
Denne moussekage er virkelig en af mine favoritter, og den kombinerer tre ting, jeg elsker: en smagsfuld nøddebund, frisk hindbærmousse og en cremet chokoladecremeux. Det er en moussekage, som er både let og fyldig på samme tid – perfekt når du vil lave en dessert, der både er lækker og lidt ekstra fin. Kagen består af en nøddebund med hvid chokolade, der passer perfekt sammen med den friske hindbærmousse. Hindbærrene giver både en skøn syrlighed og en friskhed.. Derudover er chokoladecremeuxen helt silkeblød og fyldig, og den tilføjer en dejlig chokoladesmag, der passer perfekt sammen med de andre elementer.Det er en moussekage, der kræver lidt tålmodighed, men den er absolut det hele værd. Kagen laves i en silikoneform, som gør at den får et knivskarpt look og pyntes med friske hindbær.Hvis du elsker kombinationen af hindbær og chokolade, så er denne moussekage med hindbær og chokoladecremeux helt sikkert en opskrift du skal prøve!
Udstyr til opskriften:
- Silikoneform Ø18 cm (reklamelink)
- Silikoneform (Ø16 cm) (reklamelink)
- Termometer (reklamelink)
Ingredienser
Chokoladecremeux:
- 1/2 blade husblas
- 120 gram mørk chokolade
- 2 æggeblommer
- 15 gram sukker
- 0,75 dl sødmælk
- 0,75 dl piskefløde
- 1 knsp salt
Nøddebund med hvid chokolade:
- 50 gram hvid chokolade
- 50 gram smør
- 1 æggeblomme
- 1 æggehvide
- 20 gram sukker
- 0,5 dl mandler blendet til mandelmel
- 1 spsk mel
Hindbærmousse:
- 3 blade husblas
- 250 gram hindbær
- 50 gram sukker
- 1/2 vaniljestang kornene
- 1 spsk citronsaft
- 1,5 dl piskefløde
- 120 gram creme fraiche
Pynt:
- Friske hindbær
- Callebaut Ruby crispearls reklamelink
- Rød skovsyre
Fremgangsmåde
Chokoladecremeux:
- Læg husblas i blød i koldt vand
- Pisk æggeblommer og sukker sammen til en tyk og luftig æggesnaps.
- Varm mælk og fløde op til lige under kogepunktet, og pisk det sammen med æggeblommerne.
- Hæld blandingen tilbage i gryden og varm den op til 83 grader under konstant omrøring.
- Sigt den 83 grader varme creme over i en skål.
- Vrid husblas fri for vand, og rør den ud i cremen.
- Hæld cremen over chokoladen, og rør rundt i midten af skålen med en dejskraber, til cremeuxen samler sig og får en smuk, blank overflade.
- Tilsæt salt, og stavblend den til sidst.
- Fordel cremeuxen i en Tourbillion silikoneform og sæt den i fryseren indtil den er gennemfrossen. Gerne natten over.
Nøddebund med hvid chokolade:
- Smelt hvid chokolade og smør sammen.
- Pisk æggeblomme og sukker sammen til en tyk og luftig æggesnaps.
- Pisk æggehviden stiv i en anden skål.
- Pisk chokoladeblandingen sammen med æggesnapsen.
- Tilsæt de blendede mandler og mel og rør det godt sammen.
- Vend til sidst de stiftpiskede æggehvider i dejen.
- Fordel dejen i en rund silikoneform (Ø16 cm).
- Bag kagen ved 160 grader i ca. 12 minutter.
Hindbærmousse:
- Læg husblas i blød i koldt vand.
- Kom hindbær, sukker, vanilje og citronsaft i en gryde, og giv det et hurtigt opkog.
- Vrid husblas fri for vand og rør den ud i hindbærpuréen.
- Sigt massen så du har den rene hindbærsaft tilbage og lad den køle af til den er lillefingervarm.
- Pisk fløden til let skum, og vend creme fraichen i.
- Kom 2 spsk flødeskum i hindbærsaften og pisk det godt sammen.
- Hæld derefter hele hindbærblandingen over i flødeskummet og vend det sammen.
Samling:
- Fordel hindbærmoussen i en rund silikoneform (Ø18 cm).
- Kom nøddebunden i moussen og pres den ned så kagens overflade er helt lige.
- Sæt kagen i fryseren i 3-4 timer eller natten over.
- Når kagen er helt frossen befries den fra silikoneformen og placeres på et fad.
