• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
Mettes Madmagi 183x57
Menu
  • Kage & Dessert
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cheesecake
    • Portionsanrettede desserter
    • Cookies og småkager
    • Cupcakes og muffins
    • Moussekager
    • Glaze kager
    • Flødeboller
    • Tærter
    • Chokolade
    • Is
    • Juleopskrifter
    • Fastelavn
    • Nytårskager og desserter
    • Påskekager og -desserter
  • Brød og boller
    • Boller
    • Brød
    • Rugbrød
  • Mad
    • Aftensmad
    • Frokost
    • Morgenmad
    • Madpakke idéer
    • Baby- og børnemad
    • Salater
    • Forretter
    • Appetizers
    • Tilbehør
    • Snacks
  • Om mig / Kontakt
  • Kage & Dessert
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cheesecake
    • Portionsanrettede desserter
    • Cookies og småkager
    • Cupcakes og muffins
    • Moussekager
    • Glaze kager
    • Flødeboller
    • Tærter
    • Chokolade
    • Is
    • Juleopskrifter
    • Fastelavn
    • Nytårskager og desserter
    • Påskekager og -desserter
  • Brød og boller
    • Boller
    • Brød
    • Rugbrød
  • Mad
    • Aftensmad
    • Frokost
    • Morgenmad
    • Madpakke idéer
    • Baby- og børnemad
    • Salater
    • Forretter
    • Appetizers
    • Tilbehør
    • Snacks
  • Om mig / Kontakt

Nem chokoladekage uden æg

30. juni 2025 1 Comment

Home » Skærekager » Nem chokoladekage uden æg

Nem chokoladekage uden æg

Nem chokoladekage uden æg
Det her er en virkelig nem chokoladekage uden æg – og den smager præcis, som man gerne vil have en chokoladekage til at smage: blød, svampet og med en god chokoladesmag. Hvis du mangler en kageopskrift uden æg, enten fordi du ikke har nogen i køleskabet eller fordi du bager til nogen, der ikke tåler æg, så har du fundet den bedste opskrift lige her!
Dejen piskes hurtigt sammen i en skål og kræver ingen særlige teknikker. Jeg bruger kærnemælk i opskriften, fordi det giver en blød og saftig konsistens, men du kan sagtens erstatte kærnemælken med enten yoghurt eller creme fraiche. Hvis du bruger en creme fraiche med høj fedtprocent, kan det være en god idé at tilsætte en smule vand, så får du samme konsistens kærnemælk/yoghurt, og undgår at dejen bliver for tør på grund af manglende væske.
Det smarte ved denne svampet chokoladekage uden æg er, at man nemt og hurtigt kan bage den, da det kun tager 30 minutter. Ingredienserne har man oftest i forvejen, i sit køkken og det gør denne kage perfekt til uventede gæster eller til hvis man pludselig får lyst til noget sødt.
Kagen bliver god og mørk i farven, og hæver fint i ovnen, selv uden æg. Jeg plejer at bage den i en springform, men den kan også laves som muffins, hvis man hellere vil det (husk at justere bagetiden en smule). Den holder sig svampet i flere dage og kan også sagtens fryses ned.
Hvis du vil gøre lidt ekstra ud af den, kan du sagtens tilføje lidt hakket chokolade i dejen eller glasur, eller chokoladeganache på toppen. Men den smager også lækkert, bare som den er – især sammen med en kop kaffe eller som en nem dessert med lidt friske bær og en klat creme fraiche ved siden af.
Denne opskrift på chokoladekage uden æg er god at have i baghånden. Den er nem og hurtig og det er rart at have en opskrift, der kan bages på kort tid og stadig giver et godt resultat. Uanset om du bager til hverdagskaffen, fødselsdag eller bare får lyst til noget sødt, så fungerer den her opskrift hver gang.
Hvis du er på udkig efter en nem chokoladekage uden æg, som er svampet og lækker, så er den her et godt bud. Det er en virkelig lækker chokoladekage uden æg, som du med fordel kan gemme, når du hurtigt skal bage en kage.
5
Forberedelse: 10 minutter minutter
Tilberedning: 20 minutter minutter
Tid i alt: 30 minutter minutter
(undgå sort skærm)
10 personer

