Antal: personer
Den bedste opskrift på passionsfrugt cheesecake! Den smager eksotisk, sød, syrlig og cremet på samme tid!Cheesecaken består af en kiksebund, passionsfrugt ganache, ostecreme med vanilje og en passionsfrugt gelé.
Udstyr til denne opskrift:
- Springform Ø18 cm (reklamelink)
- Kageplast (reklamelink)
Ingredienser:
Kiksebund:
- 190 gram Digestive kiks
- 15 gram sukker
- 100 gram smør (smeltet)
Passionsfrugt ganache:
- 100 gram hvid chokolade
- 0,5 dl passionsfrugtsaft (Ca. 3-4 passionsfrugter)
- 0,5 dl piskefløde
Ostecreme:
- 5 blade husblas
- 1/2 citron (saften)
- 125 gram sukker
- 1/2 vaniljestang (kornene)
- 200 gram flødeost naturel
- 3 dl piskefløde
Passionsfrugtgelé:
- 3 blade husblas
- 1,5 dl vand
- 0,75 dl passionsfrugtsaft (ca. 4-5 passionsfrugter)
- 35 gram sukker
Pynt:
- Knuste Digestivekiks
- White crispearls (reklamelink)
Fremgangsmåde:
Kiksebund:
- Knus Digestive kiksene helt fint sammen med sukker.
- Tilsæt det smeltede smør og bland det godt sammen.
- Beklæd en springform (Ø18 cm) med kageplast.
- Hæld kikseblandingen ned i springformen og pres det godt og jævnt ud med f.eks. bunden af et glas.
- Sæt bunden på køl.
Passionsfrugt ganache:
- Smelt den hvide chokolade.
- Varm fløde og passionsfrugtsaft op til kogepunktet og hæld den over den smeltede hvide chokolade.
- Rør forsigtigt indtil massen er helt ensartet. Stavblend til sidst ganachen så den er helt glat.
- Fordel ganachen ovenpå kiksebunden og sæt den på køl imens du laver ostecremen.
Ostecreme:
- Læg husblas i blød i koldt vand.
- Varm citronsaft op til kogepunktet og tilsæt husblas. Fjern gryden fra varmen.
- Flødeost, sukker og vaniljekorn piskes sammen i en skål.
- I en anden skål piskes fløden til en let skum.
- Tilsæt den lillefingervarme citronsaft til flødeosteblandingen og pisk det hurtigt sammen.
- Tilføj derefter flødeosteblandingen til flødeskummet og vend det hurtigt, men forsigtigt sammen.
- Fordel ostecremen ovenpå kiksebunden. Sørg for at overfladen er så lige og plan som muligt.
Passionsfrugtgelé:
- Læg husblas i blød i koldt vand.
- Put vand, passionsfrugtsaft og sukker i en gryde. Varm det op til kogepunktet indtil sukkeret er helt opløst.
- Put husblas ned i gryden og rør til det er opløst.
- Hæld væsken over i en skål gennem en sigte.
- Lad det køle af til stuetemperatur.
- Hæld geléen ud over kagen og sæt den på køl indtil geleen har sat sig.
- Fjern sprinform og kageplast og pynt med knuste Digestivekiks og crispearls.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Mikkel
Kan man fryse det ned og lave det nogle dage inden tror du ?
metteskutter
Hej Mikkel. Det kan du godt. Du må bare ikke fryse den med gelé på. Så lav kiksebunden og ostecremen og frys den ned 🙂
Mvh. Mette
Lise Bendix
Hejsa!
Kan man lave cheesecaken uden ganache?
Mvh Lise 🙂
metteskutter
Ja, det kan du sagtens 😊
Emilie
Kan man lave kagen dagen i forvejen og opbevare den i køleskabet?
metteskutter
Hej Emilie
Ja, det kan du sagtens! Intet problem 😊
Mvh. Mette
Emilie
Super tak for hurtigt svar 🙂
Sara
Hvad er det der er ovenpå altså pynten? ☺️🤷♀️
metteskutter
Hej Sara
Det er knuste Digestive kiks, hvide chokoladeperler og noget andet chokoladepynt fra Callebaut 🙂
Emilie
Hej igen Mette.
Jeg har lige endnu et spørgsmål – havde egentligt tænkt mig bare at bruge friske passionsfrugter, men kornene fra frugterne nede i, men er det bedre at købe passionssaft så man undgår kornene?
metteskutter
Hej Emilie
Jeg bruger altid friske passionsfrugter og så sier jeg kernerne fra.
Men du kan også sagtens købe passionsfrugtsaft 🙂
Mvh. Mette
Ida Emilie Balslev Jørgensen
Super tak for svaret 🙂
Morten
Jeg kan simpelthen kun mønstre en 22cm springform – går det an eller blevet kagen for flad så?
metteskutter
Hej Morten. Jeg ville gange opskriften med 2 🙂
Mvh. Mette
Sal
Kan man bruge en Ø20 springform?
Og kan man bruge en hel vaniljestang i stedet for kun 1/2? Vil gerne undgå madspild
metteskutter
Hej Sal
Du kan sagtens bruge en springform der er 20 cm.
Og du kan også sagtens bruge 1/2 vaniljestang uden at skulle smide den anden halvdel ud – se hvordan du opbevarer dine vaniljestænger bedst her:
https://ugandakaffe.dk/product/bourbon-vaniljestaenger-1-klasse/
Tina
Hej Mette.
Hvor mange dage før kan man lave den ?😅
Skal til julefrokost dagen før min søns fødselsdag skal holdes.. bare om den stadig er frisk og god, hvis man laver den 2 dage før ( og evt venter med gelelåget🤔)
metteskutter
Hej Tina
Jeg vil anbefale at du laver kagen dagen før den skal spises 😊
Mvh. Mette
Sal
Hej Mette! Gør det noget, hvis man kommer til at mikse flødeosten sammen med piskefløden, inden den (piskefløden) er pisket? Altså sådan at flødeost og piskefløde bliver pisket samtidigt?
metteskutter
Hej Sal
Jeg tror bare ostecremen bliver mindre luftig så. Jeg har ikke selv prøvet det.
Mvh. Metre
Lene
Øv, halvdelen af mine passionsfrugter var dårlige – tror du ikke, man kan erstatte med samme mængde friskpresset appelsinsaft?
metteskutter
Hej Lene
Det kan du godt 🙂
Mvh. Mette
filuca ni år
hej mette. jeg er ni år og har selv lavet den lækre kage
fra bunden… jeg har selv handlet og syns at det er en god opskrift.
imorgen skal jeg spise high tea med min veninnde, og spiser kagen sammen.
mega god opskrift!
metteskutter
Hej Filuca
Det er bare mega sejt! Super godt gået 🙂
Mvh. Mette
Tina Timm
Hej Mette
Så prøvede jeg at lave kagen, ved endnu ikke hvordan den smager, jeg lavede dobbelt portion, kom dog kun 9 husblas i, da jeg mixede det sammen var der store klumper, fik pillet de fleste fra, hvad har været årsagen til dette. Håber ikke der er flere og gæsterne får det i munden 😢
Hvad gør jeg forkert ?
Kh Tina
metteskutter
Hej Tina
Øv, hvor ærgerligt! Mit umiddelbare gæt vil være, at der har været for stor temperaturforskel på husblas-blandingen og ostecremen/fløden. Altså at din husblas-blanding har fået et chok da det kom ned i den kolde ostecreme/fløde og derfor er stivnet med det samme.
Mvh. Mette