• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
Mettes Madmagi 183x57
Menu
  • Kage & Dessert
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cheesecake
    • Portionsanrettede desserter
    • Cookies og småkager
    • Cupcakes og muffins
    • Moussekager
    • Glaze kager
    • Flødeboller
    • Tærter
    • Chokolade
    • Is
    • Juleopskrifter
    • Fastelavn
    • Nytårskager og desserter
    • Påskekager og -desserter
  • Brød og boller
    • Boller
    • Brød
    • Rugbrød
  • Mad
    • Aftensmad
    • Frokost
    • Morgenmad
    • Madpakke idéer
    • Baby- og børnemad
    • Salater
    • Forretter
    • Appetizers
    • Tilbehør
    • Snacks
  • Om mig / Kontakt
  • Kage & Dessert
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cheesecake
    • Portionsanrettede desserter
    • Cookies og småkager
    • Cupcakes og muffins
    • Moussekager
    • Glaze kager
    • Flødeboller
    • Tærter
    • Chokolade
    • Is
    • Juleopskrifter
    • Fastelavn
    • Nytårskager og desserter
    • Påskekager og -desserter
  • Brød og boller
    • Boller
    • Brød
    • Rugbrød
  • Mad
    • Aftensmad
    • Frokost
    • Morgenmad
    • Madpakke idéer
    • Baby- og børnemad
    • Salater
    • Forretter
    • Appetizers
    • Tilbehør
    • Snacks
  • Om mig / Kontakt

Moussekage med hindbær, nøddebund og chokoladecremeux

5. april 2018 25 Comments

Moussekage med hindbær

Home » Moussekager » Moussekage med hindbær, nøddebund og chokoladecremeux

Moussekage med hindbær, nøddebund og chokoladecremeux

Moussekage med hindbær, nøddebund og chokoladecremeux
Denne moussekage er virkelig en af mine favoritter, og den kombinerer tre ting, jeg elsker: en smagsfuld nøddebund, frisk hindbærmousse og en cremet chokolade cremeux. Det er en moussekage, som er både let og fyldig på samme tid – perfekt når du vil lave en dessert, der både er lækker og lidt ekstra fin.
Kagen består af en nøddebund med hvid chokolade, der passer perfekt sammen med den friske hindbærmousse. Hindbærrene giver både en skøn syrlighed og en friskhed.. Derudover er chokolade cremeuxen helt silkeblød og fyldig, og den tilføjer en dejlig chokoladesmag, der passer perfekt sammen med de andre elementer.
Det er en moussekage, der kræver lidt tålmodighed, men den er absolut det hele værd. Kagen laves i en silikoneform, som gør at den får et knivskarpt look og pyntes med friske hindbær.
Hvis du elsker kombinationen af hindbær og chokolade, så er denne moussekage med hindbær og chokoladecremeux helt sikkert en opskrift du skal prøve!
Ingen vurderinger endnu
Forberedelse: 1 time time 5 minutter minutter
Tilberedning: 12 minutter minutter
Tid i alt: 1 time time 17 minutter minutter
(undgå sort skærm)
8

Udstyr til opskriften:

  • Tourbillon spiral silikoneform
  • Silikoneform Ø18 cm (reklamelink)
  • Silikoneform (Ø16 cm) (reklamelink)
  • Termometer (reklamelink)

Ingredienser
  

Chokoladecremeux:

  • 1/2 blade husblas
  • 120 gram mørk chokolade
  • 2 æggeblommer
  • 15 gram sukker
  • 0,75 dl sødmælk
  • 0,75 dl piskefløde
  • 1 knsp salt

Nøddebund med hvid chokolade:

  • 50 gram hvid chokolade
  • 50 gram smør
  • 1 æggeblomme
  • 1 æggehvide
  • 20 gram sukker
  • 0,5 dl mandler (blendet til mandelmel)
  • 1 spsk mel

Hindbærmousse:

