• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
Mettes Madmagi 183x57
Menu
  • Kage & Dessert
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cheesecake
    • Portionsanrettede desserter
    • Cookies og småkager
    • Cupcakes og muffins
    • Moussekager
    • Glaze kager
    • Flødeboller
    • Tærter
    • Chokolade
    • Is
    • Juleopskrifter
    • Fastelavn
    • Nytårskager og desserter
    • Påskekager og -desserter
  • Brød og boller
    • Boller
    • Brød
    • Rugbrød
  • Mad
    • Aftensmad
    • Frokost
    • Morgenmad
    • Madpakke idéer
    • Baby- og børnemad
    • Salater
    • Forretter
    • Appetizers
    • Tilbehør
    • Snacks
  • Om mig / Kontakt
  • Kage & Dessert
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cheesecake
    • Portionsanrettede desserter
    • Cookies og småkager
    • Cupcakes og muffins
    • Moussekager
    • Glaze kager
    • Flødeboller
    • Tærter
    • Chokolade
    • Is
    • Juleopskrifter
    • Fastelavn
    • Nytårskager og desserter
    • Påskekager og -desserter
  • Brød og boller
    • Boller
    • Brød
    • Rugbrød
  • Mad
    • Aftensmad
    • Frokost
    • Morgenmad
    • Madpakke idéer
    • Baby- og børnemad
    • Salater
    • Forretter
    • Appetizers
    • Tilbehør
    • Snacks
  • Om mig / Kontakt

Svampet citronmåne

3. april 2020 3 Comments

Home » Skærekager » Svampet citronmåne

Svampet citronmåne

Svampet citronmåne
Denne citronmåne er helt vidunderligt svampet og fyldt med en frisk smag af citron. Perfekt til kaffebordet eller som en lækker kage til gæsterne. Opskriften er lavet med marcipan, der giver en skøn sødme og en lækker konsistens, som gør denne citronmåne med marcipan ekstra saftig og svampet.
Som I ønskede på Instagram, har jeg også lavet en how-to video, hvor jeg viser, hvordan du nemt kan lave denne kage. Det er virkelig en citronmåne opskrift, som jeg altid vender tilbage til, når jeg vil lave en klassisk kage, der smager super skønt.
Hvis du elsker kombinationen af sødt og syrligt, vil denne svampet citronmåne uden tvivl blive en ny favorit. 🍋
I KAN SE VIDEOEN HER
Ingen vurderinger endnu
Forberedelse:
Tilberedning:
Tid i alt:
(undgå sort skærm)
10 personer

Udstyr til opskriften:

  • Springform Ø20 cm (reklamelink)

Ingredienser
  

Citronmåne:

  • 150 gram smør (stuetempereret)
  • 100 gram sukker
  • 100 gram marcipan (revet)
  • 1/2 vaniljestang (kornene)
  • 3 æg
  • 1,5 citron (saft og fintrevet skal)
  • 100 gram hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 knsp salt

Glasur:

  • Flormelis
  • 1 citron (saften)
  • Evt. lidt gul pastafarve

Pynt:

  • Usaltede pistacienødder (reklamelink)
  • Frysetørret hindbær (reklamelink)
  • Rød skovsyre

Fremgangsmåde
 

Citronmåne:

  • Pisk smør, sukker, marcipan, vaniljekorn og fintrevet citronskal godt sammen.
  • Tilsæt citronsaft og pisk det med.
  • Tilsæt derefter æggene et efter et, mens du stadig pisker. Pisk rigtig godt mellem hvert æg, du tilsætter.
  • Sigt hvedemel, bagepulver og salt i dejen og vend det sammen.
  • Beklæd en springform (ca. Ø20 cm) med bagepapir i bunden og hæld dejen i.
  • Bag kagen i ovnen ved 180 grader i ca. 35-40 minutter.
  • Lad kagen køle af inden du kommer glasur og evt. pynt på.

Glasur:

  • Kom citronsaft i en skål og rør flormelis (og evt. gul pastafarve) i indtil du har en tyk og fast glasur – den må endelig ikke være for tynd, så flyder den ud og løber ned over siderne.
  • Fordel glasuren på kagen og pynt med hakkede pistacienødder, frysetørret hindbær og rød skovsyre.

Spørgsmål & svar

Hvordan får jeg min citronmåne ekstra svampet?
For at sikre en svampet citronmåne er det vigtigt at bruge marcipan i dejen, da det tilfører fugt og en lækker konsistens. Derudover bør du ikke overbage kagen – tjek den med en tandstik, og tag den ud af ovnen, så snart der ikke hænger rå dej ved.
Hvordan får jeg den perfekte balance mellem sødt og syrligt i min citronkage?
Denne citronkage opskrift har en tilpas og velafbalanceret mængde citronsaft og -skal i dejen, så den får en skøn smag af citron.
Kan jeg fryse min citronmåne med marcipan?
Ja, du kan sagtens fryse din citronkage. Pak den godt ind i plastfolie eller en frysepose, og den kan holde sig i op til 3 måneder. Lad den tø op ved stuetemperatur, før du serverer den.
Hvordan opbevarer jeg kagen bedst, så den forbliver svampet?
Opbevar din svampet citronmåne i en lufttæt beholder ved stuetemperatur.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Print opskriften

FLERE GODE OPSKRIFTER:

Squashkage med nem ostecremeSquashkage med ostecreme Skumbanan flødebollerSkumbanan flødeboller Den bedste Snickerskage - svampet kage med peanuts, karamel og chokoladeDen bedste Snickerskage Hjemmelavet skumbanan is - lækker chokoladeis med skumbananHjemmelavet skumbanan is Citron cheesecake med brændt marengsCitron cheesecake med brændt marengs Daimkage med karamelganacheDaimkage med karamelganache Svampet og blød chokoladekage med kaffeSvampet og blød chokoladekage med kaffe Roulade med lemoncurd og mynteRoulade med lemoncurd og mynte

Filed Under: Påskekager og -desserter, Skærekager

Previous Post: « Sprøde og luftige italienske boller
Next Post: Kinder Bueno cheesecake »

Reader Interactions

Comments

  1. Heidi

    24. april 2025 at 15:20

    Skal kagen bages ved alm. varme eller varmluft?

    Svar
    • MettesMadmagi

      24. april 2025 at 15:53

      Hej Heidi
      Den skal bages ved almindelig varme 😊

      Mvh. Mette

      Svar
      • Heidi

        24. april 2025 at 16:56

        Tak for svar😊

        Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Cookie- og privatlivspolitik

Sociale medier

Facebook Instagram Pinterest

Vurdering af opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required