• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
Mettes Madmagi 183x57
Menu
  • Kage & Dessert
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cheesecake
    • Portionsanrettede desserter
    • Cookies og småkager
    • Cupcakes og muffins
    • Moussekager
    • Glaze kager
    • Flødeboller
    • Tærter
    • Chokolade
    • Is
    • Juleopskrifter
    • Fastelavn
    • Nytårskager og desserter
    • Påskekager og -desserter
  • Brød og boller
    • Boller
    • Brød
    • Rugbrød
  • Mad
    • Aftensmad
    • Frokost
    • Morgenmad
    • Madpakke idéer
    • Baby- og børnemad
    • Salater
    • Forretter
    • Appetizers
    • Tilbehør
    • Snacks
  • Om mig / Kontakt
  • Kage & Dessert
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cheesecake
    • Portionsanrettede desserter
    • Cookies og småkager
    • Cupcakes og muffins
    • Moussekager
    • Glaze kager
    • Flødeboller
    • Tærter
    • Chokolade
    • Is
    • Juleopskrifter
    • Fastelavn
    • Nytårskager og desserter
    • Påskekager og -desserter
  • Brød og boller
    • Boller
    • Brød
    • Rugbrød
  • Mad
    • Aftensmad
    • Frokost
    • Morgenmad
    • Madpakke idéer
    • Baby- og børnemad
    • Salater
    • Forretter
    • Appetizers
    • Tilbehør
    • Snacks
  • Om mig / Kontakt

Gammeldags fastelavnsboller med creme og chokolade

2. februar 2018 Leave a Comment

Home » Fastelavn » Gammeldags fastelavnsboller med creme og chokolade

Gammeldags fastelavnsboller med creme og chokolade

Gammeldags fastelavnsboller med creme og chokolade
Her får du en opskrift på de bedste gammeldags fastelavnsboller med creme og chokolade. De er super nemme at bage, og resultatet er bløde og luftige boller med det lækreste fyld af vaniljecreme, der ikke flyder ud, og et strejf af chokolade, som bare gør dem endnu bedre.
Denne gammeldags fastelavnsboller opskrift er perfekt, hvis du vil bage de klassiske fastelavnsboller, som vi alle kender. Fyldet af vaniljecreme gør dem ekstra gode, og du kan sagtens lave en stor portion, for de forsvinder hurtigt!
Fastelavnsbollerne er bedst, når de er nybagte og let lune, men de kan også sagtens spises dagen efter – hvis der altså er nogen tilbage. Så hvis du er på udkig efter en opskrift på gammeldags fastelavnsboller med creme og lidt chokolade til at forkæle dig selv og dem du holder af, er det her et godt bud.
Ingen vurderinger endnu
Forberedelse: 1 time time 45 minutter minutter
Tilberedning: 15 minutter minutter
Tid i alt: 2 timer timer
(undgå sort skærm)
20 stk

Ingredienser
  

Dej til fastelavnsboller:

  • 50 gram gær
  • 3 dl mælk (lunt)
  • 1 æg
  • 4 tsk sukker
  • Ca. 600 gram hvedemel
  • 150 gram smør (stuetempereret)
  • 50-75 gram mørk chokolade (knapper eller hakket)

Vaniljecreme:

  • 1 pose bagestabil vaniljecreme fra Dr. Oetker (reklamelink)
  • 4 dl mælk
  • 1/2 vaniljestang (kornene)

Pynt:

  • Flormelis + vand (til glasur)
  • frysetørret hindbær (reklamelink)
  • usaltede pistacienødder (reklamelink)

Fremgangsmåde
 

Dej til fastelavnsboller:

  • Rør gær ud i lun mælk.
  • Tilsæt æg, sukker, og hvedemel.
  • Tilsæt det bløde smør i tern.
  • Lad dejen ælte godt, vej middelhøj hastighed, indtil den samler sig om dejkrogen og slipper kanterne på skålen – dette tager ca. 10 minutter.
  • Lad dejen hæve med et fugtigt viskestykke over sig i 35 minutter.
  • Forbered vaniljecremen mens dejen hæver.

