Antal: stk
De fineste og lækreste små moussekager i smukke farver!
Udstyr til denne opskrift:
- Globe silikoneform (reklamelink)
- Rund udstikker Ø5 cm (reklamelink)
Ingredienser:
Indlæg med passionsfrugt:
- 165 gram hvid chokolade
- 0,75 dl passionsfrugtsaft (ca. 4-5 passionsfrugter)
- 0,75 dl piskefløde
Pistaciebund:
- 80 gram usaltede pistacienødder (reklamelink)
- 1 knsp salt
- 2 æggehvider
- 100 gram sukker
Hvid chokolademousse:
- 1,5 blade husblas
- 3 dl piskefløde
- 125 gram hvid chokolade (knapper eller hakket)
Pynt:
- Lyserød velvet spray
- Rød skovsyre
Fremgangsmåde:
Indlæg med passionsfrugt:
- Smelt den hvide chokolade.
- Varm fløde og passionsfrugtsaft op til kogepunktet og hæld den over den smeltede hvide chokolade.
- Rør forsigtigt indtil massen er helt ensartet. Stavblend til sidst ganachen så den er helt glat.
- Fordel passionsfrugtganachen i en Globe silikoneform.
Pistaciebund:
- Kom pistacienødderne i en minihakker sammen med salt og blend dem til helt fintmalet pistaciemel.
- Pisk æggehviderne stive og tilsæt sukker lidt efter lidt. Pisk indtil det er blevet til en tyk og sej marengs.
- Vend pistaciemelet sammen med marengsen til massen er ensartet.
- Beklæd en bradepande med bagepapir. Hæld dejen på og fordel den ud så den har samme tykkelse over det hele (ca 0,5 – 1 cm)
- Bag bunden ved 175 grader i ca. 10-12 minutter.
- Lad bunden køle af og stik derefter små bunde ud med en rund udstikker på 5 cm.
- Bundene er ret porøse og fugtige. Brug derfor en vinklet paletkniv til forsigtigt at løsne dem fra bagepapiret.
Hvid chokolademousse:
- Læg husblas i blød i koldt vand.
- Varm fløde op til lige under kogepunktet.
- Hæld den varme fløde over chokoladen og rør det sammen til massen er ensartet.
- Tilsæt derefter husblas og rør det ud.
- Dæk skålen med husholdningsfilm – husholdningsfilmen skal helt ned til chokolademassen. Sæt den på køl i mindst 3 timer eller natten over.
- Pisk chokolademoussen luftig med en elpisker inden den skal bruges og fyld det i en sprøjtepose.
Samling:
- Fyld Samurai silikoneformen lidt mere end halvt op med hvid chokolademousse.
- Befri de gennemfrosne passionsfrugtindlæg fra silikoneformen og læg en ned oveni hver lille chokolademousse og pres dem lidt ned.
- Kom til sidst bunden på og pres den lidt ned så den flugter med moussens overflade.
- Kom dem i fryseren til de er gennemfrosne.
Pynt:
- Befri de gennemfrosne moussekager fra silikoneformen.
- Spray dem med lyserød velvetspray og lad dem tø op i køleskabet.
- Pynt med rød skovsyre inden servering.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Charlotte Arved Baltzar
Da dine links til formene ikke virker vil jeg bare spørge hvilke forme det er du har brugt til denne opskrift, så jeg kan se om mængderne i opskriften passer til mine forme? 🙂
metteskutter
Hej Charlotte
Jeg har opdateret alle links nu 🙂
Mvh. Mette
Ditte
Hej 🙂
Det ser mega lækkert ud! Har du tilfældigvis billeder af, hvordan kagerne ser ud uden sprayen? Eller om du har andre ideer til pynt end spray 🙂
Vh Ditte
Nanna
Bruger du usaltede eller saltede pistacienødder til bundene?
metteskutter
Hej Nanna
Jeg bruger usaltede pistacienødder 🙂
Mvh. Mette
Nicoline
Hej Mette
Jeg har tænkt mig at lave dine lækre kager for første gang til nytår i år, men jeg er lidt forvirret omkring saften fra passionsfrugterne. Presser du dem gennem en si eller skal kernerne med?
Mvh Nicoline
metteskutter
Hej Nicoline
Det er kun passionsfrugtsaften du skal bruge. Kernerne sies fra.
Mvh. Mette
Nicoline
Super – det tænkte jeg nok. Hvor lang tid inden de skal serveres vil du anbefale at man tager dem ud af fryseren?
metteskutter
Ca. 3-4 timer 😊