  • 3 blade husblas
  • 250 gram hindbær
  • 50 gram sukker
  • 1/2 vaniljestang (kornene)
  • 1 spsk citronsaft
  • 1,5 dl piskefløde
  • 120 gram creme fraiche

Pynt:

  • Friske hindbær
  • Callebaut Ruby crispearls (reklamelink)
  • Rød skovsyre

Fremgangsmåde
 

Chokoladecremeux:

  • Læg husblas i blød i koldt vand
  • Pisk æggeblommer og sukker sammen til en tyk og luftig æggesnaps.
  • Varm mælk og fløde op til lige under kogepunktet, og pisk det sammen med æggeblommerne. 
  • Hæld blandingen tilbage i gryden og varm den op til 83 grader under konstant omrøring.
  • Sigt den 83 grader varme creme over i en skål.
  • Vrid husblas fri for vand, og rør den ud i cremen.
  • Hæld cremen over chokoladen, og rør rundt i midten af skålen med en dejskraber, til cremeuxen samler sig og får en smuk, blank overflade. 
  • Tilsæt salt, og stavblend den til sidst.
  • Fordel cremeuxen i en Tourbillion silikoneform og sæt den i fryseren indtil den er gennemfrossen. Gerne natten over.

Nøddebund med hvid chokolade:

  • Smelt hvid chokolade og smør sammen.
  • Pisk æggeblomme og sukker sammen til en tyk og luftig æggesnaps.
  • Pisk æggehviden stiv i en anden skål.
  • Pisk chokoladeblandingen sammen med æggesnapsen. 
  • Tilsæt de blendede mandler og mel og rør det godt sammen.
  • Vend til sidst de stiftpiskede æggehvider i dejen.
  • Fordel dejen i en rund silikoneform (Ø16 cm).
  • Bag kagen ved 160 grader i ca. 12 minutter.

Hindbærmousse:

  • Læg husblas i blød i koldt vand.
  • Kom hindbær, sukker, vanilje og citronsaft i en gryde, og giv det et hurtigt opkog.
  • Vrid husblas fri for vand og rør den ud i hindbærpuréen.
  • Sigt massen så du har den rene hindbærsaft tilbage og lad den køle af til den er lillefingervarm.
  • Pisk fløden til let skum, og vend creme fraichen i.
  • Kom 2 spsk flødeskum i hindbærsaften og pisk det godt sammen.
  • Hæld derefter hele hindbærblandingen over i flødeskummet og vend det sammen.

Samling:

  • Fordel hindbærmoussen i en rund silikoneform (Ø18 cm).
  • Kom nøddebunden i moussen og pres den ned så kagens overflade er helt lige.
  • Sæt kagen i fryseren i 3-4 timer eller natten over.
  • Når kagen er helt frossen befries den fra silikoneformen og placeres på et fad.
  • Befri også din frosne chokoladecremeoux fra silikoneformen og placer spiralen ovenpå din kage.
  • Pynt kagen med friske hindbær, lyserøde crispearls og rød skovsyre.
  • Lad kagen tø op i køleskabet inden den serveres.

Spørgsmål & svar

Kan jeg lave denne moussekage dagen før?
Ja, man er faktisk nødt til at lave denne moussekage dagen før, da kagen skal fryses ned, før man kan befri den fra silikoneformen. Du kan også sagtens lave kagen flere uger i forvejen og opbevare den i fryseren. Lad den tø op i køleskabet i nogle timer før den pyntes og serveres.
Kan jeg bruge en anden form end en silikoneform?
Ja, hvis du ikke har en silikoneform, kan du bruge en springform beklædt med kageplast. Silikoneformen giver dog et flottere look, der står knivskarpt.
Kan jeg udskifte hindbær med andre bær?
Ja, du kan sagtens bruge andre bær som jordbær, solbær eller blåbær. 
Hvordan får jeg en glat overflade på moussekagen?
For at opnå en helt glat overflade skal moussekagen være helt frossen, når den tages ud af silikoneformen. Du kan også glaze kagen eller spraye den med velvet spray for et flot finish.
Kan moussekagen fryses ned?
Ja, moussekagen kan opbevares i fryseren i op til en måned. Husk at lade den tø langsomt op i køleskabet i 5-6 timer før den pyntes og serveres.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Print opskriften

