• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
Mettes Madmagi 183x57
Menu
  • Kage & Dessert
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cheesecake
    • Portionsanrettede desserter
    • Cookies og småkager
    • Cupcakes og muffins
    • Moussekager
    • Glaze kager
    • Flødeboller
    • Tærter
    • Chokolade
    • Is
    • Juleopskrifter
    • Fastelavn
    • Nytårskager og desserter
    • Påskekager og -desserter
  • Brød og boller
    • Boller
    • Brød
    • Rugbrød
  • Mad
    • Aftensmad
    • Frokost
    • Morgenmad
    • Madpakke idéer
    • Baby- og børnemad
    • Salater
    • Forretter
    • Appetizers
    • Tilbehør
    • Snacks
  • Om mig / Kontakt
  • Kage & Dessert
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cheesecake
    • Portionsanrettede desserter
    • Cookies og småkager
    • Cupcakes og muffins
    • Moussekager
    • Glaze kager
    • Flødeboller
    • Tærter
    • Chokolade
    • Is
    • Juleopskrifter
    • Fastelavn
    • Nytårskager og desserter
    • Påskekager og -desserter
  • Brød og boller
    • Boller
    • Brød
    • Rugbrød
  • Mad
    • Aftensmad
    • Frokost
    • Morgenmad
    • Madpakke idéer
    • Baby- og børnemad
    • Salater
    • Forretter
    • Appetizers
    • Tilbehør
    • Snacks
  • Om mig / Kontakt

Jordbær cheesecake – lækker cheesecake opskrift med jordbær

8. juli 2021 5 Comments

Home » Cheesecake » Jordbær cheesecake – lækker cheesecake opskrift med jordbær

Jordbær cheesecake - lækker cheesecake opskrift med jordbær

Jordbær cheesecake - lækker cheesecake opskrift med jordbær
Denne jordbær cheesecake er en enkel og lækker dessert, der kombinerer en cremet cheesecake med den friske smag af jordbær. Med en sprød bund, en blød ostecreme og søde jordbær er den et sikkert hit til både hverdag og festlige lejligheder.
Hvis du leder efter en cheesecake opskrift, der er let at lave og smager fantastisk, er denne et oplagt valg. Kombinationen af de forskellige teksturer og smagsnuancer gør den til en klassiker, som er elsket af mange.
Denne cheesecake med jordbær er perfekt som dessert året rundt, men den passer især godt til sommeren, når jordbærrene er i sæson. Det er den bedste opskrift på jordbær cheesecake, og den vil med garanti blive en favorit på dessertbordet.
Ingen vurderinger endnu
Forberedelse: 1 time time
Tilberedning: 0 minutter minutter
Tid i alt: 1 time time
(undgå sort skærm)
10 personer

Udstyr til opskriften:

  • Springform Ø20 cm
  • Kageplast

Ingredienser
  

Kiksebund:

  • 165 gram Digestive kiks
  • 15 gram sukker
  • 130 gram smeltet smør

Jordbær ostecreme:

  • 6 blade husblas
  • 1/2 citron (saften)
  • 260 gram jordbær
  • 300 gram flødeost naturel
  • 150 gram sukker
  • 1/2 vaniljestang
  • 4 dl fløde

Jordbær gelé:

  • 3 blade husblas
  • 150 gram jordbær
  • 2,5 dl vand
  • 20 gram flormelis

Pynt:

  • Knuste Digestive kiks
  • Friske jordbær
  • Marengstoppe
  • Evt. spiselige blomster

Fremgangsmåde
 

Kiksebund:

  • Knus Digestive kiksene helt fint sammen med sukker.
  • Bland kiksekrummerne godt sammen med det smeltede smør.
  • Beklæd en 20-22 cm springform med kageplast. Fjern bunden fra springformen og placer den direkte på det fad, som kagen skal serveres på.
  • Hæld kikse-blandingen ned i springformen og pres det godt og jævnt ud med f.eks. bunden af et glas eller en ske.Sæt bunden på køl imens du laver ostecremen.

