Nem chokoladekage uden æg

Det her er en virkelig nem chokoladekage uden æg – og den smager præcis, som man gerne vil have en chokoladekage til at smage: blød, svampet og med en god chokoladesmag. Hvis du mangler en kageopskrift uden æg, enten fordi du ikke har nogen i køleskabet eller fordi du bager til nogen, der ikke tåler æg, så har du fundet den bedste opskrift lige her!Dejen piskes hurtigt sammen i en skål og kræver ingen særlige teknikker. Jeg bruger kærnemælk i opskriften, fordi det giver en blød og saftig konsistens, men du kan sagtens erstatte kærnemælken med enten yoghurt eller creme fraiche. Hvis du bruger en creme fraiche med høj fedtprocent, kan det være en god idé at tilsætte en smule vand, så får du samme konsistens kærnemælk/yoghurt, og undgår at dejen bliver for tør på grund af manglende væske.Det smarte ved denne svampet chokoladekage uden æg er, at man nemt og hurtigt kan bage den, da det kun tager 30 minutter. Ingredienserne har man oftest i forvejen, i sit køkken og det gør denne kage perfekt til uventede gæster eller til hvis man pludselig får lyst til noget sødt.Kagen bliver god og mørk i farven, og hæver fint i ovnen, selv uden æg. Jeg plejer at bage den i en springform, men den kan også laves som muffins, hvis man hellere vil det (husk at justere bagetiden en smule). Den holder sig svampet i flere dage og kan også sagtens fryses ned.Hvis du vil gøre lidt ekstra ud af den, kan du sagtens tilføje lidt hakket chokolade i dejen eller glasur, eller chokoladeganache på toppen. Men den smager også lækkert, bare som den er – især sammen med en kop kaffe eller som en nem dessert med lidt friske bær og en klat creme fraiche ved siden af.Denne opskrift på chokoladekage uden æg er god at have i baghånden. Den er nem og hurtig og det er rart at have en opskrift, der kan bages på kort tid og stadig giver et godt resultat. Uanset om du bager til hverdagskaffen, fødselsdag eller bare får lyst til noget sødt, så fungerer den her opskrift hver gang.Hvis du er på udkig efter en nem chokoladekage uden æg, som er svampet og lækker, så er den her et godt bud. Det er en virkelig lækker chokoladekage uden æg, som du med fordel kan gemme, når du hurtigt skal bage en kage.
Forberedelse:
10 minutter
Tilberedning:
20 minutter
Tid i alt:
30 minutter
Udstyr til opskriften:
- Springform (Ø24 cm) (reklamelink)
Ingredienser
Chokoladekage uden æg:
- 150 gram sukker
- 175 gram hvedemel
- 50 gram kakaopulver
- 2 tsk natron
- 1/4 tsk salt
- 3,5 dl kærnemælk/yoghurt/creme fraiche
- 115 gram smeltet smør
Chokoladeglasur:
- 150 gram flormelis
- 2 spsk kakaopulver
- 0,25 dl kogende vand
Fremgangsmåde
Chokoladekage uden æg:
- Alle ingredienser, undtagen smør, kommes i en skål og piskes sammen til en ensartet masse.
- Pisk til sidst smør i lidt efter lidt.
- For en springform (ca. Ø24 cm) med bagepapir og fordel dejen deri.
- Bag kagen ved 200 grader almindelig ovn i ca. 20-25 minutter.
Chokoladeglasur:
- Rør alle ingredienserne til glasuren sammen og fordel den ovenpå din afkølede kage.
- Pynt evt. med frysetørret hindbær, krymmel eller hakkede nødder.
Spørgsmål & svar
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Print opskriften
Netop bagt denne kage da jeg desværre var løbet tør for æg og må bare sige hold da op en svampet og lækker kage 🙂