Cookies med chokolade og brunet smør

Disse cookies med chokolade og brunet smør og 3 slags chokolade er en sand smagsoplevelse. Brunet smør giver dem en dyb karamel- og nøddeagtig smag, som løfter enhver cookies opskrift til næste niveau.Disse cookies er sprøde udenpå og chewy indeni – præcis som en perfekt cookie skal være. Du kan sagtens tilføje f.eks. nødder, tørrede bær eller bruge lige præcis den chokolade, du foretrækker i denne cookies opskrift.Dejen kan laves i forvejen og opbevares i køleskabet i flere dage, så du altid kan bage nemme cookies på ingen tid.
Forberedelse:
Tilberedning:
Tid i alt:
Ingredienser
- 160 gram smør
- 200 gram brun farin
- 30 gram flormelis
- 2 æg
- 1 tsk vaniljesukker
- 225 gram hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk salt
- 50 gram mælkechokolade
- 50 gram hvid chokolade
- 50 gram Gold chokolade (reklamelink)
Fremgangsmåde
- Smelt smørret i en gryde og lad det brune en lille smule, så det får en nøddeagtig smag. Det skal have en gylden karamelfarve.
- Sæt det brunede smør til side og lade det køle af til stuetemperatur.
- Bland brunet smør, brun farin og flormelis.
- Tilsæt derefter æg og vaniljesukker og rør det godt sammen.
- Tilsæt mel, bagepulver og salt og rør dejen sammen til en ensartet masse
- Tilsæt til sidst de 3 slags chokolade.
- Kom dejen i skål med husholdningsfilm/låg på og sæt cookiedejen i køleskabet i ca. 1 time eller til dagen efter.
- Tril dejen til kugler (ca. 50 g pr stk) og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Tilsæt evt. lidt ekstra chokoladeknapper på cookiekuglen – det giver det flotte chocolate chip cookie look.
- Bag dine cookies i ovnen ved 180 grader i ca. 13-15 minutter.
Spørgsmål & svar
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Skriv et svar