Rabarber cheesecake - Den bedste cheesecake opskrift med rabarber

En super lækker og cremet rabarber cheesecake er den perfekte dessert, når du ønsker noget, der smager både syrligt og sødt på samme tid. Cheesecake med rabarber er en skøn måde at udnytte den friske smag af rabarber på, og denne opskrift giver en dejlig balance mellem den cremede fyldighed fra cheesecake og den lette syre fra rabarberne. Det er en af de bedste rabarber opskrifter, når du vil lave noget lækkert og forfriskende til dessertbordet.Hvis du er på udkig efter en cheesecake opskrift, der både er smuk og velsmagende, er denne rabarber cheesecake et oplagt valg. Den kombinerer den klassiske cremede cheesecake med en frisk og frugtig smag, der gør den til en favorit, når sæsonen for rabarber er i gang.
Forberedelse:
1 time
Tilberedning:
0 minutter
Tid i alt:
1 time
Udstyr til opskriften:
- Springform Ø18 cm (reklamelink)
- Kageplast (reklamelink)
Ingredienser
Kiksebund:
- 175 gram Digestive kiks
- 20 gram sukker
- 85 gram smør (smeltet)
Rabarber ostecreme:
- 5 blade husblas
- 200 gram rabarber (vinrabarber eller jordbærrabarber)
- 1/2 citron (saften)
- 1/2 dl vand
- 150 gram sukker
- 1/2 vaniljestang (kornene)
- 200 gram flødeost naturel
- 3 dl piskefløde
Rabarbergelé:
- 2 blade husblas
- 125 gram rabarber (vinrabarber eller jordbærrabarber)
- 1,5 dl vand
- 1 spsk citronsaft
- 50 gram flormelis
Rabarberkrøller:
- 1 stængel frisk rabarber (vinrabarber eller jordbærrabarber)
- Vand og isterninger
Pynt:
- Knuste Digestive kiks
- Callebaut Ruby crispearls (reklamelink)
- Spiselige blomster
Fremgangsmåde
Kiksebund:
- Knus Digestive kiks helt fint sammen med sukker.
- Tilsæt det smeltede smør og bland det godt sammen.
- Beklæd en springform (ca. Ø18 cm) med kageplast.
- Hæld kikseblandingen ned i springformen og pres det godt og jævnt ud med f.eks. bunden af et glas.
- Sæt kiksebunden på køl imens du laver ostecremen
Rabarber ostecreme:
- Kom husblas i en skål med koldt vand.
- Rabarber, citronsaft og vand puttes i en kasserolle. Lad det stå og simre ved middel varme indtil rabarberne er møre.
- Stavblend massen til en helt fin og glat rabarberkompot.
- Tilsæt husblas til rabarberkompotten og rør det godt ud. Sæt rabarberkompotten til side for at køle lidt af.
- Hæld fløde i en skål og pisk det til en let skum.
- Flødeost, sukker og vaniljekorn piskes sammen i en anden skål.
- Tilsæt den lillefingervarme rabarberkompot til flødeosteblandingen og pisk det sammen.
- Tilføj derefter flødeosteblandingen til flødeskummet og vend det sammen.
- Fordel ostecremen ovenpå kiksebunden. Sørg for at overfladen er så lige og plan som muligt.
- Sæt din cheesecake i køleskabet og lad den sætte sig.
Rabarbergelé:
- Kom husblas i en skål med koldt vand.
- Kom rabarber og vand i en gryde og bring det op til kogepunktet.
- Tag gryden af varmen og tilsæt din flormelis.
- Sigt rabarberstykkerne fra – det er kun saften du skal bruge.
- Tilsæt husblas og rør det sammen med rabarbervæsken til det er helt smeltet.
- Lad rabarbersaften køle ned til stuetemperatur før det hældes på kagen.
- Sæt din cheesecake på køl indtil geléen har sat sig.
- Befri derefter kagen fra springform og kageplast ved hjælp af en skarp kniv.
Rabarberkrøller:
- Brug en kartoffelskræller til at lave fine og tynde strimler af din rabarberstængel.
- Læg strimlerne i en skål med koldt vand og en masse isterninger og lad det stå i køleskabet i ca. 1 time.
- Lad rabarberkrøllerne afdryppe på et stykke køkkenrulle.
- Pynt kagen med knuste Digestive kiks, rabarberkrøller, crispearls og spiselige blomster.
Spørgsmål & svar
Hvordan laver man den bedste rabarber cheesecake?
Den bedste rabarber cheesecake laves med en sprød kiksebund, en ostecreme med rabarber og en syrlig-sød raberergelé på toppen. Denne cheesecake opskrift sikrer en perfekt balance mellem de friske rabarber og den bløde ostecreme.
Kan jeg lave cheesecake med rabarber dagen før servering?
Ja, det kan du sagtens. En cheesecake skal have tid til at sætte sig på køl, så det er oplagt at lave den dagen før, så den kan få lov at sætte sig natten over.
Kan jeg bruge frosne rabarber i denne cheesecake opskrift?
Ja, du kan sagtens bruge frosne rabarber.
Hvordan opbevarer jeg min cheesecake bedst?
Rabarber cheesecake skal opbevares på køl. Den holder sig frisk i op til 3 dage.
Kan jeg lave denne cheesecake opskrift uden husblas?
Nej, det kan du ikke. Både ostecreme og gelé skal bruge husblas for at kunne sætte sig.
Kan jeg bruge en anden frugt i stedet for rabarber?
Ja, du kan erstatte rabarber med fx jordbær, hindbær eller solbær, hvis du vil prøve en anden variant af cheesecake opskrift.
Se alle mine lækre opskrifter på cheesecake her


Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Skriv et svar