• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
Mettes Madmagi 183x57
Menu
  • Kage & Dessert
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cheesecake
    • Portionsanrettede desserter
    • Cookies og småkager
    • Cupcakes og muffins
    • Moussekager
    • Glaze kager
    • Flødeboller
    • Tærter
    • Chokolade
    • Is
    • Juleopskrifter
    • Fastelavn
    • Nytårskager og desserter
    • Påskekager og -desserter
  • Brød og boller
    • Boller
    • Brød
    • Rugbrød
  • Mad
    • Aftensmad
    • Frokost
    • Morgenmad
    • Madpakke idéer
    • Baby- og børnemad
    • Salater
    • Forretter
    • Appetizers
    • Tilbehør
    • Snacks
  • Om mig / Kontakt
  • Kage & Dessert
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cheesecake
    • Portionsanrettede desserter
    • Cookies og småkager
    • Cupcakes og muffins
    • Moussekager
    • Glaze kager
    • Flødeboller
    • Tærter
    • Chokolade
    • Is
    • Juleopskrifter
    • Fastelavn
    • Nytårskager og desserter
    • Påskekager og -desserter
  • Brød og boller
    • Boller
    • Brød
    • Rugbrød
  • Mad
    • Aftensmad
    • Frokost
    • Morgenmad
    • Madpakke idéer
    • Baby- og børnemad
    • Salater
    • Forretter
    • Appetizers
    • Tilbehør
    • Snacks
  • Om mig / Kontakt

Gammeldags fastelavnsboller med remonce, æble og karamelglasur

10. februar 2025 1 Comment

Home » Fastelavn » Gammeldags fastelavnsboller med remonce, æble og karamelglasur

Gammeldags fastelavnsboller med remonce, æble og karamelglasur

Gammeldags fastelavnsboller med remonce, æble og karamelglasur
Her får du en virkelig lækker opskrift på gammeldags fastelavnsboller med en blød og luftig dej, fyldt med sød remonce og friske æblestykker. Kombinationen af den cremede remonce og det let syrlige æble gør, at fastelavnsbollerne ikke bliver for tunge, men får en dejlig balance i smagen.
Disse gammeldags fastelavnsboller med remonce er perfekte til fastelavn!. De toppes med en skøn karamelglasur, der passer helt perfekt sammen med smagen af æble og remonce.
Hvis du elsker klassiske fastelavnsboller, men gerne vil prøve en lidt anderledes version, så er denne gammeldags fastelavnsboller opskrift et godt bud. De er nemme at lave og smager skønt både lune og kolde.
Bager du dem i god tid, kan de sagtens fryses ned (uden glasur) og blot lunes inden servering. Med disse gammeldags fastelavnsboller med æble får du en ny favorit til fastelavn!
5
Forberedelse: 2 timer timer
Tilberedning: 15 minutter minutter
Tid i alt: 2 timer timer 15 minutter minutter
(undgå sort skærm)
20 stk

Ingredienser
  

Dej:

  • 25 gram gær
  • 3 dl lun mælk
  • 1 æg
  • 4 spsk sukker
  • 1 tsk kardemomme
  • 1/2 tsk salt
  • Ca. 600 gram hvedemel
  • 125 gram blødt smør

Æblekompot:

  • 3 æbler
  • 2 spsk citronsaft
  • 1/2 vaniljestang (kornene)
  • 2 spsk sukker
  • Evt. 1/2 dl vand

Remonce:

  • 125 gram sukker
  • 125 gram blødt smør
  • 125 gram marcipan

Karamelglasur:

  • 100 gram Gold chokolade (reklamelink)
  • 30 gram smør
  • 150 gram flormelis
  • 3-4 spsk kogende vand

Fremgangsmåde
 

Dej;

  • Rør gær ud i lun mælk.
  • Tilsæt æg og sukker sammen med kardemomme, salt og mel og ælt det hele godt sammen på en røremaskine.
  • Tilsæt det bløde smør og ælt videre på middelhøj hastighed i ca. 10 minutter indtil dejen er blød og smidig.
  • Lad dejen hæve i 1 time med et fugtigt klæde over sig. Sæt den gerne et lunt sted.
  • Lav imens æblekompotten og remoncen mens dejen hæver.

