Havregrynskager med appelsinsmørcreme og chokolade

Disse havregrynskager med smørcreme er nemme, sprøde og lækre småkager med en dejlig smørcreme med smag af appelsin. Kagerne består af sprøde havregrynskager, der lægges sammen med en luftig appelsin smørcreme og overtrækkes med chokolade.En havregrynskage opskrift som denne er nem at lave og kræver få ingredienser. Smørcremen med appelsin giver en frisk smag, der passer perfekt til den sprøde kage og den dybe smag af chokolade. Hvis du elsker klassiske havregrynskager, men gerne vil prøve en ny variation, er denne opskrift værd at prøve.Du kan også lave en helt enkel version uden fyld eller skifte smørcremen ud med en anden smag. Uanset hvad får du en opskrift på havregrynskager, der både er nem at bage og smager fantastisk.
Forberedelse:
Tilberedning:
Tid i alt:
Udstyr til opskriften:
- Sprøjteposer (reklamelink)
- Stjernetyl (reklamelink)
Ingredienser
Havregrynskager:
- 75 gram smør
- 100 gram havregryn
- 100 gram sukker
- 10 gram hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 æg
Smørcreme:
- 100 gram smør (stuetempereret)
- 100 gram flormelis
- 1/2 vaniljestang (kornene)
- 1/2 tsk kanel
- 1 appelsin (fintrevet skal)
- Evt. lidt orange pastafarve
Derudover:
- 150 gram mørk chokolade (smeltet)
Fremgangsmåde
Havregrynskager:
- Smelt smørret.
- Kom alle ingredienser i en skål og bland det godt sammen indtil massen er ensartet.
- Sæt runde klatter, med en tsk, på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Bag dem ved 200 grader i 8-10 minutter.
- Når havregrynskagerne er afkølet, dyppes de halvt i smeltet mørk chokolade
Smørcreme:
- Pisk smør lyst og luftigt.
- Tilsæt flormelis, vanilje, kanel, appelsinskal og evt. lidt orange farve.
- Pisk det sammen til smørcremen er helt ensartet og glat.
- Kom smørcremen i en sprøjtepose med en lille stjernetyl i enden.
- Sprøjt et tyndt lag smørcreme på en havregrynskage og kom en havregrynskage ovenpå.
- Opbevar havregrynskagerne i en lufttæt beholder i køleskabet.
Spørgsmål & svar
Hvordan får jeg mine havregrynskager sprøde?
For at sikre sprøde havregrynskager er det vigtigt at følge bagetiden nøje. Hvis kagerne stadig er bløde, når de kommer ud af ovnen, så lad dem afkøle helt – de bliver sprødere, når de er kølet ned.
Kan jeg lave havregrynskagerne i forvejen?
Ja, du kan sagtens lave denne havregrynskager opskrift i forvejen. Opbevar de bagte kager i en tætsluttende beholder.
Kan jeg bruge en anden smag end appelsin i smørcremen?
Ja, du kan variere smagen i smørcremen efter ønske. Prøv for eksempel citron, vanilje eller kakao for at give dine havregrynskager med smørcreme et nyt twist.
Hvordan opbevarer jeg mine havregrynskager med smørcreme?
Opbevar de færdigsamlede kager i en lufttæt beholder i køleskabet, hvis de ikke skal serveres med det samme. De smager dog bedst, når de er frisklavede.
Kan jeg fryse havregrynskagerne?
Ja, du kan fryse selve havregrynskagerne uden smørcremen. Når du vil servere dem, skal de blot tøs op ved stuetemperatur, hvorefter du kan tilføje smørcremen.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Kan det passe at der kun skal 10 g mel i ?
Hej Judith
Det er helt korrekt 🙂
Mvh. Mette
Hvor længe kan kagerne holde sig fine i køleskabet, efter de er lagt sammen?
Vh Ilse
Hej Ilse
I 2-3 dage i en lufttæt beholder i køleskabet. På 3. dagen kan de ske, at de bliver lidt bløde pga. de suger fugten fra smørcremen, men de smager stadig lækkert 🙂
Mvh. Mette
Hej Ilse.
Havergryn kan købes uden gluten!
Har du prøvet at lave disse glutenfrie.
Bruget noget andet end hvedemel eller udelade hvedemelet?
Mvh Marianne
Hej Marianne
Nej, det har jeg desværre ikke prøvet 🙂
Mvh. Mette