Udstyr til opskriften:

  • Springform (Ø24 cm) (reklamelink)

Ingredienser
  

Chokoladekage uden æg:

  • 150 gram sukker
  • 175 gram hvedemel
  • 50 gram kakaopulver
  • 2 tsk natron
  • 1/4 tsk salt
  • 3,5 dl kærnemælk/yoghurt/creme fraiche
  • 115 gram smeltet smør

Chokoladeglasur:

  • 150 gram flormelis
  • 2 spsk kakaopulver
  • 0,25 dl kogende vand

Fremgangsmåde
 

Chokoladekage uden æg:

  • Alle ingredienser, undtagen smør, kommes i en skål og piskes sammen til en ensartet masse.
  • Pisk til sidst smør i lidt efter lidt.
  • For en springform (ca. Ø24 cm) med bagepapir og fordel dejen deri.
  • Bag kagen ved 200 grader almindelig ovn i ca. 20-25 minutter.

Chokoladeglasur:

  • Rør alle ingredienserne til glasuren sammen og fordel den ovenpå din afkølede kage.
  • Pynt evt. med frysetørret hindbær, krymmel eller hakkede nødder.

Spørgsmål & svar

Nem chokoladekage uden æg
Hæver kagen nok, når der ikke er æg i?
Selvom der ikke er æg i denne chokoladekage uden æg opskrift, hæver den stadig flot takket være natron. Kombinationen af syrnet mælkeprodukt og natron giver kagen sin karakteristiske luftige og bløde struktur.
Kan jeg erstatte kærnemælk med noget andet?
Ja, du kan sagtens erstatte kærnemælk med yoghurt eller creme fraiche i denne opskrift på chokoladekage uden æg. Hvis du bruger en fed creme fraiche, så tilsæt en lille smule vand for at justere konsistensen og undgå, at dejen bliver for kompakt.
Kan man bruge dejen til muffins?
Ja, sagtens. Denne nemme chokoladekage uden æg kan også bages som muffins – husk blot at forkorte bagetiden en smule, afhængigt af ovn og størrelse på formene.
Holder kagen sig svampet uden æg?
Ja, det gør den. Det er netop en af fordelene ved denne svampet chokoladekage uden æg. Den bevarer sin bløde og saftige konsistens i flere dage og kan også fryses.
Hvad kan jeg komme ovenpå kagen?
Du kan sagtens servere kagen, som den er, men den bliver også rigtig lækker med glasur, chokoladeganache eller frosting. Du kan helt selv vælge, hvilken topping du ønsker at komme ovenpå din chokoladekage uden æg.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Print opskriften

FLERE GODE OPSKRIFTER:

Daimkage med karamelganacheDaimkage med karamelganache Svampet og blød chokoladekage med kaffeSvampet og blød chokoladekage med kaffe Svampet og saftig marmorkage opskriftSvampet og saftig marmorkage opskrift Bedstefars skæg med hindbær - skøn og svampet kageBedstefars skæg med hindbær – skøn og svampet kage Mazarinkage med marcipan, hindbærskum og bærMazarinkage med marcipan, hindbærskum og bær Nem Halloween kage - græskarkage med cream cheese frostingNem Halloween kage – græskarkage med cream cheese frosting Roulade med lemoncurd og mynteRoulade med lemoncurd og mynte Brownie med hindbærskum og friske bærBrownie med hindbærskum og friske bær

Filed Under: Skærekager

Previous Post: « Marry me chicken pasta – cremet pastaret med kylling og fløde
Next Post: Syltede agurker »

Reader Interactions

Comments

  1. Ingrid Svenstrup

    2. juli 2025 at 09:23

    5 stars
    Netop bagt denne kage da jeg desværre var løbet tør for æg og må bare sige hold da op en svampet og lækker kage 🙂

    Svar
5 from 1 vote

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Cookie- og privatlivspolitik

Sociale medier

Facebook Instagram Pinterest

Vurdering af opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Vurder opskriften uden at skrive en kommentar

Something went wrong. Please try again.