• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
Mettes Madmagi 183x57
Menu
  • Kage & Dessert
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cheesecake
    • Portionsanrettede desserter
    • Cookies og småkager
    • Cupcakes og muffins
    • Moussekager
    • Glaze kager
    • Flødeboller
    • Tærter
    • Chokolade
    • Is
    • Juleopskrifter
    • Fastelavn
    • Nytårskager og desserter
    • Påskekager og -desserter
  • Brød og boller
    • Boller
    • Brød
    • Rugbrød
  • Mad
    • Aftensmad
    • Frokost
    • Morgenmad
    • Madpakke idéer
    • Baby- og børnemad
    • Salater
    • Forretter
    • Appetizers
    • Tilbehør
    • Snacks
  • Om mig / Kontakt
  • Kage & Dessert
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cheesecake
    • Portionsanrettede desserter
    • Cookies og småkager
    • Cupcakes og muffins
    • Moussekager
    • Glaze kager
    • Flødeboller
    • Tærter
    • Chokolade
    • Is
    • Juleopskrifter
    • Fastelavn
    • Nytårskager og desserter
    • Påskekager og -desserter
  • Brød og boller
    • Boller
    • Brød
    • Rugbrød
  • Mad
    • Aftensmad
    • Frokost
    • Morgenmad
    • Madpakke idéer
    • Baby- og børnemad
    • Salater
    • Forretter
    • Appetizers
    • Tilbehør
    • Snacks
  • Om mig / Kontakt

Havregrynskager med appelsin smørcreme

24. oktober 2020 6 Comments

Havregrynskager med appelsinsmørcreme og chokolade

Home » Cookies og småkager » Havregrynskager med appelsin smørcreme

Havregrynskager med appelsinsmørcreme og chokolade

Havregrynskager med appelsinsmørcreme og chokolade
Disse havregrynskager med smørcreme er nemme, sprøde og lækre småkager med en dejlig smørcreme med smag af appelsin. Kagerne består af sprøde havregrynskager, der lægges sammen med en luftig appelsin smørcreme og overtrækkes med chokolade.
En havregrynskage opskrift som denne er nem at lave og kræver få ingredienser. Smørcremen med appelsin giver en frisk smag, der passer perfekt til den sprøde kage og den dybe smag af chokolade. Hvis du elsker klassiske havregrynskager, men gerne vil prøve en ny variation, er denne opskrift værd at prøve.
Du kan også lave en helt enkel version uden fyld eller skifte smørcremen ud med en anden smag. Uanset hvad får du en opskrift på havregrynskager, der både er nem at bage og smager fantastisk.
Ingen vurderinger endnu
Forberedelse:
Tilberedning:
Tid i alt:
(undgå sort skærm)
8 havregrynskager

Udstyr til opskriften:

  • Sprøjteposer (reklamelink)
  • Stjernetyl (reklamelink)

Ingredienser
  

Havregrynskager:

  • 75 gram smør
  • 100 gram havregryn
  • 100 gram sukker
  • 10 gram hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 æg

Smørcreme:

  • 100 gram smør (stuetempereret)
  • 100 gram flormelis
  • 1/2 vaniljestang (kornene)
  • 1/2 tsk kanel
  • 1 appelsin (fintrevet skal)
  • Evt. lidt orange pastafarve

Derudover:

  • 150 gram mørk chokolade (smeltet)

Fremgangsmåde
 

Havregrynskager:

  • Smelt smørret.
  • Kom alle ingredienser i en skål og bland det godt sammen indtil massen er ensartet.
  • Sæt runde klatter, med en tsk, på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Bag dem ved 200 grader i 8-10 minutter.
  • Når havregrynskagerne er afkølet, dyppes de halvt i smeltet mørk chokolade

Smørcreme:

  • Pisk smør lyst og luftigt.
  • Tilsæt flormelis, vanilje, kanel, appelsinskal og evt. lidt orange farve.
  • Pisk det sammen til smørcremen er helt ensartet og glat.
  • Kom smørcremen i en sprøjtepose med en lille stjernetyl i enden.
  • Sprøjt et tyndt lag smørcreme på en havregrynskage og kom en havregrynskage ovenpå.
  • Opbevar havregrynskagerne i en lufttæt beholder i køleskabet.

