• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
Mettes Madmagi 183x57
Menu
  • Kage & Dessert
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cheesecake
    • Portionsanrettede desserter
    • Cookies og småkager
    • Cupcakes og muffins
    • Moussekager
    • Glaze kager
    • Flødeboller
    • Tærter
    • Chokolade
    • Is
    • Juleopskrifter
    • Fastelavn
    • Nytårskager og desserter
    • Påskekager og -desserter
  • Brød og boller
    • Boller
    • Brød
    • Rugbrød
  • Mad
    • Aftensmad
    • Frokost
    • Morgenmad
    • Madpakke idéer
    • Baby- og børnemad
    • Salater
    • Forretter
    • Appetizers
    • Tilbehør
    • Snacks
  • Om mig / Kontakt
  • Kage & Dessert
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cheesecake
    • Portionsanrettede desserter
    • Cookies og småkager
    • Cupcakes og muffins
    • Moussekager
    • Glaze kager
    • Flødeboller
    • Tærter
    • Chokolade
    • Is
    • Juleopskrifter
    • Fastelavn
    • Nytårskager og desserter
    • Påskekager og -desserter
  • Brød og boller
    • Boller
    • Brød
    • Rugbrød
  • Mad
    • Aftensmad
    • Frokost
    • Morgenmad
    • Madpakke idéer
    • Baby- og børnemad
    • Salater
    • Forretter
    • Appetizers
    • Tilbehør
    • Snacks
  • Om mig / Kontakt

Roulade med rabarber, flødeostecreme og brændt marengs

22. april 2020 3 kommentarer

Roulade med rabarber, flødeostecreme og brændt marengs

Home » Skærekager » Roulade med rabarber, flødeostecreme og brændt marengs

Roulade med rabarber, flødeostecreme og brændt marengs

Roulade med rabarber, flødeostecreme og brændt marengs
Denne roulade med rabarber, flødeostecreme og brændt marengs er en skøn kage, der smager af forår og sommer. Den svampede rouladebund er både luftig og blød – en bund, der altid imponerer med sin lækre konsistens. Indeni gemmer sig en frisk og cremet flødeostecreme sammen med en syrlig-sød rabarberkompot, der giver en skøn balance til kagen. Toppen er pyntet med en let og fluffy brændt marengs.
Denne roulade opskrift er perfekt til sommerens kaffebord eller som en elegant dessert. En sand favorit blandt roulader – og helt sikkert en kage, der frister til et stykke mere!
Sådan lykkes du med at lave en god roulade:
Pisk æggene luftige: Brug tid på at piske æg og sukker, indtil massen er lys og luftig. Det sikrer en let og svampet bund.
Fold forsigtigt: Når du tilsætter mel, vend det forsigtigt i dejen med en dejskraber for at bevare luftigheden.
Bagetiden: Hold øje med bunden under bagning – den skal være gennembagt, men stadig smidig og ikke for tør, så den er nem at rulle.
Bevar fugtigheden i rouladebunden: Vend bunden ovenpå et nyt stykke bagepapir, således at bunden ligger mellem 2 stykker bagepapir. Dette holder på fugtigheden i dejen og undgår at den ikke bliver tør, og dermed knækker, når du skal rulle den.
Afkøl helt før fyld: Sørg for, at bunden er helt afkølet, inden du tilsætter fyldet. Ellers risikerer du, at fyldet smelter.
Ingen vurderinger endnu
Forberedelse:
Tilberedning:
Tid i alt:
(undgå sort skærm)
8 personer

Udstyr til opskriften:

  • Sprøjteposer (reklamelink)
  • Stjernetyl (reklamelink)
  • Gasbrænder (reklamelink)
  • Sølv krymmelkugler (reklamelink)

Ingredienser
  

Rabarberkompot:

  • 200 gram rabarber
  • 125 gram sukker
  • 1/2 vaniljestang (kornene)

Rouladebund:

  • 50 gram sukker
  • 1/2 vaniljestang (kornene)
  • 5 æg (opdelt i blommer og hvider)
  • 100 gram hvedemel
  • 1 tsk bagepulver

Flødeostecreme:

  • 200 gram flødeost naturel
  • 30 gram flormelis
  • 1/2 citron (saften)
  • 1 tsk vaniljesukker

Marengs:

  • 2 æggehvider
  • 135 gram sukker

Fremgangsmåde
 

Rabarberkompot:

  • Kom alle ingredienser i en gryde og giv det et opkog. 
  • Kog rabarberne godt møre indtil alt væden er væk og du har en tyk grød/kompot.
  • Sæt rabarberkompotten i køleskabet og lad den køle helt af.