Jordbær ostecreme:

  • Læg husblas i blød i en skål med koldt vand.
  • Citronsaft og jordbær puttes i en kasserolle og varmes op til kogepunktet. Lad også de tomme vaniljestænger koge med her.
  • Lad det koge indtil jordbærrene er møre, og stavblend det derefter indtil massen er helt glat. Tilsæt husblas og rør det godt ud.
  • Philadelphia, sukker og vaniljekorn piskes sammen i en skål.
  • I en anden skål piskes fløden til en let skum.
  • Tilsæt den lillefingervarme jordbærmasse til Philadelphia-blandingen og pisk det hurtigt sammen. Tilføj derefter Philadelphia-blandingen til flødeskummet og vend det sammen.
  • Fordel Ostecremen ovenpå kiksebunden og sæt derefter din cheesecake i køleskabet og lad den sætte sig.

Jordbær gelé:

  • Læg husblas i blød i en skål med koldt vand.
  • Kom jordbær og vand i en gryde og bring det op til kogepunktet.
  • Tag gryden af varmen og tilsæt flormelis.
  • Tilsæt derefter husblas og rør det sammen med jorbærvæsken til det er helt smeltet.
  • Si jordbærrene fra væden – det er væden du skal bruge.
  • Lad jordbærsaften køle ned til stuetemperatur før det hældes på kagen. Sæt derefter kagen i køleskabet indtil geléen har sat sig.
  • Brug en skarp kniv til at befri kagen fra kageplasten.

Spørgsmål & svar

Kan jeg lave jordbær cheesecake dagen før?
Ja, sagtens. Denne jordbær cheesecake har godt af at sætte sig i køleskabet natten over.
Hvordan får jeg den bedste konsistens på min cheesecake med jordbær?
For at opnå den perfekte konsistens i din jordbær cheesecake er det vigtigt at der er den korrekte mængde af husblas, flødeost og fløde i ostecremen. Derudover bør kagen sætte sig i køleskabet i flere timer – gerne natten over – så den bliver fast og cremet.
Kan jeg bruge frosne jordbær i min cheesecake opskrift?
Ja, du kan bruge både friske og frosne jordbær i denne cheesecake opskrift.
Kan jeg lave opskriften på jordbær cheesecake uden husblas?
Nej, det kan du ikke. Denne cheesecake opskrift kræver husblas for at ostecremen kan sætte sig.
Hvordan pynter jeg bedst min cheesecake med jordbær?
Du kan pynte din cheesecake med jordbær med friske jordbær, knuste digestive kiks, marengs og evt. spiselige blomster. Et drys hakket hvid chokolade eller lidt mynte vil også se flot ud som pynt på kagen.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Print opskriften

FLERE GODE OPSKRIFTER:

Kinder Bueno cheesecakeKinder Bueno cheesecake Portionsanrettet cheesecake med kiwi og jordbærCheesecake i glas med kiwi og jordbær – portionsanrettet cheesecake Blåbær cheesecake med browniebund - lækker cheesecake med blåbærBlåbær cheesecake med browniebund – lækker cheesecake med blåbær Æble cheesecake med hasselnød og nougatÆble cheesecake med hasselnød og nougat Portionsanrettet chokolade cheesecakeChokolade cheesecake – fin portionsanrettet dessert Citron cheesecake med brændt marengsCitron cheesecake med brændt marengs Rabarber cheesecake - Den bedste cheesecake opskrift med rabarberRabarber cheesecake Påske cheesecake med citron og marengs - frisk påskekage med påskeægPåske cheesecake med citron og marengs

Filed Under: Cheesecake

Previous Post: « Lagkage med hindbærmousse og vaniljecreme – skøn lagkage opskrift
Next Post: Rabarbergrød med fløde – skøn sommerdessert »

Reader Interactions

Comments

  1. Irene Ilsøe

    15. april 2024 at 10:10

    Hvor mange er der til i sådan en kage ca?

    Svar
    • metteskutter

      15. april 2024 at 15:14

      Hej Irene

      Ca. 10 personer 😊

      Mvh. Mette

      Svar
      • Irene Ilsøe

        15. april 2024 at 15:15

        Tak, så har jeg lidt at gå efter

        Mon det er friske eller frosne bær du har brugt ?

        Svar
        • metteskutter

          15. april 2024 at 17:10

          Jeg har brugt frosne jordbær 😊

          Svar
          • Irene Ilsøe

            16. april 2024 at 07:04

            Tak, så kaster jeg mig ud i det 😉

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Cookie- og privatlivspolitik

Sociale medier

Facebook Instagram Pinterest

Vurdering af opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required