Æblekage med kanel - opskrift på nem bagt æblekage med vanilje creme fraiche

Her får du opskriften på en virkelig lækker æblekage med kanel, som er både nem at lave og fyldt med smag. Kombinationen af den bløde mandelbund, de syrlige æbler og et drys af kanelsukker på toppen gør den til en klar favorit herhjemme.Denne bagte æblekage er perfekt til efteråret, men den smager også godt året rundt, når du har lyst til noget sødt og hyggeligt. Den er oplagt at servere med en klat vanilje creme fraiche, som giver den helt rigtige balance mellem sødt og syrligt.Hvis du leder efter en nem æblekage opskrift, som også ser flot ud på kaffebordet, er denne et rigtig godt bud. Æblerne kan lægges i et fint mønster på toppen, men det behøver ikke være kompliceret – det er smagen, der tæller!
Forberedelse:
25 minutter
Tilberedning:
40 minutter
Tid i alt:
1 time 5 minutter
Udstyr til opskriften:
- Springform Ø22 cm (reklamelink)
Ingredienser
Mandelbund:
- 4 æggehvider
- 2 dl sukker
- 200 gram mandler (blendet til fint mandelmel)
- 70 gram smør (smeltet)
- 1 tsk hvedemel
Derudover:
- 2 æbler
- 2 spsk sukker
- 1 tsk kanel
Vanilje creme fraiche:
- 2,5 dl creme fraiche
- 2 spsk sukker
- 1/2 vaniljestang (kornene)
Fremgangsmåde
Æblekage:
- Pisk æggehviderne stive og tilsæt sukker lidt ad gangen. Pisk det til en sej og luftig marengs.
- Vend de blendede mandler, smør og mel i dejen.
- Fordel dejen i en springform (Ø22 cm) beklædt med bagepapir.
- Skær æblerne i tynde skiver og dæk kagens overflade med æbler.
- Bland sukker og kanel og drys det ud over kagen.
- Bag kagen ved 180 grader i ca. 40 minutter.
- Server meget gerne æblekagen lun sammen med vanilje creme fraiche.
Vanilje creme fraiche:
- Rør alle ingredienserne sammen.
Spørgsmål & svar
4o
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Kan Æblekagen med mandelbund fryses
den er bare så GOD
Hej Else
Tak for dine søde ord. Den kan sagtens fryses ned 🙂
Mvh. Mette
Hvor skønt
Det vil jeg prøve. Det er jo altid rart at have noget godt i fryseres
Rigtig god opskrift 👍🏻