Rouladebund:

  • Pisk sukker, vanilje og æggeblommer sammen til en lys og tyk æggesnaps.
  • Vend mel og bagepulver sammen med æggesnapsen.
  • I en anden skål piskes æggehviderne stive.
  • Vend forsigtigt de stive æggehvider i dejen indtil massen er ensartet.
  • Fordel dejen på en bageplade beklædt med bagepapir. Smør dejen jævnt ud i en rektangel (ca. 30 x 35 cm)
  • Bag rouladebunden ved 190 grader i ca. 10-12 minutter.
  • Læg et stykke bagepapir på bordet og vend rouladebunden på hovedet ovenpå det nye stykke bagepapir.
  • Lad bunden ligge mellem de 2 stykker bagepapir og køle af.

Flødeostecreme:

  • Kom alle ingredienser i en skål og rør det godt sammen til en ensartet masse.

Marengs:

  • Pisk æggehviderne stive og tilsæt sukkeret lidt efter lidt mens der stadig piskes ved høj hastighed.
  • Bliv ved med at piske ved høj hastighed indtil marengsen er helt stiv og fluffy.
  • Kom marengsen i en sprøjtepose med en stjernetyl i enden.

Samling:

  • Smør flødeostecremen jævnt ud på rouladebunden.
  • Fordel derefter rabarberkompotten og rul rouladen sammen, så samlingen vender nedad.
  • Pak rouladen ind i bagepapiret og kom den på køl i 1/2 time, så cremen får lov at sætte sig.
  • Sprøjt marengs ud på toppen af rouladen.
  • Afslut med at brænde marengsen let med en gasbrænder og pynt den med sølv krymmel og rød skovsyre.

Spørgsmål & svar

Hvordan undgår jeg, at rouladen knækker, når jeg ruller den?
For at sikre, at din rouladekage ikke knækker, skal du sørge for, at rouladebunden forbliver fugtig. Vend den straks efter bagning over på et nyt stykke bagepapir og lad den køle af mellem to lag bagepapir. Det holder på fugten og gør bunden smidig og nem at rulle.
Kan jeg lave rouladen i forvejen?
Ja, denne roulade opskrift kan sagtens laves dagen før. Opbevar den i køleskabet, så flødeostecremen og rabarberfyldet kan sætte sig. Den brændte marengs bør dog først laves og påføres på dagen den skal serveres for det bedste resultat.
Kan jeg bruge en anden frugt end rabarber?
Ja, du kan sagtens bruge f.eks. hindbær, jordbær eller en blanding af sommerbær. Det giver en anden, men stadig frisk og syrlig kontrast til den søde flødeostecreme.
Hvordan får jeg marengsen flot brændt?
Den nemmeste måde at brænde marengsen på er med en gasbrænder. Hold den i en passende afstand, så marengsen får en gylden farve. 
Hvor længe kan rouladen holde sig frisk?
Rouladen smager bedst samme dag eller dagen efter, men kan opbevares i køleskabet i op til to dage. Marengsen vil dog være mest sprød og lækker, hvis den brændes lige før servering.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Print opskriften

FLERE GODE OPSKRIFTER:

Roulade med lemoncurd og mynteRoulade med lemoncurd og mynte Lyserød giftkage med kakaofrostingLyserød giftkage med kakaofrosting Svampet chokoladekage - fudgy og brownie-agtig opskrift på chokoladekageSnasket chokoladekage – fudgy og brownie-agtig opskrift på chokoladekage Squashkage med nem ostecremeSquashkage med ostecreme Den bedste Snickerskage - svampet kage med peanuts, karamel og chokoladeDen bedste Snickerskage Daimkage med karamelganacheDaimkage med karamelganache Svampet og blød chokoladekage med kaffeSvampet og blød chokoladekage med kaffe Nem Halloween kage - græskarkage med cream cheese frostingNem Halloween kage – græskarkage med cream cheese frosting

Skrevet i: Skærekager

Previous Post: « Kinder Bueno cheesecake
Next Post: Brownie med mangomousse – lækker opskrift på brownie med mousse »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Pia Kjær Nilsen

    27. april 2020 kl. 10:51

    Hej Mette.
    Da jeg gerne vil bage rouladen til min snarlige fødselsdag, og gerne vil bage den i god tid, vil jeg høre om det er muligt at fryse den og så først dekorere den med marengsen på selv dagen hvor vi skal spise den 😃
    På forhånd tak for svar. Hilsen Pia

    Svar
    • metteskutter

      27. april 2020 kl. 10:52

      Hej Pia
      Jeg vil anbefale dig bare at lave den dagen før og lade den stå i køleskabet.

      Mvh. Mette

      Svar
      • Pia Kjær Nilsen

        28. april 2020 kl. 16:03

        Tak for svar 😃😘

        Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Dette site anvender Akismet til at reducere spam. Læs om hvordan din kommentar bliver behandlet.

Cookie- og privatlivspolitik

Sociale medier

Facebook Instagram Pinterest

Vurdering af opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required