Blåbær cheesecake i glas

Denne opskrift på blåbær cheesecake i glas er perfekt, når du vil lave en nem og lækker dessert. Disse portionsanrettet cheesecakes er både flotte at servere og smager helt fantastisk. Kombinationen af den cremede cheesecake, den sprøde bund og den friske smag af blåbær gør denne dessert til en sikker favorit.Cheesecake i glas er en skøn måde at anrette på, især fordi det gør serveringen utrolig enkel. Denne portionsanrettet dessert kan nemt forberedes dagen før, så du slipper for stress på selve dagen. Cheesecake med blåbær er altid et hit, og her får du en opskrift, der er ligetil og samtidig ser imponerende ud på bordet.Hvis du leder efter en cheesecake opskrift, der både er nem og smagfuld, så prøv disse portionsanrettede cheesecakes i glas. De er ideelle som dessert til både hverdag og gæster, og de er klar på ingen tid!
Forberedelse:
35 minutter
Tilberedning:
10 minutter
Tid i alt:
45 minutter
Ingredienser
Kiksebund:
- 85 gram Digestive kiks
- 5 gram sukker
- 20 gram smør
Hindbærostecreme:
- 4 blade husblas
- 1/2 citron (saften)
- 175 gram frosne blåbær
- 75 gram sukker
- 1/2 vaniljestang (kornene)
- 200 gram naturel flødeost
- 3 dl piskefløde
Hindbærgelé:
- 2 blade husblas
- 75 gram frosne blåbær
- 1,5 dl vand
- 25 gram flormelis
Pynt:
- Friske blåbær
- Spiseligt sølvstøv (reklamelink)
Fremgangsmåde
Kiksebund:
- Knus Digestive kiksene helt fint sammen med sukker.
- Tilsæt det smeltede smør og bland det godt sammen.
- Fordel kiksemassen i dine glas og pres det lidt sammen med en teske.
Blåbærostecreme:
- Put husblas i en skål med koldt vand.
- Citronsaft og blåbær puttes i en kasserolle og varmes op til kogepunktet. Lad også de tomme vaniljestænger koge med her.
- Tilsæt husblas til de udkogte blåbær og rør det godt ud.
- Tag gryden af varmen og sigt massen, så du får den rene lækre blåbærsaft.
- Hæld fløden i en skål og pisk det til en let skum.
- Flødeost, sukker og vaniljekorn piskes sammen i en anden skål.
- Tilsæt den lillefingervarme blåbærsaft til flødeosteblandingen og pisk det hurtigt sammen.
- Tilføj derefter flødeosteblandingen til flødeskummet og vend det sammen.
- Fordel ostecremen ovenpå kiksebunden i dine glas.
- Sæt glassene på køl indtil ostecremen har sat sig.
Blåbærgelé:
- Put husblas i en skål med koldt vand.
- Kom blåbær og vand i en gryde og bring det op til kogepunktet.
- Tag gryden af varmen og tilsæt din flormelis.
- Tilsæt husblas og rør det sammen med blåbærvæsken til det er helt smeltet.
- Si frugtkødet fra væden – det er kun saften du skal bruge.
- Lad blåbærsaften køle ned til stuetemperatur før det hældes på toppen af ostecremen i dine glas.
- Sæt din dine glas på køl indtil geléen har sat sig.
- Pynt med friske blåbær penslet med spiseligt sølvstøv og rød skovsyre.
Spørgsmål & svar
Kan jeg lave blåbær cheesecake i glas dagen før?
Ja, denne portionsanrettede cheesecake i glas er perfekt at lave dagen før, da den skal stå og sætte sig på køl, og dette kan den passende gøre natten over.
Kan jeg bruge frosne blåbær til cheesecake med blåbær?
Ja, frosne blåbær fungerer fint i denne cheesecake opskrift.
Hvilken type kiks egner sig bedst til bunden?
Du kan bruge digestive kiks, vaniljekiks eller Bastogne kiks, hvis du vil have en mere krydret smag. Ønsker du en glutenfri version, kan du vælge glutenfri kiks.
Hvordan får jeg ostecremen til at sætte sig ordentligt?
For at sikre, at din cheesecake i glas får en lækker, cremet og fast konsistens, bør du lade den hvile i køleskabet i mindst 3-4 timer. Sørg for at følge fremgangsmåden nøje, når du arbejder med husblas, for at undgå klumper.
Kan jeg lave denne cheesecake opskrift med andre bær?
Ja, du kan sagtens bruge jordbær, hindbær eller brombær i stedet for blåbær. Det giver en lidt anden smag, men stadig en frisk og lækker dessert i glas.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Ser super godt ud
Ved du hvad slags glas det er fra rosendahl
Der er brugt
Hej Lone
De hedder Rosendahl Grand Cru vandglas 27 cl 😊
Mvh. Mette
Hvor lang tid skal man beregne til at ostecremen sætter sig ?
mvh
Susanne
Ca. 1 time 😊
Jeg synes ikke jeg kan se, hvor meget husblas der skal i blåbærgeleen? Kan du hjælpe?
Hej Barbara.
Det står under “Blåbærgele”. 2 blade husblas ☺️
Mvh. Mette
Hej, kan vaniljestænger erstattes? Eventuelt med vaniljesukker?
Hej Lana
Ja, du kan sagtens bruge vaniljesukker i stedet ☺️
Mvh. Mette
Hvor meget skal der laves, hvis man skal denne dessert til 30 personer?
Hej Maria
Hvis du skal lave til 30 personer, så skal opskriften ganges med ca. 5.
Mvh. Mette
Hej
Kan det passe at det kun er to blade husblas til gele?
Min gele vil ikke stivne….
Hej Birte
Ja, 2 blade husblas er korrekt 😊
Mvh. Mette
Tak for hurtigt svar.
Ok – jeg prøver igen:) Fantastisk dessert:)