• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
Mettes Madmagi 183x57
Menu
  • Kage & Dessert
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cheesecake
    • Portionsanrettede desserter
    • Cookies og småkager
    • Cupcakes og muffins
    • Moussekager
    • Glaze kager
    • Flødeboller
    • Tærter
    • Chokolade
    • Is
    • Juleopskrifter
    • Fastelavn
    • Nytårskager og desserter
    • Påskekager og -desserter
  • Brød og boller
    • Boller
    • Brød
    • Rugbrød
  • Mad
    • Aftensmad
    • Frokost
    • Morgenmad
    • Madpakke idéer
    • Baby- og børnemad
    • Salater
    • Forretter
    • Appetizers
    • Tilbehør
    • Snacks
  • Om mig / Kontakt
  • Kage & Dessert
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cheesecake
    • Portionsanrettede desserter
    • Cookies og småkager
    • Cupcakes og muffins
    • Moussekager
    • Glaze kager
    • Flødeboller
    • Tærter
    • Chokolade
    • Is
    • Juleopskrifter
    • Fastelavn
    • Nytårskager og desserter
    • Påskekager og -desserter
  • Brød og boller
    • Boller
    • Brød
    • Rugbrød
  • Mad
    • Aftensmad
    • Frokost
    • Morgenmad
    • Madpakke idéer
    • Baby- og børnemad
    • Salater
    • Forretter
    • Appetizers
    • Tilbehør
    • Snacks
  • Om mig / Kontakt

Gammeldags fastelavnsboller med creme, rabarber og hvid chokolade

5. februar 2021 Leave a Comment

Gammeldags fastelavnsboller med creme, rabarber og hvid chokolade

Home » Fastelavn » Gammeldags fastelavnsboller med creme, rabarber og hvid chokolade

Gammeldags fastelavnsboller med creme, rabarber og hvid chokolade

Gammeldags fastelavnsboller med creme, rabarber og hvid chokolade
Disse gammeldags fastelavnsboller er fyldt med cremet vaniljecreme, syrlig rabarber og sød hvid chokolade – en virkelig lækker kombination. Bollerne er bløde og luftige, og fyldet har en lækker kombination af sødt og syrligt uden at blive for tungt.
En gammeldags fastelavnsboller opskrift som denne kræver lidt tid, men resultatet er det hele værd. Dejen laves med gær og skal både æltes og hæve godt, så bollerne bliver luftige. Når de er bagt, kan du pynte med glasur.
Hvis du elsker gammeldags fastelavnsboller med creme, men gerne vil prøve en ny smagskombination, er denne opskrift et godt bud. Rabarberens syrlighed giver et frisk modspil til den søde creme og chokoladen, så bollerne ikke bliver for tunge. Perfekt til fastelavn eller bare en hyggelig eftermiddag med hjemmebag.
Ingen vurderinger endnu
Forberedelse:
Tilberedning:
Tid i alt:
(undgå sort skærm)
20 fastelavnsboller

Ingredienser
  

Dej:

  • 50 gram gær
  • 3 dl mælk
  • 1 æg
  • 4 spsk sukker
  • 1 tsk kardemomme
  • 1/2 tsk salt
  • 550-600 gram hvedemel
  • 150 gram smør

Rabarberkompot:

  • 200 gram rabarber
  • 125 gram sukker
  • 1/2 vaniljestang (kornene)

Vaniljecreme

  • 1 brev bagestabil vaniljecreme fra Dr. Oetker (reklamelink)
  • 4 dl mælk
  • Evt. lidt ekstra vaniljepasta

Derudover:

  • Hvid chokolade (hakket eller knapper)
  • 1 æg (til pensling)
  • Flormelis og vand (til glasur)

Fremgangsmåde
 

Dej:

  • Rør gæren ud i lun mælk.
  • Tilsæt æg og sukker sammen med kardemomme, salt og hvedemel og ælt det hele godt sammen på en røremaskine.
  • Tilsæt det bløde smør og ælt videre indtil dejen er blød og smidig.
  • Dejen er æltet færdig når den slipper/klasker mod skålens kanter og når du kan røre ved den uden den klistrer alt for meget til dine fingre.
  • Lad dejen hæve i 45 minutter med et fugtigt klæde over sig. Sæt den gerne et lunt sted.
  • Lav imens rabarberkompotten og vaniljecremen mens dejen hæver.

