• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
Mettes Madmagi 183x57
Menu
  • Kage & Dessert
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cheesecake
    • Portionsanrettede desserter
    • Cookies og småkager
    • Cupcakes og muffins
    • Moussekager
    • Glaze kager
    • Flødeboller
    • Tærter
    • Chokolade
    • Is
    • Juleopskrifter
    • Fastelavn
    • Nytårskager og desserter
    • Påskekager og -desserter
  • Brød og boller
    • Boller
    • Brød
    • Rugbrød
  • Mad
    • Aftensmad
    • Frokost
    • Morgenmad
    • Madpakke idéer
    • Baby- og børnemad
    • Salater
    • Forretter
    • Appetizers
    • Tilbehør
    • Snacks
  • Om mig / Kontakt
  • Kage & Dessert
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cheesecake
    • Portionsanrettede desserter
    • Cookies og småkager
    • Cupcakes og muffins
    • Moussekager
    • Glaze kager
    • Flødeboller
    • Tærter
    • Chokolade
    • Is
    • Juleopskrifter
    • Fastelavn
    • Nytårskager og desserter
    • Påskekager og -desserter
  • Brød og boller
    • Boller
    • Brød
    • Rugbrød
  • Mad
    • Aftensmad
    • Frokost
    • Morgenmad
    • Madpakke idéer
    • Baby- og børnemad
    • Salater
    • Forretter
    • Appetizers
    • Tilbehør
    • Snacks
  • Om mig / Kontakt

Solsikkerugbrød

30. januar 2025 4 Comments

Home » Brød og boller » Rugbrød » Solsikkerugbrød

Solsikkerugbrød

Solsikkerugbrød - fantastisk opskrift på hjemmebagt rugbrød
Solsikkerugbrød er et fantastisk bud på et lækkert hjemmebagt rugbrød med masser af smag. Denne opskrift giver et rugbrød med en sprød skorpe, en dejlig blød krumme og skønne kerner indeni. Rugbrødet indeholder bl.a. rugsur, maltmel og en masse kerner som giver brødet en rigtig god struktur og smag. Selvom opskriften kræver nogle særlige ingredienser, er det en opskrift på rugbrød, der er nem at gå til – også selvom du ikke har arbejdet med rugbrød før.
Denne opskrift på rugbrød er uden surdej. Det gør det lidt lettere at komme i gang, hvis du gerne vil bage et lækkert rugbrød derhjemme. Resultatet er et skønt solsikkerugbrød, som er perfekt til madpakker og frokostbordet.
Denne solsikkerugbrød opskrift er blevet en favorit herhjemme. Kombinationen af de sprøde kerner og den bløde krumme er virkelig god, og det smager dejligt med pålæg. Prøv det selv – et hjemmebagt rugbrød får en helt fantastisk smag og konsistens, som hvis man køber det hos bageren.
5 fra 4 vurderinger
Forberedelse: 1 time time 15 minutter minutter
Tilberedning: 1 time time 10 minutter minutter
Tid i alt: 2 timer timer 25 minutter minutter
(undgå sort skærm)
1 rugbrød

Udstyr til opskriften:

  • Rugbrødsform, 2 liter (ca. 20x13 cm) (reklamelink)

Ingredienser
  

Solsikkerugbrød:

  • 100 gram solsikkekerner
  • 100 gram rugflager
  • 40 gram knækkede hvedekerner
  • 23 gram rugsur
  • 10 gram salt
  • 230 gram kogende vand
  • 165 gram koldt vand
  • 150 gram hvedemel
  • 125 gram rugmel
  • 6 gram bageenzymer (kan undlades)
  • 7 gram maltmel
  • 8 gram tørgær
  • Evt. sesamfrø, hørfrø og græskarkerner til at drysse på toppen

