• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
Mettes Madmagi 183x57
Menu
  • Kage & Dessert
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cheesecake
    • Portionsanrettede desserter
    • Cookies og småkager
    • Cupcakes og muffins
    • Moussekager
    • Glaze kager
    • Flødeboller
    • Tærter
    • Chokolade
    • Is
    • Juleopskrifter
    • Fastelavn
    • Nytårskager og desserter
    • Påskekager og -desserter
  • Brød og boller
    • Boller
    • Brød
    • Rugbrød
  • Mad
    • Aftensmad
    • Frokost
    • Morgenmad
    • Madpakke idéer
    • Baby- og børnemad
    • Salater
    • Forretter
    • Appetizers
    • Tilbehør
    • Snacks
  • Om mig / Kontakt
  • Kage & Dessert
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cheesecake
    • Portionsanrettede desserter
    • Cookies og småkager
    • Cupcakes og muffins
    • Moussekager
    • Glaze kager
    • Flødeboller
    • Tærter
    • Chokolade
    • Is
    • Juleopskrifter
    • Fastelavn
    • Nytårskager og desserter
    • Påskekager og -desserter
  • Brød og boller
    • Boller
    • Brød
    • Rugbrød
  • Mad
    • Aftensmad
    • Frokost
    • Morgenmad
    • Madpakke idéer
    • Baby- og børnemad
    • Salater
    • Forretter
    • Appetizers
    • Tilbehør
    • Snacks
  • Om mig / Kontakt

Dessert med hindbær og chokolade – nem dessert i glas

25. juli 2018 26 Comments

 

Home » Portionsanrettede desserter » Dessert med hindbær og chokolade – nem dessert i glas

Dessert med hindbær og chokolade - nem dessert i glas

Dessert med hindbær og chokolade - nem dessert i glas
Hvis du leder efter en nem dessert i glas, så er denne dessert med hindbærmousse og chokolademousse lige noget for dig! Det er en simpel, men imponerende dessert, som kombinerer de bedste smage – chokolade og hindbær – på en helt fantastisk måde.
Hindbærmoussen er frisk og let, mens chokolademoussen tilfører en rig, fyldig smag. Sammen skaber de en smagsoplevelse, der smelter på tungen. Desserten er portionsanrettet i glas, hvilket gør den perfekt til både små sammenkomster og store fester, og så er den nem at lave på forhånd.
Hvis du elsker chokolade og hindbær, er denne dessert med hindbær og chokolade helt sikkert noget for dig. Desserten er både smuk og lækker, og den kræver ikke meget tid at forberede. Jeg elsker at servere denne dessert, når jeg vil imponere gæster med noget både simpelt og smagfuldt.
5
Forberedelse: 30 minutter minutter
Tilberedning: 0 minutter minutter
Tid i alt: 30 minutter minutter
(undgå sort skærm)
6 glas

Ingredienser
  

Chokolademousse:

  • 70 gram mørk chokolade
  • 3 æggeblommer
  • 45 gram sukker
  • 3 æggehvider

Hindbærmousse:

  • 2 blade husblas
  • 150 gram frosne hindbær
  • 100 gram sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1/2 citron (saften)
  • 3 dl piskefløde

Pynt:

  • Friske hindbær

Fremgangsmåde
 

Chokolademousse:

  • Smelt chokoladen.
  • Pisk æggeblommer og sukker til en tyk æggesnaps.
  • Rør æggesnapsen sammen med den smeltede chokolade.
  • Pisk æggehviderne stive i en anden skål.
  • Vend æggehviderne sammen med chokoladeblandingen.
  • Kom chokolademoussen i en sprøjtepose og fordel den i dine glas.
  • Lad chokolademoussen sætte sig på køl mens du laver hindbærmoussen.

Hindbærmousse:

  • Læg husblas i blød i koldt vand
  • Kom hindbær, sukker, vaniljesukker og citronsaft i en gryde. Varm det op til hindbærrene er blevet møre.
  • Tilsæt husblas og rør det ud i hindbærkompotten.
  • Sigt massen så kernerne fra hindbærerne bliver siet fra. Det er kun saften du skal bruge.
  • Pisk fløden til en let skum.
  • Tilsæt 1/3 af fløden til den lillefingervarme hindbærsaft og pisk det hurtigt sammen.
  • Tilsæt hindbærblandingen til resten af flødeskummet og vend det forsigtigt sammen.
  • Kom hindbærmoussen i en sprøjtepose og fordel den ovenpå chokolademoussen.
  • Sæt dine mousse desserter i køleskabet til de har sat sig.
  • Pynt med friske hindbær