Rabarberkompot:

  • Kom rabarber, sukker, vaniljekorn og de tomme vaniljestænger i en gryde.
  • Lad det stå og simre og sørg for at røre i det. Lad det småkoge indtil alt vandet er fordampet og du har en fin og fast rabarbergrød.
  • Kom rabarberkompotten i en skål og sæt den i køleskabet til du skal bruge den.

Vaniljecreme:

  • Pisk brevets indhold sammen med 4 dl mælk og evt. lidt ekstra vaniljepasta.
  • Sæt vaniljecremen i køleskabet indtil du skal bruge den.

Samling:

  • Rul dejen ud til et rektangel (ca. 50 x 40 cm) og skær det ud, så du har 15-20 lige store firkanter, alt efter hvor store du ønsker dine fastelavnsboller.
  • Kom først en lille tsk rabarberkompot på , derefter lidt hvid chokolade og til sidst vaniljecreme.
  • Fold dem godt sammen under bunden og sørg for der ikke er nogen huller, hvor fyldet kan løbe ud.
  • Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem hæve yderligere i 20 minutter.
  • Pensl dem med et sammenpisket æg og bag dem ved 200 grader i ca. 12-15 minutter.
  • Lad fastelavnsbollerne køle helt af. Pynt dem derefter med en fast glasur og evt. krymmel.

Spørgsmål & svar

Kan jeg lave dejen som koldhævede fastelavnsboller?
Ja, du kan sagtens lave dejen dagen før og lade den koldhæve i køleskabet natten over. Tilsæt dog kun 15 gram gær og sæt dejen til at hæve i køleskabet natten over.
Hvordan undgår jeg, at fyldet løber ud under bagning?
For at sikre, at cremen og rabarberfyldet bliver inde i dine gammeldags fastelavnsboller med creme, skal du sørge for at lukke dejen godt omkring fyldet. Sørg for der ikke er nogle huller, hvor fyldet kan løbe ud og placér bollerne med samlingen nedad på bagepladen.
Kan jeg bruge en anden frugt end rabarber?
Ja, hvis du ønsker variation, kan du erstatte rabarber med f.eks. æble eller hindbær. Disse frugter giver også en god balance mellem det søde og syrlige i din gammeldags fastelavnsboller opskrift.
Hvordan opbevarer jeg fastelavnsbollerne bedst?
Dine gammeldags fastelavnsboller holder sig bedst i en lufttæt beholder ved stuetemperatur i op til 1-2 dage. Du kan også fryse dem ned uden glasur og lune dem i ovnen, når de skal serveres.
Kan jeg bruge en anden chokolade end hvid chokolade?
Ja, du kan sagtens skifte den hvide chokolade ud med mørk chokolade, mælkechokolade eller Gold chokolade, hvis du foretrækker en dybere chokoladesmag i dine gammeldags fastelavnsboller med creme.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Print opskriften

FLERE GODE OPSKRIFTER:

Default ThumbnailGammeldags fastelavnsboller med creme og chokolade Gammeldags fastelavnsboller med “snydesurdej” og vaniljecremeGammeldags fastelavnsboller med surdej og vaniljecreme Cremelinser med bagefast vaniljecreme og hindbærCremelinser med bagefast vaniljecreme og hindbær Choux au craquelin med hindbærskum og vaniljecremeChoux au craquelin med hindbærskum og vaniljecreme Choux au craquelin med cheesecake og hindbærChoux au craquelin med cheesecake- og hindbærfyld Choux au craquelin med æblekompot, saltkaramel og mælkechokolademousseChoux au craquelin med karamel, æble og mælkechokolade Brunsviger boller / brunsviger fastelavnsbollerBrunsviger fastelavnsboller – opskrift på luftige brunsvigerboller Hurtige og nemme fastelavnsboller med creme og hindbærskumHurtige og nemme fastelavnsboller med creme og hindbærskum

Filed Under: Fastelavn

Previous Post: « Fyldte chokolader med karamel
Next Post: Oreo tærte med saltkaramel, mælkechokolade og friske bær »

Reader Interactions

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Cookie- og privatlivspolitik

Sociale medier

Facebook Instagram Pinterest

Vurdering af opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required