Antal: stk
Super nemme, helt vildt bløde og luftige gammeldags fastelavnsboller, som er fyldt med lækker vaniljecreme, som ikke flyder ud, og chokolade! What’s not to like? 😋
Ingredienser:
Dej til fastelavnsboller:
- 50 gram gær
- 3 dl mælk (lunt)
- 1 æg
- 4 tsk sukker
- Ca. 600 gram hvedemel
- 150 gram smør (stuetempereret)
- 50-75 gram mørk chokolade (knapper eller hakket)
Vaniljecreme:
- 1 pose bagestabil vaniljecreme fra Dr. Oetker (reklamelink)
- 4 dl mælk
- 1/2 vaniljestang (kornene)
Pynt:
- Flormelis + vand (til glasur)
- frysetørret hindbær (reklamelink)
- usaltede pistacienødder (reklamelink)
Fremgangsmåde:
Dej til fastelavnsboller:
- Rør gær ud i lun mælk.
- Tilsæt æg, sukker, og hvedemel.
- Ælt dejen sammen på din røremaskine.
- Tilsæt det bløde smør i tern.
- Lad dejen ælte godt, vej middelhøj hastighed, indtil den samler sig om dejkrogen og slipper kanterne på skålen – dette tager ca. 10 minutter.
- Lad dejen hæve med et fugtigt viskestykke over sig i 35 minutter.
- Forbered vaniljecremen mens dejen hæver.
Vaniljecreme:
- Følg anvisningen bag på posen og sæt cremen til side indtil du skal bruge den.
Samling:
- Rul dejen ud til et rektangel og skær det ud, så du har 20 lige store firkanter.
- Kom først lidt chokolade på hver firkant efterfulgt af 1 spsk creme.
- Fold dem godt sammen under bunden og sørg for der ikke er nogen huller, hvor cremen kan løbe ud.
- Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem hæve yderligere i 20 minutter.
- Pensl dem med et sammenpisket æg.
- Bag fastelavnsbollerne ved 200 grader i ca. 12-15 minutter.
- Lad fastelavnsboller køle helt af og pynt dem med glasur, frysetørret hindbær og finthakkede pistacienødder.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Skriv et svar