Gammeldags fastelavnsboller med remonce, æble og karamelglasur

Her får du en virkelig lækker opskrift på gammeldags fastelavnsboller med en blød og luftig dej, fyldt med sød remonce og friske æblestykker. Kombinationen af den cremede remonce og det let syrlige æble gør, at fastelavnsbollerne ikke bliver for tunge, men får en dejlig balance i smagen.Disse gammeldags fastelavnsboller med remonce er perfekte til fastelavn!. De toppes med en skøn karamelglasur, der passer helt perfekt sammen med smagen af æble og remonce.Hvis du elsker klassiske fastelavnsboller, men gerne vil prøve en lidt anderledes version, så er denne gammeldags fastelavnsboller opskrift et godt bud. De er nemme at lave og smager skønt både lune og kolde.Bager du dem i god tid, kan de sagtens fryses ned (uden glasur) og blot lunes inden servering. Med disse gammeldags fastelavnsboller med æble får du en ny favorit til fastelavn!
Forberedelse:
2 timer
Tilberedning:
15 minutter
Tid i alt:
2 timer 15 minutter
Ingredienser
Dej:
- 25 gram gær
- 3 dl lun mælk
- 1 æg
- 4 spsk sukker
- 1 tsk kardemomme
- 1/2 tsk salt
- Ca. 600 gram hvedemel
- 125 gram blødt smør
Æblekompot:
- 3 æbler
- 2 spsk citronsaft
- 1/2 vaniljestang (kornene)
- 2 spsk sukker
- Evt. 1/2 dl vand
Remonce:
- 125 gram sukker
- 125 gram blødt smør
- 125 gram marcipan
Karamelglasur:
- 100 gram Gold chokolade (reklamelink)
- 30 gram smør
- 150 gram flormelis
- 3-4 spsk kogende vand
Fremgangsmåde
Dej;
- Rør gær ud i lun mælk.
- Tilsæt æg og sukker sammen med kardemomme, salt og mel og ælt det hele godt sammen på en røremaskine.
- Tilsæt det bløde smør og ælt videre på middelhøj hastighed i ca. 10 minutter indtil dejen er blød og smidig.
- Lad dejen hæve i 1 time med et fugtigt klæde over sig. Sæt den gerne et lunt sted.
- Lav imens æblekompotten og remoncen mens dejen hæver.
Æblekompot:
- Skræl æblerne og fjern kernehusene.
- Skær æblerne i små tern og kom dem i en gryde sammen med citronsaft, vaniljekorn og sukker.
- Lad det koge i ca. 10 minutter til æblestykkerne er blevet en smule bløde.
- Æblestykkerne må gerne stadig have lidt bid - de skal altså ikke koges ud til en helt glat mos.
- Fordel æblekompotten på en tallerken og sæt den i køleskabet (på denne måde køler den hurtigere ned).
Remonce:
- Rør alle ingredienserne sammen til en ensartet masse og sæt remoncen til side indtil du skal bruge den.
Samling:
- Rul dejen ud til et rektangel (ca. 50 x 40 cm) og skær det ud, så du har 20 lige store firkanter.
- Kom ca. 1/2 spsk æblekompot og 1/2 spsk remonce på hver firkant.
- Fold dem godt sammen under bunden og sørg for der ikke er nogen huller, hvor fyldet kan løbe ud.
- Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem hæve yderligere i 20 minutter.
- Pensl dem med et sammenpisket æg og bag dem ved 200 grader i ca. 12-15 minutter.
- Lad fastelavnsbollerne køle helt af.
- Rør alle ingredienser sammen til karamelglasuren.
- Pynt de afkølede fastelavnsboller med karamelglasur og evt. lidt hakket chokolade eller krymmel.
Spørgsmål & svar


Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Print opskriften
Rigtig lækker og ny version — ikke sidste gang jeg laver dem 👏🏻