FLERE GODE OPSKRIFTER:

Glaze kage med hindbær og chokoladeGlaze kage med hindbær og chokolade Gateau Marcel kage - opskrift på fransk chokoladekageGateau Marcel kage – opskrift på fransk chokoladekage Små moussekager med chokolade, hindbær og hasselnødderSmå moussekager med chokolade, hindbær og hasselnødder Moussekage a la gammeldags æblekageMoussekage a la gammeldags æblekage Moussekage med hindbær, vanilje og pistacieMoussekage med hindbær, vanilje og pistacie Små moussekager med mælkechokolade, passionsfrugt og sprød marcipanbundSmå moussekager med mælkechokolade, passionsfrugt og sprød marcipanbund Moussekage med karamel og cookie - skøn glaze kageMoussekage med karamel og cookie – skøn glaze kage Twix kage - opskrift på kage med brownie, karamel og kiksTwix kage – opskrift på kage med brownie, karamel og kiks

Filed Under: Moussekager, Nytårskager og desserter

Previous Post: « Bløde og luftige chokoladeboller – verden bedste chokoladeboller!
Next Post: Drømmekage – nem og svampet drømmekage opskrift »

Reader Interactions

Comments

  1. Monica

    26. september 2018 at 08:04

    Hej 🙂
    Kan tingene laves nogle dage i forvejen også ligge i fryseren til de skal bruges? eller er det kun dagen før, og så tages det op dagen efter når kagen samles?

    Svar
    • metteskutter

      26. september 2018 at 08:08

      Hej Monica. Det kan de godt. Bare vær opmærksom på at hindbærmoussen godt kan “svede” lidt hvis den bliver tøet for hurtigt op

      Mvh. Mette

      Svar
  2. Laura

    31. oktober 2018 at 17:25

    Hej.
    Til bunden står der 1 æg. Men du skriver æggeblommer og æggehvider i flertal? Skal der bare bruges 1 æggeblomme og 1 hvide til bunden?

    Vh Laura

    Svar
    • metteskutter

      31. oktober 2018 at 17:28

      Hej Laura – ja det er korrekt 🙂
      Det er hermed rettet i opskriften

      Mvh. Mette

      Svar
  3. Emma Christiansen

    25. november 2018 at 18:15

    Hej Mette

    Hvor mange personer er kagen til? 😊

    Svar
    • metteskutter

      25. november 2018 at 19:10

      Hej Emma
      Jeg vil skyde på 5-6 personer 😊

      Svar
  4. Stine

    27. december 2018 at 11:53

    He) 🙂 vil rigtig gerne lave kagen til nytår, men har simpelthen undret mig over: hvad er Chokoladecremeux?
    Ja. Sikkert et dumt spørgsmål 😂 men er ikke så god til kage endu. Mvh

    Svar
    • metteskutter

      27. december 2018 at 12:33

      Hej Stine
      Det er helt fint du spørger!
      En chokolade cremeux er blot en slags chokolade creme 😊

      Mvh. Mette

      Svar
      • Stine

        27. december 2018 at 14:34

        Så det stivner ikke?
        Og et andet spørgsmål: stivner en chokolade ganache ?

        Svar
        • metteskutter

          27. december 2018 at 14:36

          Ja, det gør den 😊

          Svar
  5. Christina

    21. januar 2019 at 14:33

    Hej. Jeg lavede din cremeux i går og på trods af, at den har stået på frys hele natten, sidder den fast i formen. Har du et tip til hvordan jeg får den ud?