Spørgsmål & svar

Kan jeg lave denne dessert med hindbærmousse og chokolademousse dagen før?
Jeg vil anbefale, at du laver denne nemme dessert i glas på dagen den skal serveres. Chokolademoussen er baseret på stiftpiskede æggehvider, som kan blive seje, hvis de står på køl for længe. Du kan evt. 
Hvordan får jeg en luftig og cremet mousse?
For at opnå en let og luftig mousse er det vigtigt at piske fløden til den rette konsistens – den skal være blød og luftig, men ikke overpisket. Når du blander fløden i chokolademoussen og hindbærmoussen, skal det vendes forsigtigt sammen, så luften bevares.
Kan jeg bruge frosne hindbær til hindbærmoussen?
Ja, du kan sagtens bruge frosne hindbær i denne dessert med hindbær og chokolade. 
Kan jeg lave denne dessert i andre varianter?
Absolut! Hvis du vil prøve en anden smagskombination, kan du for eksempel erstatte hindbær med jordbær eller passionsfrugt . Chokolademoussen kan også laves med mælkechokolade for en mildere smag.
Hvordan serverer jeg bedst denne portionsanrettede dessert?
Desserten ser flot ud i små, gennemsigtige glas og kan pyntes med friske hindbær, chokoladepynt eller et drys kakao for at gøre den ekstra indbydende. Server den kold direkte fra køleskabet for den bedste smagsoplevelse.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Print opskriften

FLERE GODE OPSKRIFTER:

3 opskrifter på nytårsdessert i glas3 opskrifter på nytårsdessert i glas Chokolademousse med Baileys og nøddekrokantChokolademousse med Baileys og nøddekrokant Nem chokolademousse - lækker dessert i glasNem chokolademousse – lækker dessert i glas Moussekage med hindbær, vanilje og pistacieMoussekage med hindbær, vanilje og pistacie Små moussekager med mælkechokolade, passionsfrugt og sprød marcipanbundSmå moussekager med mælkechokolade, passionsfrugt og sprød marcipanbund Tiramisu med karamel og Baileys - nem dessert i glasTiramisu med karamel og Baileys – nem dessert i glas Citronfromage - nem og frisk dessert med citronCitronfromage – nem og frisk dessert med citron Baked Alaska med hindbæris og brownie - nem opskriftBaked Alaska med hindbæris og brownie – flot portionsanrettet dessert

Filed Under: Nytårskager og desserter, Portionsanrettede desserter

Previous Post: « Hjemmelavet hindbær koldskål
Next Post: Gateau Marcel kage – opskrift på fransk chokoladekage »

Reader Interactions

Comments

  1. Helle

    29. juli 2018 at 15:51

    Hvor har du købt Mona Lisa chokolade-dekorationer fra Callebaut ?

    Svar
    • metteskutter

      29. juli 2018 at 16:05

      Hejsa – det er nogle jeg har fået i gave af Callebaut. Men jeg har fået en del henvendelser på dem, så jeg prøver lige at høre Callebaut om det 😊

      Svar
  2. Pernille

    31. oktober 2018 at 08:01

    Kan denne hindbær mousse tylles ud ovenpå en brownie er den tyk nok til det

    Svar
    • metteskutter

      31. oktober 2018 at 08:19

      Hej Pernille
      Lige når du har lavet den er moussen helt flydende. Så skal du sætte den på køl og vente til den har sat sig. Derefter pisker du den kort igennem til den er ensartet og glat og så kan du sprøjte den ud 😊

      Svar
  3. Pernille

    31. oktober 2018 at 08:21

    Hvor længe tror du den skal bruge for at køle og tror du godt det kan blive pæne toppe

    Svar
    • metteskutter

      31. oktober 2018 at 08:24

      Omkring 2-3 timer.
      Jeg har ikke selv prøvet, men det tror jeg sagtens du kan. Du kan evt. piske et par dl fløde til flødeskum og så vende i hindbærmoussen efter du har pisket den ensartet og glat 😊

      Svar
  4. Anna

    21. november 2018 at 10:30

    Er opskriften lavet til friske hindbær? Og vil frosne i så fald også virke?

    Svar
    • metteskutter

      21. november 2018 at 10:49

      Hej Anna
      Jeg bruger altid frosne hindbær til at lave selve moussen og friske hindbær til at pynte dem med 🙂

      Mvh. Mette

      Svar
  5. Hanne

    1. januar 2019 at 22:11

    Kan man lave desserten og fryse dem ?

    Svar
    • metteskutter

      1. januar 2019 at 22:12

      Hej Hanne
      Ja, det kan du godt 🙂

      Mvh. Mette

      Svar
  6. Sarah

    20. februar 2019 at 14:47

    Hej 🙂
    Kan disse godt stå på køl natten over og stadigvæk være lækre, hvis de serveres til dessert dagen efter de er lavet?

    Svar
    • metteskutter

      20. februar 2019 at 14:48

      Hej Sarah
      Det kan de sagtens!

