• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
Mettes Madmagi 183x57
Menu
  • Kage & Dessert
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cheesecake
    • Portionsanrettede desserter
    • Cookies og småkager
    • Cupcakes og muffins
    • Moussekager
    • Glaze kager
    • Flødeboller
    • Tærter
    • Chokolade
    • Is
    • Juleopskrifter
    • Fastelavn
    • Nytårskager og desserter
    • Påskekager og -desserter
  • Brød og boller
    • Boller
    • Brød
    • Rugbrød
  • Mad
    • Aftensmad
    • Frokost
    • Morgenmad
    • Madpakke idéer
    • Baby- og børnemad
    • Salater
    • Forretter
    • Appetizers
    • Tilbehør
    • Snacks
  • Om mig / Kontakt
  • Kage & Dessert
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cheesecake
    • Portionsanrettede desserter
    • Cookies og småkager
    • Cupcakes og muffins
    • Moussekager
    • Glaze kager
    • Flødeboller
    • Tærter
    • Chokolade
    • Is
    • Juleopskrifter
    • Fastelavn
    • Nytårskager og desserter
    • Påskekager og -desserter
  • Brød og boller
    • Boller
    • Brød
    • Rugbrød
  • Mad
    • Aftensmad
    • Frokost
    • Morgenmad
    • Madpakke idéer
    • Baby- og børnemad
    • Salater
    • Forretter
    • Appetizers
    • Tilbehør
    • Snacks
  • Om mig / Kontakt

Små moussekager med hvid chokolademousse, passionsfrugt og pistacie

13. april 2019 9 Comments

Home » Moussekager » Små moussekager med hvid chokolademousse, passionsfrugt og pistacie

Små moussekager med hvid chokolademousse, passionsfrugt og pistacie

Små moussekager med hvid chokolademousse, passionsfrugt og pistacie
Her får du opskriften på de fineste små moussekager med en skøn kombination af hvid chokolademousse, passionsfrugt og pistacie. Kagerne består af en luftig pistaciebund, et lækkert syrligt indlæg med passionsfrugtganache og en luftig hvid chokolademousse. De små moussebomber er pyntet med lyserød velvetspray, som giver et elegant og indbydende udtryk.
Disse moussekager er portionsanrettede og støbt i silikoneform, hvilket giver dem et flot og professionelt udseende. Kombinationen af den søde mousse, det friske passionsfrugtindlæg og den nøddeagtige pistaciebund spiller virkelig godt sammen og skaber en dessert, der både smager fantastisk og ser imponerende ud.
Moussekagerne er perfekte tsom en portionsanrettet dessert, der imponerer gæsterne. Selvom de kræver lidt tid og planlægning, er resultatet det hele værd.
En skøn opskrift på små moussekager med indlæg, som både er sjov at lave og som smager skønt.
Ingen vurderinger endnu
Forberedelse:
Tilberedning:
Tid i alt:
(undgå sort skærm)
6 stk

Udstyr til opskriften:

  • Globe silikoneform (reklamelink)
  • Rund udstikker Ø5 cm (reklamelink)
  • Samurai silikoneform

Ingredienser
  

Indlæg med passionsfrugt:

  • 165 gram hvid chokolade
  • 0,75 dl passionsfrugtsaft (ca. 4-5 passionsfrugter)
  • 0,75 dl piskefløde

Pistaciebund:

  • 80 gram usaltede pistacienødder (reklamelink)
  • 1 knsp salt
  • 2 æggehvider
  • 100 gram sukker

Hvid chokolademousse:

  • 1,5 blade husblas
  • 3 dl piskefløde
  • 125 gram hvid chokolade (knapper eller hakket)

Pynt:

  • Lyserød velvet spray
  • Rød skovsyre

Fremgangsmåde
 

Indlæg med passionsfrugt:

  • Smelt den hvide chokolade.
  • Varm fløde og passionsfrugtsaft op til kogepunktet og hæld den over den smeltede hvide chokolade.
  • Rør forsigtigt indtil massen er helt ensartet. Stavblend til sidst ganachen så den er helt glat.
  • Fordel passionsfrugtganachen i en Globe silikoneform.

Pistaciebund:

  • Kom pistacienødderne i en minihakker sammen med salt og blend dem til helt fintmalet pistaciemel.
  • Pisk æggehviderne stive og tilsæt sukker lidt efter lidt. Pisk indtil det er blevet til en tyk og sej marengs.
  • Vend pistaciemelet sammen med marengsen til massen er ensartet.
  • Beklæd en bradepande med bagepapir. Hæld dejen på og fordel den ud så den har samme tykkelse over det hele (ca 0,5 – 1 cm)
  • Bag bunden ved 175 grader i ca. 10-12 minutter.
  • Lad bunden køle af og stik derefter små bunde ud med en rund udstikker på 5 cm.
  • Bundene er ret porøse og fugtige. Brug derfor en vinklet paletkniv til forsigtigt at løsne dem fra bagepapiret.

Hvid chokolademousse:

  • Læg husblas i blød i koldt vand.
  • Varm fløde op til lige under kogepunktet.
  • Hæld den varme fløde over chokoladen og rør det sammen til massen er ensartet.
  • Tilsæt derefter husblas og rør det ud.
  • Dæk skålen med husholdningsfilm – husholdningsfilmen skal helt ned til chokolademassen. Sæt den på køl i mindst 3 timer eller natten over.
  • Pisk chokolademoussen luftig med en elpisker inden den skal bruges og fyld det i en sprøjtepose.