    Svar
    • metteskutter

      21. januar 2019 at 14:35

      Den skal være helt gennemfrossen og derefter kan du vride den ud af formen uden at den sidder fast 🙂

      Mvh. Mette

      Svar
  6. Louise

    4. april 2019 at 18:03

    Ser rigtig lækkert ud.
    Hvornår tage du den op af fryseren ift du vil servere den.
    Er det nok tid at lave den dagen før og sætte den i fryseren.

    Svar
    • metteskutter

      4. april 2019 at 18:59

      Det kan du sagtens. Det tager kun et par timer for den at tø op 🙂

      Svar
  7. Lena Andersen

    1. maj 2019 at 20:39

    Jeg skal lave denne her kage til en konfirmation til 40-45 personer. Du skriver man skal støbe den i en silikoneform. Kan man ikke bruge en kagering med kageplast i?

    Svar
  8. Lena Andersen

    1. maj 2019 at 20:42

    Fortsættelse 🙂

    Jeg leger lidt med tanken om at lave kagen højere, så der er til flere personer. Feks med to bunde. Vil bare gerne være helt sikker på at den holder formen. Hvad tænker du?

    Svar
  9. Lena Andersen

    1. maj 2019 at 21:17

    Sidste spørgsmål 🙂

    Kagen skal afleveres om lørdagen, men først serveres om søndagen. Dvs den kommer til at tø op allerede dagen inden den skal serveres. Tænker du godt den kan holde formen når nu moussen tør op?

    Svar
    • metteskutter

      5. maj 2019 at 08:27

      Hej Lena.
      Hvis du ønsker at støbe kagen i en kagering skal du fore bunden god med husholdningsfilm, ellers vil moussen jo rende ud og dermed får kagen heller ikke den flotte og glatte overflade, som hvis den bliver støbt i en silikoneform.
      Du kan sagtens lave kagen højere og den vil godt kunne holde formen 🙂

      Mvh. Mette

      Svar
  10. Wiz

    7. januar 2020 at 15:27

    Hej:-) Jeg har prøvet at lave spiralen for anden gang men den sidder fast i formen. Jeg har fulgt opskriften nøje og varmen cremen op til 83 grader, zonen forstår ikke hvor det går galt? Er 12 timer i fryseren ikke tilstrækkeligt?

    Svar
    • metteskutter

      7. januar 2020 at 15:29

      Jeg plejer at lade den ligge i fryseren natten over, så den er fuldstændig bundfrossen 🙂
      Måske er din fryser ikke kold nok?

      Mvh. Mette

      Svar
  11. Lene Hedegaard

    19. januar 2022 at 11:25

    Hej Mette.
    Jeg skal prøve at lave din fantastiske hindbærmoussekage på lørdag til noget familie.
    Vil jeg evt. kunne fryse den overskydende kage ned?
    Mvh
    Lene

    Svar
    • metteskutter

      19. januar 2022 at 13:08

      Hej Lene

      Ja, det kan du sagtens.

      Mvh. Mette

      Svar
  12. Bente Hansen

    4. april 2022 at 22:02

    Super lækker kage, som laves dagen før den skal bruges.
    Jeg lavede dobbelt portion da vi var 8 personer, og den blev super god:) pyntede med hindbær og blåbær..

    Svar
  13. Laura

    7. april 2024 at 07:27

    den cremeux bliver da ikke gennemfrossen. jeg har haft min i fryseren i 3 dage, og så snart jeg tager den ud af fryseren begynder den at tø og kommer ikke ud af formen uden sprækker.

    Svar
    • metteskutter

      7. april 2024 at 11:56

      Hej Laura
      Så fryser din fryser desværre ikke godt nok. Min bliver helt gennemfrossen og kan sagtens tages hel ud af formen 🙂

      Mvh. Mette

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Cookie- og privatlivspolitik

Sociale medier

Facebook Instagram Pinterest

Vurdering af opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required