Fremgangsmåde
 

  • Kom solsikkekerner, rugflager, knækkede hvedekerner, rugsur, salt og kogende vand i en skål.
  • Rør det sammen og lad det stå i blød i 15-20 minutter.
  • Tilsæt derefter 165 gram koldt vand til blandingen med kerner.
  • Tilsæt de resterende ingredienser og ælt det sammen med k-spaden på din røremaskine i 5 minutter.
  • Fordel dejen i en rugbrødsform og tryk det godt ned.
  • Drys evt. med sesamfrø, hørfrø og græskarfrø på toppen og tryk det lidt ned i dejen.
  • Sæt rugbrødet i ovnen ved 50 grader i 45 minutter (dette er hæveprocessen).
  • Skru derefter op til 185 grader (lad rugbrødet blive i ovnen).
  • Bag rugbrødet i yderligere 65-70 minutter (almindelig over- og undervarme) indtil det har en kernetemperatur på 97 grader.
  • Befri rugbrødet fra formen udmiddelbart efter det kommer ud af ovnen.
  • Pak det ind i husholdningsfilm med det samme, så holder det sig bedst rigtig saftigt og lækkert.

Spørgsmål & svar

Solsikkerugbrød - fantastisk opskrift på hjemmebagt rugbrød
Kan jeg bruge andre kerner i stedet for solsikkekerner?
Ja, du kan sagtens erstatte solsikkekernerne med andre kerner eller frø, f.eks. græskarkerner, hørfrø eller sesamfrø. Det giver rugbrødet en lidt anden smag og struktur, men det fungerer stadig rigtig godt.
Hvordan undgår jeg, at rugbrødet bliver tørt?
For at sikre et saftigt rugbrød er det vigtigt at holde øje med bagetiden og sørge for, at dejen har den rette konsistens, inden den kommer i ovnen. Check rugbrødets temperatur ved at stikke et termometer ned i midten af rugbrødet. Pak solsikkerugbrødet ind i husholdningsfilm med det samme det kommer ud af ovnen, for at bevare fugten.
Kan jeg fryse solsikkerugbrødet?
Ja, du kan sagtens fryse dit solsikkerugbrød. Skær evt. brødet i skiver, inden du fryser det, så du nemt kan tage den ønskede mængde op efter behov. Når du ønsker at spise det, kan du lade skiverne tø op ved stuetemperatur eller varme dem direkte fra frossen tilstand.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Print opskriften

FLERE GODE OPSKRIFTER:

Bløde og luftige chokoladeboller - verden bedste chokoladeboller!Bløde og luftige chokoladeboller – verden bedste chokoladeboller! Pitabrød - opskrift på lækre hjemmelavet pitabrødPitabrød – opskrift på lækre hjemmelavet pitabrød Foccacia med tomat, hvidløg, rødløg og rosmarinFoccacia brød med tomat, hvidløg, rødløg og rosmarin De bedste gulerodsbrud - bløde og lækre i flere dageDe bedste gulerodsbrud – bløde og lækre i flere dage Bløde og luftige juleboller med rosinerBløde og luftige juleboller med rosiner Sprøde og luftige italienske bollerSprøde og luftige italienske boller Bløde og luftige fødselsdagsboller - gode i flere dage!Bløde og luftige fødselsdagsboller – gode i flere dage! Nemme surdejsbollerNemme surdejsboller uden surdej

Filed Under: Brød og boller, Rugbrød

Previous Post: « Rejemad med hjemmelavet krydderurtedressing
Next Post: Svampet appelsinkage med hvid chokoladecreme »

Reader Interactions

Comments

  1. Peter

    31. januar 2025 at 09:37

    5 stars
    Nemt rugbrød. Ikke sidste gang jeg laver dette 👍🏻

    Svar
  2. Karina

    8. februar 2025 at 00:04

    5 stars
    Lyder lækkert, det må prøves 🤩 Er det alm. ovn eller varmluft?

    Svar
    • MettesMadmagi

      9. februar 2025 at 14:20

      Hej Karina

      Det er almindelig ovn jeg bager det ved 🙂

      Mvh. Mette

      Svar
5 from 4 votes (2 ratings without comment)

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Cookie- og privatlivspolitik

Sociale medier

Facebook Instagram Pinterest

Vurdering af opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Vurder opskriften uden at skrive en kommentar

Something went wrong. Please try again.