Rabarbertrifli - trifli med rabarber, vaniljecreme og makroner

Rabarbertrifli er en skøn sommerdessert, der både smager fantastisk og er nem at lave. Kombinationen af sød vaniljecreme, syrlig rabarberkompot og sprøde makroner gør denne dessert helt uimodståelig.Denne trifli opskrift er perfekt, hvis du vil udnytte de smukke lyserøde rabarber fra haven. Det bedste er, at både rabarberkompotten og vaniljecremen kan forberedes dagen før, så det kun tager få minutter at samle desserten, når den skal serveres.Trifli med rabarber er en af de desserter, der både ser flotte ud, som en dessert i glas og smager af sommer. Lagene med rabarber, creme og knuste makroner giver en skøn balance mellem sødt og syrligt – og de sprøde makroner bidrager med lidt sprødt, der gør hele oplevelsen endnu bedre.Prøv denne rabarbertrifli med makroner næste gang, du skal lave en nem og imponerende dessert – den går rent hjem hos både børn og voksne!
Forberedelse:
25 minutter
Tilberedning:
15 minutter
Tid i alt:
40 minutter
Udstyr til opskriften:
- Sprøjteposer (reklamelink)
Ingredienser
Vaniljecreme:
- 1/2 vaniljestang (kornene)
- 50 gram sukker
- 20 gram majsstivelse
- 30 gram æggeblommer
- 3 dl mælk
- 1,5 dl piskefløde (letpisket)
Rabarberkompot:
- 425 gram rabarber (vinrabarber eller jordbærrabarber)
- 1/2 vaniljestang (kornene)
- 100 gram sukker
- 1/2 dl vand
Derudover:
- Makroner
- Rød skovsyre
Fremgangsmåde
Vaniljecreme:
- Kom alle ingredienser i en gryde undtagen piskefløde. Varm massen op og pisk konstant indtil cremen tykner.
- Kom husholdningsfilm helt ned til cremen og sæt den i køleskabet i mindst 4 timer eller gerne natten over.
- Når vaniljecremen er helt kold piskes den lind og vendes sammen med 1,5 dl letpisket flødeskum.
Rabarberkompot:
- Skær rabarberstængerne i tern og kom dem i en gryde med sukker, vaniljesukker og vand.
- Bring det i kog og lad det simre til rabarberne er kogt godt ud og vandet er fordampet, så du til sidst har en tyk og lækker rabarbergrød.
- Kom rabarber kompotten på køl til den er helt kold.
Samling:
- Kom rabarberkompotten i en sprøjtepose.
- Kom vaniljecremen i en sprøjtepose.
- Knus makronerne.
- Kom først rabarberkompot i dine glas.
- Derefter skal et lag makroner på og til sidst et lag vaniljecreme.
- Pynt evt. med rød skovsyre.
Spørgsmål & svar
Kan jeg lave rabarbertrifli i forvejen?
Ja, denne sommerdessert kan sagtens forberedes i god tid. Rabarberkompotten og vaniljecremen kan laves dagen før og opbevares i køleskabet. Vent dog med at samle trifli med rabarber og makroner til på dagen den skal serveres, så makronerne forbliver sprøde.
Kan jeg bruge frosne rabarber til rabarbertrifli?
Ja, frosne rabarber fungerer superfint i denne trifli opskrift.
Hvilke alternativer kan jeg bruge til makroner i trifli?
Du kan erstatte makroner med knuste digestive kiks, kammerjunkere eller vaniljekiks.
Hvor længe kan en rabarbertrifli holde sig i køleskabet?
En færdigsamlet trifli med rabarber kan holde sig i køleskabet i op til 1-2 dage, men den er bedst, når den er nylavet. Hvis du vil forberede desserten i forvejen, anbefaler jeg at du laver vaniljecreme og rabarberkompot dagen før og først samler desserten på dagen den skal serveres.
Kan jeg lave rabarbertrifli uden sukker?
Ja, du kan søde rabarberkompotten med honning eller et sukkerfrit alternativ, hvis du ønsker en mindre sukkerrig version af denne trifli opskrift. Vaniljecremen kan også sødes med vaniljepulver eller et naturligt sødemiddel.
Kan jeg lave denne dessert i glas som en stor dessert i stedet?
Ja, du kan sagtens lave din rabarbertrifli i en stor skål i stedet for som portionsanrettet dessert i glas. Vælg gerne en glasskål, så man kan se de flotte lag i desserten.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Hej
Er det rigtigt forstået at til cremen skal der flydende fløde i gryde og pisket fløde med på samme tid? Og når cremen er kold vendes den yderligere med pisket fløde?
Vh Jette
Verdens bedste sommer dessert.