      Mvh. Mette

      Svar
      • Sarah

        22. februar 2019 at 11:43

        Hej igen 🙂

        Hvis nu man har nogle i selskabet, der ikke er fan af, at der kun er “mousse-konsistens” i desserten, er det så muligt at tilføje noget crunch af en art? Og har du et godt forslag til hvilken slags/hvordan det skal laves?

        Svar
        • metteskutter

          22. februar 2019 at 11:51

          Hej Sarah.
          Der gav du mig lidt en udfordring.
          Du kan evt lave en crumble og komme i bunden.
          Link: https://bobedre.dk/opskrifter/dessert/nem-hindbaermousse-med-crumble-og-chokoladebaer

          Mvh. Mette

          Svar
  7. Mariam

    12. marts 2019 at 10:12

    Kan de holde sig i 6 dage uden at tage skade?
    – vi skal bruge dem til en opgave i skolen og har brug for at de kan holde sig til når vi skal fremlægge

    Svar
    • metteskutter

      12. marts 2019 at 11:32

      Hej Mariam.
      Jeg vil ikke anbefale dig at lave dem 6 dage før. Jeg vil anbefale dig at du laver dem dagen før

      Mvh. Mette

      Svar
  8. Kirsten

    2. marts 2020 at 22:27

    Hej
    Så fine!
    Hvor finder man de glas du har anvendt?
    Mvh Kirsten

    Svar
    • metteskutter

      2. marts 2020 at 22:55

      Mange tak. De er fra Mette Blomsterberg 🙂

      Svar
  9. Sabina

    30. juli 2021 at 15:03

    Jeg sku bruge de her desserter til min datters navngivningsfest imorgen – har lige lavet dem og det fungere ikke 🤷
    Jeg lod chokolade moussen stå i køleskabet i mindst en time, men da jeg hælder hindbæren på, “skære” strålen moussen i stykker så der flød små brune klatter rundt, hvilket ikke så appetitteligt ud – jeg tænkte det kunne skjules med hakket chokolade på toppen, så jeg satte dem hurtigt på køl.
    Nu har de to masser så blandet sig/skiftet plads så jeg har 35 glas fyldt med brunlig lyserødt smat…
    Er godt nok træt af det.
    Meget langt fra hvad der bliver vist på billedet.

    Svar
    • metteskutter

      30. juli 2021 at 15:12

      Kære Sabina

      Det er jo ikke magi på mit billedet af min opskrift, så jeg ved ikke helt hvad du mener med din sidste kommentar.
      Dette er en af mine mest populære opskrifter og jeg har set mange billeder fra andre, som har haft succes med den. Så opskriften/billedet fejler skam ikke noget.
      Jeg tænker, at fejlen evt. kan være, at du ikke har fået pisket dine æggehvider nok. Æggehviderne skal være så luftige og stive, at man kan vende skålen på hovedet uden de falder ud. Hvis ikke de bliver pisket stive nok, så kan chokolademoussen heller ikke sætte sig, da det er æggehviderne der fungerer som stabilisator i chokolademoussen.

      Det er altid mega træls og ærgerligt, når noget går galt, men der er ikke andet for, end at prøve igen.
      Jeg ønsker din datter en fantastisk navngivningsfest og håber du får succes med din næste dessert ❤️

      Mvh. Mette

      Svar
  10. Natiga

    19. oktober 2023 at 20:13

    Kan man undgå husblasen

    Svar
    • MettesMadmagi

      21. maj 2024 at 00:09

      Hej Natiga

      Desværre, ikke med denne opskrift – så bliver hindbærmoussen helt flydende.
      Hvis du gerne vil lave en hindbærmousse uden husblas, så kan du alternativt bruge denne opskrift: https://mettesmadmagi.dk/brownie-med-hindbaerskum-og-friske-baer/

      Mvh. Mette

      Svar
  11. Pernille

    26. november 2023 at 17:02

    Hej! Er det pastoriserede æggeblommer og hvider du bruger eller deler du hele æg?

    Svar
    • MettesMadmagi

      21. maj 2024 at 00:02

      Hej Pernille

      Jeg bruger hele æg, som jeg deler.
      Er man mere tryg ved at bruge pasteuriserede blommer og hvider, så gør man selvfølgelig bare det.

      Mvh. Mette

      Svar
  12. Silke

    26. april 2025 at 12:32

    5 stars
    Fantastisk dessert. Min datter lavede den, til nytårs aften, og den var et kæmpe hit.

    Svar
    • MettesMadmagi

      26. april 2025 at 17:20

      Tusind tak, det er jeg rigtig glad for at høre! 😊

      Svar
5 from 1 vote

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Cookie- og privatlivspolitik

Sociale medier

Facebook Instagram Pinterest

Vurdering af opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Vurder opskriften uden at skrive en kommentar

Something went wrong. Please try again.