Vaniljecreme:

  • Følg anvisningen bag på posen og sæt cremen til side indtil du skal bruge den.

Samling:

  • Rul dejen ud til et rektangel og skær det ud, så du har 20 lige store firkanter.
  • Kom først lidt chokolade på hver firkant efterfulgt af 1 spsk creme.
  • Fold dem godt sammen under bunden og sørg for der ikke er nogen huller, hvor cremen kan løbe ud.
  • Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem hæve yderligere i 20 minutter.
  • Pensl dem med et sammenpisket æg.
  • Bag fastelavnsbollerne ved 200 grader i ca. 12-15 minutter.
  • Lad fastelavnsboller køle helt af og pynt dem med glasur, frysetørret hindbær og finthakkede pistacienødder.

Spørgsmål & svar

Hvordan undgår jeg, at cremen flyder ud under bagning?
For at sikre, at cremen bliver inde i dine gammeldags fastelavnsboller, skal du sørge for at lukke dejen godt omkring fyldet. Tryk kanterne sammen med 2 fingre og placer bollerne med samlingen nedad på bagepladen.
Kan jeg lave fastelavnsbollerne dagen før?
Fastelavnsboller er allerbedst samme dag som de er bagt, så jeg anbefaler at du bager dem samme dag som de skal serveres.
Kan jeg fryse gammeldags fastelavnsboller med creme?
Ja, du sagtens kan fryse fastelavnsbollerne, men jeg anbefaler at fryse dem uden glasur. Du kan lade dem tø op og lune dem kort i ovnen og derefter pynte med glasur og eventuelt krymmel.
Kan jeg bruge andet fyld end vaniljecreme?
Ja, du kan nemt tilsætte andet fyld til denne gammeldags fastelavnsboller opskrift. Du kan bruge bagefast hindbærmarmelade, nougat, remonce eller marcipan i stedet for vaniljecreme – eller lave en kombination af flere slags fyld.
Hvordan får jeg bollerne ekstra luftige?
For at få de mest luftige gammeldags fastelavnsboller er det vigtigt at lade dejen hæve længe nok. Brug også gerne stuetempererede ingredienser og ælt dejen længe, så du får et let og blødt resultat.
Gammeldags fastelavnsboller med creme og chokolade
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Print opskriften

FLERE GODE OPSKRIFTER:

Choux au craquelin med hindbærskum og vaniljecremeChoux au craquelin med hindbærskum og vaniljecreme Choux au craquelin med cheesecake og hindbærChoux au craquelin med cheesecake- og hindbærfyld Gammeldags fastelavnsboller med creme, rabarber og hvid chokoladeGammeldags fastelavnsboller med creme, rabarber og hvid chokolade Cookie kage - opskrift på lækker cookie brownieCookie kage – opskrift på lækker cookie brownie Trifli med hindbær og banan - fantastisk dessert i glasTrifli med hindbær og banan – fantastisk dessert i glas Choux au craquelin med æblekompot, saltkaramel og mælkechokolademousseChoux au craquelin med karamel, æble og mælkechokolade Lagkage med hindbær og vaniljecreme - skøn lagkage opskriftLagkage med hindbærmousse og vaniljecreme – skøn lagkage opskrift Brunsviger boller / brunsviger fastelavnsbollerBrunsviger fastelavnsboller – opskrift på luftige brunsvigerboller

Filed Under: Fastelavn

Previous Post: « Luksus tunmousse – tunmousse med husblas og creme fraiche
Next Post: Æblekage med kanel – opskrift på nem bagt æblekage med vanilje creme fraiche »

Reader Interactions

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Cookie- og privatlivspolitik

Sociale medier

Facebook Instagram Pinterest

Vurdering af opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required