Spørgsmål & svar

Hvordan får jeg mine havregrynskager sprøde?
For at sikre sprøde havregrynskager er det vigtigt at følge bagetiden nøje. Hvis kagerne stadig er bløde, når de kommer ud af ovnen, så lad dem afkøle helt – de bliver sprødere, når de er kølet ned.
Kan jeg lave havregrynskagerne i forvejen?
Ja, du kan sagtens lave denne havregrynskager opskrift i forvejen. Opbevar de bagte kager i en tætsluttende beholder. 
Kan jeg bruge en anden smag end appelsin i smørcremen?
Ja, du kan variere smagen i smørcremen efter ønske. Prøv for eksempel citron, vanilje eller kakao for at give dine havregrynskager med smørcreme et nyt twist.
Hvordan opbevarer jeg mine havregrynskager med smørcreme?
Opbevar de færdigsamlede kager i en lufttæt beholder i køleskabet, hvis de ikke skal serveres med det samme. De smager dog bedst, når de er frisklavede.
Kan jeg fryse havregrynskagerne?
Ja, du kan fryse selve havregrynskagerne uden smørcremen. Når du vil servere dem, skal de blot tøs op ved stuetemperatur, hvorefter du kan tilføje smørcremen.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Print opskriften

FLERE GODE OPSKRIFTER:

Hjemmelavede bastogne kiks - sprøde småkager med kanelsukkerHjemmelavede bastogne kiks – sprøde småkager med kanelsukker Cookie kage med Nutella og vaniljeisCookie kage med Nutella og vaniljeis Cookies med chokolade og brunet smørCookies med chokolade og brunet smør Store M&Ms cookies - fantastisk cookies opskrift med chokoladeknapperStore M&M cookies Chokolade cookies med 3 slags chokoladeChokolade cookies – nem cookies opskrift med 3 slags chokolade Pumpkin spice cookies med karamel - opskrift på krydrede cookiesPumpkin spice cookies med karamel – opskrift på krydrede cookies Brownie Cookies - cookies opskrift med browniesmagBrownie Cookies Hjemmelavede ToffeeCupsHjemmelavede ToffeeCups – vaniljesmåkager med karamel og chokolade

Filed Under: Cookies og småkager

Previous Post: « Nemme flødeboller med passionsfrugtskum og mørk chokolade
Next Post: Brownie med karamel – fudgy brownie opskrift »

Reader Interactions

Comments

  1. Judith

    4. marts 2021 at 08:40

    Kan det passe at der kun skal 10 g mel i ?

    Svar
    • metteskutter

      4. marts 2021 at 08:43

      Hej Judith
      Det er helt korrekt 🙂

      Mvh. Mette

      Svar
  2. Ilse Lauridsen

    12. april 2021 at 17:45

    Hvor længe kan kagerne holde sig fine i køleskabet, efter de er lagt sammen?
    Vh Ilse

    Svar
    • metteskutter

      12. april 2021 at 17:48

      Hej Ilse
      I 2-3 dage i en lufttæt beholder i køleskabet. På 3. dagen kan de ske, at de bliver lidt bløde pga. de suger fugten fra smørcremen, men de smager stadig lækkert 🙂

      Mvh. Mette

      Svar
  3. Marianne

    12. april 2024 at 20:41

    Hej Ilse.
    Havergryn kan købes uden gluten!
    Har du prøvet at lave disse glutenfrie.
    Bruget noget andet end hvedemel eller udelade hvedemelet?
    Mvh Marianne

    Svar
    • metteskutter

      12. april 2024 at 20:43

      Hej Marianne

      Nej, det har jeg desværre ikke prøvet 🙂

      Mvh. Mette

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Cookie- og privatlivspolitik

Sociale medier

Facebook Instagram Pinterest

Vurdering af opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required