- Befri også din frosne chokoladecremeoux fra silikoneformen og placer spiralen ovenpå din kage.
- Pynt kagen med friske hindbær, lyserøde crispearls og rød skovsyre.
- Lad kagen tø op i køleskabet inden den serveres.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Hej 🙂
Kan tingene laves nogle dage i forvejen også ligge i fryseren til de skal bruges? eller er det kun dagen før, og så tages det op dagen efter når kagen samles?
Hej Monica. Det kan de godt. Bare vær opmærksom på at hindbærmoussen godt kan “svede” lidt hvis den bliver tøet for hurtigt op
Mvh. Mette
Hej.
Til bunden står der 1 æg. Men du skriver æggeblommer og æggehvider i flertal? Skal der bare bruges 1 æggeblomme og 1 hvide til bunden?
Vh Laura
Hej Laura – ja det er korrekt 🙂
Det er hermed rettet i opskriften
Mvh. Mette
Hej Mette
Hvor mange personer er kagen til? 😊
Hej Emma
Jeg vil skyde på 5-6 personer 😊
He) 🙂 vil rigtig gerne lave kagen til nytår, men har simpelthen undret mig over: hvad er Chokoladecremeux?
Ja. Sikkert et dumt spørgsmål 😂 men er ikke så god til kage endu. Mvh
Hej Stine
Det er helt fint du spørger!
En chokolade cremeux er blot en slags chokolade creme 😊
Mvh. Mette
Så det stivner ikke?
Og et andet spørgsmål: stivner en chokolade ganache ?
Ja, det gør den 😊
Hej. Jeg lavede din cremeux i går og på trods af, at den har stået på frys hele natten, sidder den fast i formen. Har du et tip til hvordan jeg får den ud?
Den skal være helt gennemfrossen og derefter kan du vride den ud af formen uden at den sidder fast 🙂
Mvh. Mette
Ser rigtig lækkert ud.
Hvornår tage du den op af fryseren ift du vil servere den.
Er det nok tid at lave den dagen før og sætte den i fryseren.
Det kan du sagtens. Det tager kun et par timer for den at tø op 🙂
Jeg skal lave denne her kage til en konfirmation til 40-45 personer. Du skriver man skal støbe den i en silikoneform. Kan man ikke bruge en kagering med kageplast i?
Fortsættelse 🙂
Jeg leger lidt med tanken om at lave kagen højere, så der er til flere personer. Feks med to bunde. Vil bare gerne være helt sikker på at den holder formen. Hvad tænker du?
Sidste spørgsmål 🙂
Kagen skal afleveres om lørdagen, men først serveres om søndagen. Dvs den kommer til at tø op allerede dagen inden den skal serveres. Tænker du godt den kan holde formen når nu moussen tør op?
Hej Lena.
Hvis du ønsker at støbe kagen i en kagering skal du fore bunden god med husholdningsfilm, ellers vil moussen jo rende ud og dermed får kagen heller ikke den flotte og glatte overflade, som hvis den bliver støbt i en silikoneform.
Du kan sagtens lave kagen højere og den vil godt kunne holde formen 🙂
Mvh. Mette
Hej:-) Jeg har prøvet at lave spiralen for anden gang men den sidder fast i formen. Jeg har fulgt opskriften nøje og varmen cremen op til 83 grader, zonen forstår ikke hvor det går galt? Er 12 timer i fryseren ikke tilstrækkeligt?
Jeg plejer at lade den ligge i fryseren natten over, så den er fuldstændig bundfrossen 🙂
Måske er din fryser ikke kold nok?
Mvh. Mette
Hej Mette.
Jeg skal prøve at lave din fantastiske hindbærmoussekage på lørdag til noget familie.
Vil jeg evt. kunne fryse den overskydende kage ned?
Mvh
Lene
Hej Lene
Ja, det kan du sagtens.
Mvh. Mette
Super lækker kage, som laves dagen før den skal bruges.
Jeg lavede dobbelt portion da vi var 8 personer, og den blev super god:) pyntede med hindbær og blåbær..
den cremeux bliver da ikke gennemfrossen. jeg har haft min i fryseren i 3 dage, og så snart jeg tager den ud af fryseren begynder den at tø og kommer ikke ud af formen uden sprækker.
Hej Laura
Så fryser din fryser desværre ikke godt nok. Min bliver helt gennemfrossen og kan sagtens tages hel ud af formen 🙂
Mvh. Mette