• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
Mettes Madmagi 183x57
Menu
  • Kage & Dessert
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cheesecake
    • Portionsanrettede desserter
    • Cookies og småkager
    • Cupcakes og muffins
    • Moussekager
    • Glaze kager
    • Flødeboller
    • Tærter
    • Chokolade
    • Is
    • Juleopskrifter
    • Fastelavn
    • Nytårskager og desserter
    • Påskekager og -desserter
  • Brød og boller
    • Boller
    • Brød
    • Rugbrød
  • Mad
    • Aftensmad
    • Frokost
    • Morgenmad
    • Madpakke idéer
    • Baby- og børnemad
    • Salater
    • Forretter
    • Appetizers
    • Tilbehør
    • Snacks
  • Om mig / Kontakt
  • Kage & Dessert
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cheesecake
    • Portionsanrettede desserter
    • Cookies og småkager
    • Cupcakes og muffins
    • Moussekager
    • Glaze kager
    • Flødeboller
    • Tærter
    • Chokolade
    • Is
    • Juleopskrifter
    • Fastelavn
    • Nytårskager og desserter
    • Påskekager og -desserter
  • Brød og boller
    • Boller
    • Brød
    • Rugbrød
  • Mad
    • Aftensmad
    • Frokost
    • Morgenmad
    • Madpakke idéer
    • Baby- og børnemad
    • Salater
    • Forretter
    • Appetizers
    • Tilbehør
    • Snacks
  • Om mig / Kontakt

Rabarbertrifli – trifli med rabarber, vaniljecreme og makroner

12. maj 2018 2 kommentarer

Home » Portionsanrettede desserter » Rabarbertrifli – trifli med rabarber, vaniljecreme og makroner

Rabarbertrifli - trifli med rabarber, vaniljecreme og makroner

Rabarbertrifli - trifli med rabarber, vaniljecreme og makroner
Rabarbertrifli er en skøn sommerdessert, der både smager fantastisk og er nem at lave. Kombinationen af sød vaniljecreme, syrlig rabarberkompot og sprøde makroner gør denne dessert helt uimodståelig.
Denne trifli opskrift er perfekt, hvis du vil udnytte de smukke lyserøde rabarber fra haven. Det bedste er, at både rabarberkompotten og vaniljecremen kan forberedes dagen før, så det kun tager få minutter at samle desserten, når den skal serveres.
Trifli med rabarber er en af de desserter, der både ser flotte ud, som en dessert i glas og smager af sommer. Lagene med rabarber, creme og knuste makroner giver en skøn balance mellem sødt og syrligt – og de sprøde makroner bidrager med lidt sprødt, der gør hele oplevelsen endnu bedre.
Prøv denne rabarbertrifli med makroner næste gang, du skal lave en nem og imponerende dessert – den går rent hjem hos både børn og voksne!
5
Forberedelse: 25 minutter minutter
Tilberedning: 15 minutter minutter
Tid i alt: 40 minutter minutter
(undgå sort skærm)
4 glas

Udstyr til opskriften:

  • Sprøjteposer (reklamelink)

Ingredienser
  

Vaniljecreme:

  • 1/2 vaniljestang (kornene)
  • 50 gram sukker
  • 20 gram majsstivelse
  • 30 gram æggeblommer
  • 3 dl mælk
  • 1,5 dl piskefløde (letpisket)

Rabarberkompot:

  • 425 gram rabarber (vinrabarber eller jordbærrabarber)
  • 1/2 vaniljestang (kornene)
  • 100 gram sukker
  • 1/2 dl vand

Derudover:

  • Makroner
  • Rød skovsyre

Fremgangsmåde
 

Vaniljecreme:

  • Kom alle ingredienser i en gryde undtagen piskefløde. Varm massen op og pisk konstant indtil cremen tykner.
  • Kom husholdningsfilm helt ned til cremen og sæt den i køleskabet i mindst 4 timer eller gerne natten over.
  • Når vaniljecremen er helt kold piskes den lind og vendes sammen med 1,5 dl letpisket flødeskum.

