
Her får du en opskrift på de bedste gammeldags fastelavnsboller med creme og chokolade. De er super nemme at bage, og resultatet er bløde og luftige boller med det lækreste fyld af vaniljecreme, der ikke flyder ud, og et strejf af chokolade, som bare gør dem endnu bedre.Denne gammeldags fastelavnsboller opskrift er perfekt, hvis du vil bage de klassiske fastelavnsboller, som vi alle kender. Fyldet af vaniljecreme gør dem ekstra gode, og du kan sagtens lave en stor portion, for de forsvinder hurtigt!Fastelavnsbollerne er bedst, når de er nybagte og let lune, men de kan også sagtens spises dagen efter – hvis der altså er nogen tilbage. Så hvis du er på udkig efter en opskrift på gammeldags fastelavnsboller med creme og lidt chokolade til at forkæle dig selv og dem du holder af, er det her et godt bud.
Ingredienser
Dej til fastelavnsboller:
- 50 gram gær
- 3 dl mælk lunt
- 1 æg
- 4 tsk sukker
- Ca. 600 gram hvedemel
- 150 gram smør stuetempereret
- 50-75 gram mørk chokolade knapper eller hakket
Vaniljecreme:
- 1 pose bagestabil vaniljecreme fra Dr. Oetker reklamelink
- 4 dl mælk
- 1/2 vaniljestang kornene
Pynt:
- Flormelis + vand til glasur
- frysetørret hindbær reklamelink
- usaltede pistacienødder reklamelink
Fremgangsmåde
Dej til fastelavnsboller:
- Rør gær ud i lun mælk.
- Tilsæt æg, sukker, og hvedemel.
- Ælt dejen sammen på din røremaskine.
- Tilsæt det bløde smør i tern.
- Lad dejen ælte godt, vej middelhøj hastighed, indtil den samler sig om dejkrogen og slipper kanterne på skålen – dette tager ca. 10 minutter.
- Lad dejen hæve med et fugtigt viskestykke over sig i 35 minutter.
- Forbered vaniljecremen mens dejen hæver.
Vaniljecreme:
- Følg anvisningen bag på posen og sæt cremen til side indtil du skal bruge den.
Samling:
- Rul dejen ud til et rektangel og skær det ud, så du har 20 lige store firkanter.
- Kom først lidt chokolade på hver firkant efterfulgt af 1 spsk creme.
- Fold dem godt sammen under bunden og sørg for der ikke er nogen huller, hvor cremen kan løbe ud.
- Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem hæve yderligere i 20 minutter.
- Pensl dem med et sammenpisket æg.
- Bag fastelavnsbollerne ved 200 grader i ca. 12-15 minutter.
- Lad fastelavnsboller køle helt af og pynt dem med glasur, frysetørret hindbær og finthakkede pistacienødder.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Skriv et svar