Svampet appelsinkage med hvid chokoladecreme

Denne svampet appelsinkage har en skøn balance mellem sødme og friskhed. Det er ikke en kage med en kraftig smag af appelsin, men snarere en kage med et strejf af appelsin.Appelsinkage med appelsinsaft giver en saftig konsistens i kagen og kombinationen af den milde appelsinsmag og den søde hvid chokoladecreme passer perfekt sammen og giver en dejlig afrundet smag.Denne appelsinkage opskrift er nem at lave og fungerer godt som en klassisk skærekage. Hvis du er vild med appelsinkage med chokolade, så vil du helt sikkert synes om denne version med hvid chokoladecreme.
Forberedelse:
30 minutter
Tilberedning:
30 minutter
Tid i alt:
1 time
Udstyr til opskriften:
- Firkantet form (ca. 23 x 23 cm)
- Stjernetyl (Ø12 mm) (reklamelink)
- Sprøjteposer (reklamelink)
Ingredienser
Hvid chokoladecreme med appelsin:
- 1 blade husblas
- 200 gram hvid chokolade (hakket eller knapper)
- 3 dl piskefløde
- Fintrevet skal fra 2 appelsiner
Appelsinkage
- 150 gram sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 dl appelsinsaft
- Fintrevet skal fra 2 appelsiner
- 2 tsk natron
- 200 gram hvedemel
- 2 dl kærnemælk
- 110 gram smør (smeltet)
Fremgangsmåde
Hvid chokoladecreme med appelsin:
- Læg husblas i blød i koldt vand.
- Kom den hvide chokolade i en skål.
- Kom fløde og fintrevet appelsinskal i en gryde og varm det op til kogepunktet.
- Tilsæt husblas og rør det ud i den varme fløde.
- Hæld fløden gennem en sigte, så appelsinskallen bliver sigtet fra.
- Hæld fløden over den hvide chokolade og rør i midten af skålen indtil alt chokoladen er smeltet.
- Kom husholdningsfilm over skålen stil cremen på køl natten over.
Appelsinkage:
- Alle ingredienser, undtagen smeltet smør, kommes i en skål og piskes sammen til en ensartet masse.
- Pisk til sidst smør i lidt efter lidt.
- For en firkantet form (ca. 24x24 cm) med bagepapir og fordel dejen deri.
- Bag kagen ved 200 grader i ca. 25-30 minutter.
Samling:
- Pisk kortvarigt den hvide chokoladecreme til en luftig chokoladecreme. Pisk ikke for længe, så risikerer du at den skiller!
- Kom chokoladecremen i en sprøjtepose med stjernetyl i enden.
- Sprøjt den hvide chokoladecreme på den afkølede appelsinkage i et flot mønster. Du kan også skære kagen ud i snitter og pynte dem.
Spørgsmål & svar

Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Skriv et svar