Æblekompot:

  • Skræl æblerne og fjern kernehusene.
  • Skær æblerne i små tern og kom dem i en gryde sammen med citronsaft, vaniljekorn og sukker.
  • Lad det koge i ca. 10 minutter til æblestykkerne er blevet en smule bløde.
  • Æblestykkerne må gerne stadig have lidt bid - de skal altså ikke koges ud til en helt glat mos.
  • Fordel æblekompotten på en tallerken og sæt den i køleskabet (på denne måde køler den hurtigere ned).

Remonce:

  • Rør alle ingredienserne sammen til en ensartet masse og sæt remoncen til side indtil du skal bruge den.

Samling:

  • Rul dejen ud til et rektangel (ca. 50 x 40 cm) og skær det ud, så du har 20 lige store firkanter.
  • Kom ca. 1/2 spsk æblekompot og 1/2 spsk remonce på hver firkant.
  • Fold dem godt sammen under bunden og sørg for der ikke er nogen huller, hvor fyldet kan løbe ud.
  • Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem hæve yderligere i 20 minutter.
  • Pensl dem med et sammenpisket æg og bag dem ved 200 grader i ca. 12-15 minutter.
  • Lad fastelavnsbollerne køle helt af.
  • Rør alle ingredienser sammen til karamelglasuren.
  • Pynt de afkølede fastelavnsboller med karamelglasur og evt. lidt hakket chokolade eller krymmel.

Spørgsmål & svar

Gammeldags fastelavnsboller med remonce, æble og karamelglasur
Kan jeg lave dejen til gammeldags fastelavnsboller med remonce dagen før?
Ja, du kan sagtens lave denne opskrift som koldhævede fastelavnsboller dagen før. Reducer mængden af gær til 10 gram og lad den hæve natten over i køleskabet. Det giver en ekstra luftig og smagfuld dej, som gør din gammeldags fastelavnsboller opskrift endnu bedre.
Kan jeg bruge andet frugt end æble i mine gammeldags fastelavnsboller?
Ja, du kan udskifte æblet med f.eks. pære, blommer eller hindbær. Det giver en anden syrlighed til din gammeldags fastelavnsboller, men det smager stadig skønt sammen med remoncen.
Kan jeg fryse gammeldags fastelavnsboller med remonce?
Ja, du kan sagtens fryse dine fastelavnsboller uden glasur. Når du skal spise dem, kan de tø op ved stuetemperatur og evt. lunes i ovnen, inden du tilføjer karamelglasuren. På den måde holder din gammeldags fastelavnsboller opskrift sig frisk og lækker længere.
Hvordan laver jeg en perfekt karamelglasur?
Tilsæt kun en lille smule kogende vand ad gangen, så glasuren ikke bliver for tynd. Glasuren skal være til den tykke side, så den ikke løber helt af fastelavnsbollerne. 
Kan jeg lave fastelavnsbollerne uden gær?
Nej, denne gammeldags fastelavnsboller opskrift skal laves med gær.
Gammeldags fastelavnsboller med remonce, æble og karamelglasur
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Print opskriften

FLERE GODE OPSKRIFTER:

Default ThumbnailGammeldags fastelavnsboller med creme og chokolade Choux au craquelin med hindbærskum og vaniljecremeChoux au craquelin med hindbærskum og vaniljecreme Choux au craquelin med cheesecake og hindbærChoux au craquelin med cheesecake- og hindbærfyld Gammeldags fastelavnsboller med creme, rabarber og hvid chokoladeGammeldags fastelavnsboller med creme, rabarber og hvid chokolade Choux au craquelin med æblekompot, saltkaramel og mælkechokolademousseChoux au craquelin med karamel, æble og mælkechokolade Brunsviger boller / brunsviger fastelavnsbollerBrunsviger fastelavnsboller – opskrift på luftige brunsvigerboller Gammeldags fastelavnsboller med “snydesurdej” og vaniljecremeGammeldags fastelavnsboller med surdej og vaniljecreme Hurtige og nemme fastelavnsboller med creme og hindbærskumHurtige og nemme fastelavnsboller med creme og hindbærskum

Filed Under: Fastelavn

Previous Post: « Brownie med Oreo
Next Post: Højsnegle – opskrift på snaskede og bløde høje kanelsnegle »

Reader Interactions

Comments

  1. Birthe

    9. marts 2025 at 21:34

    5 stars
    Rigtig lækker og ny version — ikke sidste gang jeg laver dem 👏🏻

    Svar
5 from 1 vote

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Cookie- og privatlivspolitik

Sociale medier

Facebook Instagram Pinterest

Vurdering af opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Vurder opskriften uden at skrive en kommentar

Something went wrong. Please try again.