Jordbær cheesecake - lækker cheesecake opskrift med jordbær

Denne jordbær cheesecake er en enkel og lækker dessert, der kombinerer en cremet cheesecake med den friske smag af jordbær. Med en sprød bund, en blød ostecreme og søde jordbær er den et sikkert hit til både hverdag og festlige lejligheder.Hvis du leder efter en cheesecake opskrift, der er let at lave og smager fantastisk, er denne et oplagt valg. Kombinationen af de forskellige teksturer og smagsnuancer gør den til en klassiker, som er elsket af mange. Denne cheesecake med jordbær er perfekt som dessert året rundt, men den passer især godt til sommeren, når jordbærrene er i sæson. Det er den bedste opskrift på jordbær cheesecake, og den vil med garanti blive en favorit på dessertbordet.
Forberedelse:
Tilberedning:
Tid i alt:
Udstyr til opskriften:
Ingredienser
Kiksebund:
- 165 gram Digestive kiks
- 15 gram sukker
- 130 gram smeltet smør
Jordbær ostecreme:
- 6 blade husblas
- 1/2 citron (saften)
- 260 gram jordbær
- 300 gram flødeost naturel
- 150 gram sukker
- 1/2 vaniljestang
- 4 dl fløde
Jordbær gelé:
- 3 blade husblas
- 150 gram jordbær
- 2,5 dl vand
- 20 gram flormelis
Pynt:
- Knuste Digestive kiks
- Friske jordbær
- Marengstoppe
- Evt. spiselige blomster
Fremgangsmåde
Kiksebund:
- Knus Digestive kiksene helt fint sammen med sukker.
- Bland kiksekrummerne godt sammen med det smeltede smør.
- Beklæd en 20-22 cm springform med kageplast. Fjern bunden fra springformen og placer den direkte på det fad, som kagen skal serveres på.
- Hæld kikse-blandingen ned i springformen og pres det godt og jævnt ud med f.eks. bunden af et glas eller en ske.Sæt bunden på køl imens du laver ostecremen.
Jordbær ostecreme:
- Læg husblas i blød i en skål med koldt vand.
- Citronsaft og jordbær puttes i en kasserolle og varmes op til kogepunktet. Lad også de tomme vaniljestænger koge med her.
- Lad det koge indtil jordbærrene er møre, og stavblend det derefter indtil massen er helt glat. Tilsæt husblas og rør det godt ud.
- Philadelphia, sukker og vaniljekorn piskes sammen i en skål.
- I en anden skål piskes fløden til en let skum.
- Tilsæt den lillefingervarme jordbærmasse til Philadelphia-blandingen og pisk det hurtigt sammen. Tilføj derefter Philadelphia-blandingen til flødeskummet og vend det sammen.
- Fordel Ostecremen ovenpå kiksebunden og sæt derefter din cheesecake i køleskabet og lad den sætte sig.
Jordbær gelé:
- Læg husblas i blød i en skål med koldt vand.
- Kom jordbær og vand i en gryde og bring det op til kogepunktet.
- Tag gryden af varmen og tilsæt flormelis.
- Tilsæt derefter husblas og rør det sammen med jorbærvæsken til det er helt smeltet.
- Si jordbærrene fra væden – det er væden du skal bruge.
- Lad jordbærsaften køle ned til stuetemperatur før det hældes på kagen. Sæt derefter kagen i køleskabet indtil geléen har sat sig.
- Brug en skarp kniv til at befri kagen fra kageplasten.
Spørgsmål & svar
Kan jeg lave jordbær cheesecake dagen før?
Ja, sagtens. Denne jordbær cheesecake har godt af at sætte sig i køleskabet natten over.
Hvordan får jeg den bedste konsistens på min cheesecake med jordbær?
For at opnå den perfekte konsistens i din jordbær cheesecake er det vigtigt at der er den korrekte mængde af husblas, flødeost og fløde i ostecremen. Derudover bør kagen sætte sig i køleskabet i flere timer – gerne natten over – så den bliver fast og cremet.
Kan jeg bruge frosne jordbær i min cheesecake opskrift?
Ja, du kan bruge både friske og frosne jordbær i denne cheesecake opskrift.
Kan jeg lave opskriften på jordbær cheesecake uden husblas?
Nej, det kan du ikke. Denne cheesecake opskrift kræver husblas for at ostecremen kan sætte sig.
Hvordan pynter jeg bedst min cheesecake med jordbær?
Du kan pynte din cheesecake med jordbær med friske jordbær, knuste digestive kiks, marengs og evt. spiselige blomster. Et drys hakket hvid chokolade eller lidt mynte vil også se flot ud som pynt på kagen.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Hvor mange er der til i sådan en kage ca?
Hej Irene
Ca. 10 personer 😊
Mvh. Mette
Tak, så har jeg lidt at gå efter
Mon det er friske eller frosne bær du har brugt ?
Jeg har brugt frosne jordbær 😊
Tak, så kaster jeg mig ud i det 😉