Rabarberkompot:

  • Skær rabarberstængerne i tern og kom dem i en gryde med sukker, vaniljesukker og vand.
  • Bring det i kog og lad det simre til rabarberne er kogt godt ud og vandet er fordampet, så du til sidst har en tyk og lækker rabarbergrød.
  • Kom rabarber kompotten på køl til den er helt kold.

Samling:

  • Kom rabarberkompotten i en sprøjtepose.
  • Kom vaniljecremen i en sprøjtepose.
  • Knus makronerne.
  • Kom først rabarberkompot i dine glas.
  • Derefter skal et lag makroner på og til sidst et lag vaniljecreme.
  • Pynt evt. med rød skovsyre.

Spørgsmål & svar

Kan jeg lave rabarbertrifli i forvejen?
Ja, denne sommerdessert kan sagtens forberedes i god tid. Rabarberkompotten og vaniljecremen kan laves dagen før og opbevares i køleskabet. Vent dog med at samle trifli med rabarber og makroner til på dagen den skal serveres, så makronerne forbliver sprøde.
Kan jeg bruge frosne rabarber til rabarbertrifli?
Ja, frosne rabarber fungerer superfint i denne trifli opskrift. 
Hvilke alternativer kan jeg bruge til makroner i trifli?
Du kan erstatte makroner med knuste digestive kiks, kammerjunkere eller vaniljekiks.
Hvor længe kan en rabarbertrifli holde sig i køleskabet?
En færdigsamlet trifli med rabarber kan holde sig i køleskabet i op til 1-2 dage, men den er bedst, når den er nylavet. Hvis du vil forberede desserten i forvejen, anbefaler jeg at du laver vaniljecreme og rabarberkompot dagen før og først samler desserten på dagen den skal serveres.
Kan jeg lave rabarbertrifli uden sukker?
Ja, du kan søde rabarberkompotten med honning eller et sukkerfrit alternativ, hvis du ønsker en mindre sukkerrig version af denne trifli opskrift. Vaniljecremen kan også sødes med vaniljepulver eller et naturligt sødemiddel.
Kan jeg lave denne dessert i glas som en stor dessert i stedet?
Ja, du kan sagtens lave din rabarbertrifli i en stor skål i stedet for som portionsanrettet dessert i glas. Vælg gerne en glasskål, så man kan se de flotte lag i desserten.
 
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Print opskriften

FLERE GODE OPSKRIFTER:

Gulerodsdessert med mælkechokoladeknas - nem dessert i glasGulerodsdessert med mælkechokoladeknas – nem dessert i glas Trifli med hindbær og banan - fantastisk dessert i glasTrifli med hindbær og banan – fantastisk dessert i glas Rabarber cheesecake i glasPortionsanrettet cheesecake med rabarber – skøn dessert i glas Brownie med mangomousse - lækker opskrift på brownie med mousseBrownie med mangomousse – lækker opskrift på brownie med mousse Trifli med bær - nem dessert i glas på 10 minutterTrifli med bær – nem dessert i glas på 10 minutter Nem brownie trifli med friske bærNem trifli med bær og brownie Baked Alaska med hindbæris og brownie - nem opskriftBaked Alaska med hindbæris og brownie – flot portionsanrettet dessert Opskrift på nem Tiramisu i glasTiramisu i glas

Skrevet i: Portionsanrettede desserter

Previous Post: « Lagkage med chokolade, vanilje og hindbær
Next Post: Pitabrød – opskrift på lækre hjemmelavet pitabrød »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Jette

    26. december 2019 kl. 14:57

    Hej
    Er det rigtigt forstået at til cremen skal der flydende fløde i gryde og pisket fløde med på samme tid? Og når cremen er kold vendes den yderligere med pisket fløde?
    Vh Jette

    Svar
  2. Carsten Johannes Jensen

    2. februar 2025 kl. 15:53

    5 stars
    Verdens bedste sommer dessert.

    Svar
5 from 1 vote

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Dette site anvender Akismet til at reducere spam. Læs om hvordan din kommentar bliver behandlet.

Cookie- og privatlivspolitik

Sociale medier

Facebook Instagram Pinterest

Vurdering af opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Vurder opskriften uden at skrive en kommentar

Something went wrong. Please try again.