Antal:
Et helt igennem fantastisk foccacia brød med masser af smag, som kan serveres til nærmest enhver ret! Dette foccacia er blødt og luftigt indeni og sprødt udenpå. Til at lave dette brød har jeg brugt en særlig foccaciaform. De små huller i formen gør at der er fri cirkulation af varme og på den måde undgår man kondensering, hvilket sikrer et sprødt focciacia brød udenpå, men blødt indeni.
Udstyr til denne opskrift:
Ingredienser:
Foccacia brød:
- 25 gram gær
- 4 dl vand (lunkent)
- 3 spsk olivenolie
- 1 tsk salt
- 1,5 tsk honning
- Ca. 550 gram hvedemel
Fyld:
- 4 fede hvidløg
- 4 kviste frisk rosmarin
- 3 spsk olivenolie
- 150 gram cherrytomater
- 1/2 rødløg
- Flagesalt
Fremgangsmåde:
- Rør gær ud i lunt vand.
- Tilsæt olivenolie, salt, honning og hvedemel.
- Ælt det hele godt sammen på din røremaskine i ca. 10-15 minutter. Dejen er færdigæltet når den slipper skålens kanter og den skal være fugtig, men ikke flydende.
- Lad dejen hæve overdækket med et fugtigt viskestykke et lunt sted i 1 time og 30 minutter.
- Når dejen er færdig med at hæve fordeles den ned i din form.
- Lad dejen hæve yderligere 30 minutter i formen.
Fyld:
- Hvidløg og frisk rosmarin knuses sammen i en minihakker eller morter.
- Tilsæt olivenolie til den knuste blanding.
- Skær cherrytomaterne i halve og skær rødløg ud i halve ringe.
Samling:
- Pres huller ned i dejen med dine fingre.
- Fordel hvidløg-rosmarin olien over dejen.
- Fordel de halve cherrytomater og de halve rødløgsringe og pres dem en smule ned i dejen.
- Drys til sidst med flagesalt.
- Bag foccaciaen ved 220 grader i ca. 20-25 minutter.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Skriv et svar