Gammeldags fastelavnsboller med creme, rabarber og hvid chokolade

Disse gammeldags fastelavnsboller er fyldt med cremet vaniljecreme, syrlig rabarber og sød hvid chokolade – en virkelig lækker kombination. Bollerne er bløde og luftige, og fyldet har en lækker kombination af sødt og syrligt uden at blive for tungt.En gammeldags fastelavnsboller opskrift som denne kræver lidt tid, men resultatet er det hele værd. Dejen laves med gær og skal både æltes og hæve godt, så bollerne bliver luftige. Når de er bagt, kan du pynte med glasur.Hvis du elsker gammeldags fastelavnsboller med creme, men gerne vil prøve en ny smagskombination, er denne opskrift et godt bud. Rabarberens syrlighed giver et frisk modspil til den søde creme og chokoladen, så bollerne ikke bliver for tunge. Perfekt til fastelavn eller bare en hyggelig eftermiddag med hjemmebag.
Forberedelse:
Tilberedning:
Tid i alt:
Ingredienser
Dej:
- 50 gram gær
- 3 dl mælk
- 1 æg
- 4 spsk sukker
- 1 tsk kardemomme
- 1/2 tsk salt
- 550-600 gram hvedemel
- 150 gram smør
Rabarberkompot:
- 200 gram rabarber
- 125 gram sukker
- 1/2 vaniljestang (kornene)
Vaniljecreme
- 1 brev bagestabil vaniljecreme fra Dr. Oetker (reklamelink)
- 4 dl mælk
- Evt. lidt ekstra vaniljepasta
Derudover:
- Hvid chokolade (hakket eller knapper)
- 1 æg (til pensling)
- Flormelis og vand (til glasur)
Fremgangsmåde
Dej:
- Rør gæren ud i lun mælk.
- Tilsæt æg og sukker sammen med kardemomme, salt og hvedemel og ælt det hele godt sammen på en røremaskine.
- Tilsæt det bløde smør og ælt videre indtil dejen er blød og smidig.
- Dejen er æltet færdig når den slipper/klasker mod skålens kanter og når du kan røre ved den uden den klistrer alt for meget til dine fingre.
- Lad dejen hæve i 45 minutter med et fugtigt klæde over sig. Sæt den gerne et lunt sted.
- Lav imens rabarberkompotten og vaniljecremen mens dejen hæver.
Rabarberkompot:
- Kom rabarber, sukker, vaniljekorn og de tomme vaniljestænger i en gryde.
- Lad det stå og simre og sørg for at røre i det. Lad det småkoge indtil alt vandet er fordampet og du har en fin og fast rabarbergrød.
- Kom rabarberkompotten i en skål og sæt den i køleskabet til du skal bruge den.
Vaniljecreme:
- Pisk brevets indhold sammen med 4 dl mælk og evt. lidt ekstra vaniljepasta.
- Sæt vaniljecremen i køleskabet indtil du skal bruge den.
Samling:
- Rul dejen ud til et rektangel (ca. 50 x 40 cm) og skær det ud, så du har 15-20 lige store firkanter, alt efter hvor store du ønsker dine fastelavnsboller.
- Kom først en lille tsk rabarberkompot på , derefter lidt hvid chokolade og til sidst vaniljecreme.
- Fold dem godt sammen under bunden og sørg for der ikke er nogen huller, hvor fyldet kan løbe ud.
- Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem hæve yderligere i 20 minutter.
- Pensl dem med et sammenpisket æg og bag dem ved 200 grader i ca. 12-15 minutter.
- Lad fastelavnsbollerne køle helt af. Pynt dem derefter med en fast glasur og evt. krymmel.
Spørgsmål & svar
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Print opskriften
Skriv et svar