstænger:
- 4 skiver rugbrød
- Olivenolie
- Flagesalt
Anretning:
- Frisk citron (skåret i både)
- Frisk dild
- Feldsalat
Fremgangsmåde
Lakserilette:
- Kom alle ingredienser i en skål og rør det sammen til en ensartet lakserilette.
- Smag til med salt, peber og evt. ekstra citronsaft.
Sprøde rugbrødsstænger:
- Skær rugbrødet ud i rugbrødsstænger og fordel dem på en bageplade.
- Hæld lidt olivenolie ud over stængerne og drys med flagesalt.
- Bag dem ved 180 grader i ca. 15-20 minutter indtil de er sprøde.
Anretning:
- Placer en tærtering eller lignende (Ø8 cm) på en tallerken og fordel lidt af lakseriletten deri.
- Fjern tærteringen igen, så du har en flot rund anretning af lakserilette på tallerkenen.
- Pynt med frisk citron, skåret i både, frisk dild, feldsalat og sprøde rugbrødsstænger.
Spørgsmål & svar
Hvad er lakserilette?
Lakserilette er en cremet og smagfuld blanding af bl.a. laks, cremefraiche og krydderurter. Det er en perfekt forret med laks, der kan serveres både i små portionsglas eller på sprøde rugbrødschips for en lækker og indbydende servering.
Kan lakserilette laves på forhånd?
Ja, lakserilette kan med fordel laves dagen før. Opbevar den i køleskabet i en tætsluttende beholder, så smagene kan udvikle sig. Rugbrødsstængerne kan også bages i forvejen og opbevares i en lufttæt beholder, så de forbliver sprøde.
Kan jeg servere lakserilette som andet end forret?
Ja! Lakserilette med røget laks fungerer også fantastisk som en del af en tapasmenu, som pålæg på brød eller som små appetizers.
Hvilke krydderurter passer godt i lakserilette?
Dild er det klassiske valg og passer perfekt til laks. Du kan også tilføje purløg, persille eller lidt frisk citronmelisse for en frisk smagsnuance.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Skriv et svar