Solsikkerugbrød

Solsikkerugbrød er et fantastisk bud på et lækkert hjemmebagt rugbrød med masser af smag. Denne opskrift giver et rugbrød med en sprød skorpe, en dejlig blød krumme og skønne kerner indeni. Rugbrødet indeholder bl.a. rugsur, maltmel og en masse kerner som giver brødet en rigtig god struktur og smag. Selvom opskriften kræver nogle særlige ingredienser, er det en opskrift på rugbrød, der er nem at gå til – også selvom du ikke har arbejdet med rugbrød før.Denne opskrift på rugbrød er uden surdej. Det gør det lidt lettere at komme i gang, hvis du gerne vil bage et lækkert rugbrød derhjemme. Resultatet er et skønt solsikkerugbrød, som er perfekt til madpakker og frokostbordet.Denne solsikkerugbrød opskrift er blevet en favorit herhjemme. Kombinationen af de sprøde kerner og den bløde krumme er virkelig god, og det smager dejligt med pålæg. Prøv det selv – et hjemmebagt rugbrød får en helt fantastisk smag og konsistens, som hvis man køber det hos bageren.
Forberedelse:
1 time 15 minutter
Tilberedning:
1 time 10 minutter
Tid i alt:
2 timer 25 minutter
Udstyr til opskriften:
- Rugbrødsform, 2 liter (ca. 20x13 cm) (reklamelink)
Ingredienser
Solsikkerugbrød:
- 100 gram solsikkekerner
- 100 gram rugflager
- 40 gram knækkede hvedekerner
- 23 gram rugsur
- 10 gram salt
- 230 gram kogende vand
- 165 gram koldt vand
- 150 gram hvedemel
- 125 gram rugmel
- 6 gram bageenzymer (kan undlades)
- 7 gram maltmel
- 8 gram tørgær
- Evt. sesamfrø, hørfrø og græskarkerner til at drysse på toppen
Fremgangsmåde
- Kom solsikkekerner, rugflager, knækkede hvedekerner, rugsur, salt og kogende vand i en skål.
- Rør det sammen og lad det stå i blød i 15-20 minutter.
- Tilsæt derefter 165 gram koldt vand til blandingen med kerner.
- Tilsæt de resterende ingredienser og ælt det sammen med k-spaden på din røremaskine i 5 minutter.
- Fordel dejen i en rugbrødsform og tryk det godt ned.
- Drys evt. med sesamfrø, hørfrø og græskarfrø på toppen og tryk det lidt ned i dejen.
- Sæt rugbrødet i ovnen ved 50 grader i 45 minutter (dette er hæveprocessen).
- Skru derefter op til 185 grader (lad rugbrødet blive i ovnen).
- Bag rugbrødet i yderligere 65-70 minutter (almindelig over- og undervarme) indtil det har en kernetemperatur på 97 grader.
- Befri rugbrødet fra formen udmiddelbart efter det kommer ud af ovnen.
- Pak det ind i husholdningsfilm med det samme, så holder det sig bedst rigtig saftigt og lækkert.
Spørgsmål & svar

Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Print opskriften
Nemt rugbrød. Ikke sidste gang jeg laver dette 👍🏻
Lyder lækkert, det må prøves 🤩 Er det alm. ovn eller varmluft?
Hej Karina
Det er almindelig ovn jeg bager det ved 🙂
Mvh. Mette