Samling:

  • Fyld Samurai silikoneformen lidt mere end halvt op med hvid chokolademousse.
  • Befri de gennemfrosne passionsfrugtindlæg fra silikoneformen og læg en ned oveni hver lille chokolademousse og pres dem lidt ned.
  • Kom til sidst bunden på og pres den lidt ned så den flugter med moussens overflade.
  • Kom dem i fryseren til de er gennemfrosne.

Pynt:

  • Befri de gennemfrosne moussekager fra silikoneformen.
  • Spray dem med lyserød velvetspray og lad dem tø op i køleskabet.
  • Pynt med rød skovsyre inden servering.

Spørgsmål & svar

Kan jeg lave moussekagerne uden en silikoneform?
Ja, du kan bruge små dessertforme eller kageringe beklædt med kageplast i stedet for en silikoneform. Det kan dog være lidt sværere at få de små moussebomber ud af formen, hvis du ikke bruger en silikoneform.
Hvordan får jeg en luftig hvid chokolademousse?
For at opnå en luftig hvid chokolademousse er det vigtigt at piske den hvide chokoladecreme til den er let og luftig - men pas på med at piske for længe, så kan du risikere at den skiller.
Kan jeg lave små moussekager i forvejen?
Ja, disse små moussekager kan sagtens laves i god tid. De kan laves flere uger før de skal bruges, fryses ned og blot tages op et par timer før servering og pyntes.
Hvad kan jeg bruge i stedet for passionsfrugt i indlægget?
Hvis du ønsker en anden smag, kan du erstatte passionsfrugt med mango, hindbær eller jordbær. Det vigtigste er, at indlægget har en frisk og let syrlig smag, der passer til  den søde hvid chokolademousse.
Hvordan får jeg en flot glat overflade på mine små moussebomber?
For at få en jævn og glat overflade er det vigtigt at fryse moussekagerne helt ned, før du tager dem ud af formen. Du kan også bruge glaze for at give kagerne et ekstra flot og professionelt look.
Kan jeg lave opskriften som en stor kage i stedet for små portionsanrettede desserter?
Ja, du kan lave denne opskrift på moussekager som én stor kage. Brug en springform eller en silikoneform til at samle kagen i lag og frys den ned, før den tages ud og pyntes.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Print opskriften

FLERE GODE OPSKRIFTER:

Moussekage med hindbær, vanilje og pistacieMoussekage med hindbær, vanilje og pistacie Små moussekager med mælkechokolade, passionsfrugt og sprød marcipanbundSmå moussekager med mælkechokolade, passionsfrugt og sprød marcipanbund Moussekage med karamel og cookie - skøn glaze kageMoussekage med karamel og cookie – skøn glaze kage Roulade med rabarber, flødeostecreme og brændt marengsRoulade med rabarber, flødeostecreme og brændt marengs Lagkage med koldskålsmousse, nøddebunde, chokolade og friske bærLagkage med koldskålsmousse, nøddebunde, chokolade og friske bær Twix kage - opskrift på kage med brownie, karamel og kiksTwix kage – opskrift på kage med brownie, karamel og kiks Moussekage med karamel, kaffe og kanelMoussekage med karamel, kaffe og kanel Mousse kage med hvid chokolade, karamel og hindbærMousse kage med hvid chokolade, karamel og hindbær

Filed Under: Moussekager

Previous Post: « Cookie kage med Nutella og vaniljeis
Next Post: Svampet banankage med chokolade »

Reader Interactions

Comments

  1. Charlotte Arved Baltzar

    25. december 2020 at 11:23

    Da dine links til formene ikke virker vil jeg bare spørge hvilke forme det er du har brugt til denne opskrift, så jeg kan se om mængderne i opskriften passer til mine forme? 🙂

    Svar
    • metteskutter

      25. december 2020 at 13:26

      Hej Charlotte
      Jeg har opdateret alle links nu 🙂

      Mvh. Mette

      Svar
  2. Ditte

    30. december 2020 at 09:41

    Hej 🙂

    Det ser mega lækkert ud! Har du tilfældigvis billeder af, hvordan kagerne ser ud uden sprayen? Eller om du har andre ideer til pynt end spray 🙂

    Vh Ditte

    Svar
  3. Nanna

    13. oktober 2021 at 12:15

    Bruger du usaltede eller saltede pistacienødder til bundene?

    Svar
    • metteskutter

      13. oktober 2021 at 12:50

      Hej Nanna
      Jeg bruger usaltede pistacienødder 🙂

      Mvh. Mette

      Svar
  4. Nicoline

    26. december 2022 at 22:18

    Hej Mette
    Jeg har tænkt mig at lave dine lækre kager for første gang til nytår i år, men jeg er lidt forvirret omkring saften fra passionsfrugterne. Presser du dem gennem en si eller skal kernerne med?
    Mvh Nicoline

    Svar
    • metteskutter

      27. december 2022 at 17:27

      Hej Nicoline
      Det er kun passionsfrugtsaften du skal bruge. Kernerne sies fra.

      Mvh. Mette

      Svar
  5. Nicoline

    28. december 2022 at 00:11

    Super – det tænkte jeg nok. Hvor lang tid inden de skal serveres vil du anbefale at man tager dem ud af fryseren?

    Svar
    • metteskutter

      28. december 2022 at 00:12

      Ca. 3-4 timer 😊

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Cookie- og privatlivspolitik

Sociale medier

Facebook Instagram Pinterest

Vurdering af opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required