• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
Mettes Madmagi 183x57
Menu
  • Kage & Dessert
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cheesecake
    • Portionsanrettede desserter
    • Cookies og småkager
    • Cupcakes og muffins
    • Moussekager
    • Glaze kager
    • Flødeboller
    • Tærter
    • Chokolade
    • Is
    • Juleopskrifter
    • Fastelavn
    • Nytårskager og desserter
    • Påskekager og -desserter
  • Brød og boller
    • Boller
    • Brød
    • Rugbrød
  • Mad
    • Aftensmad
    • Frokost
    • Morgenmad
    • Madpakke idéer
    • Baby- og børnemad
    • Salater
    • Forretter
    • Appetizers
    • Tilbehør
    • Snacks
  • Om mig / Kontakt
  • Kage & Dessert
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cheesecake
    • Portionsanrettede desserter
    • Cookies og småkager
    • Cupcakes og muffins
    • Moussekager
    • Glaze kager
    • Flødeboller
    • Tærter
    • Chokolade
    • Is
    • Juleopskrifter
    • Fastelavn
    • Nytårskager og desserter
    • Påskekager og -desserter
  • Brød og boller
    • Boller
    • Brød
    • Rugbrød
  • Mad
    • Aftensmad
    • Frokost
    • Morgenmad
    • Madpakke idéer
    • Baby- og børnemad
    • Salater
    • Forretter
    • Appetizers
    • Tilbehør
    • Snacks
  • Om mig / Kontakt

Verdens bedste svampet chokoladekage opskrift

25. juni 2024 10 kommentarer

Home » Skærekager » Verdens bedste svampet chokoladekage opskrift

Verdens bedste svampet chokoladekage opskrift

Verdens bedste svampet chokoladekage opskrift
Denne svampet chokoladekage er både nem at lave og fyldt med lækker smag. Med kærnemælk som den hemmelige ingrediens får kagen en utroligt luftig og blød krumme, der gør den til en af de bedste chokoladekage opskrifter.
Kagen holder sig lækker og svampet i flere dage, hvis den opbevares ved stuetemperatur i en lufttæt beholder eller bradepande med låg. Den er perfekt til både hverdag og fest og kan serveres, som den er, eller pyntes med glasur, frugt, mousse eller flødeskum.
Hvis du leder efter en nem og klassisk chokoladekage, er denne opskrift et godt valg. Kombinationen af en saftig krumme og rig chokoladesmag gør den til en favorit hos mange.
5 fra 8 vurderinger
Forberedelse: 20 minutter minutter
Tilberedning: 35 minutter minutter
Tid i alt: 55 minutter minutter
(undgå sort skærm)
15 personer

Udstyr til opskriften:

  • Bradepande (Ca. 30x22 cm) (reklamelink)

Ingredienser
  

Chokoladekage:

  • 1,5 dl raps- eller solsikkeolie
  • 2 æg
  • 5 dl kærnemælk
  • 275 gram sukker
  • 300 gram hvedemel
  • 1,5 tsk natron
  • 1 tsk bagepulver
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1/2 tsk salt
  • 85 gram kakaopulver

Chokoladeglasur:

  • 50 gram smør (stuetempereret)
  • 200 gram flormelis
  • 1/2 dl vand
  • 2 spsk kakaopulver

Fremgangsmåde
 

Chokoladekage:

  • Pisk olie, æg, kærnemælk og sukker sammen.
  • Tilsæt de resterende ingredienser og vend det sammen til en ensartet dej. 
  • Hæld dejen i en bradepande foret med bagepapir (ca. 30x22 cm)
  • Bag kagen ved 180 grader i ca. 35 minutter.

Chokoladeglasur:

  • Pisk alle ingredienser sammen til en luftig chokoladeglasur og fordel det på din afkølede chokoladekage.

Spørgsmål & svar

Hvordan får jeg en ekstra svampet chokoladekage?
For at sikre en svampet chokoladekage er det vigtigt ikke at bage den for længe, da den kan blive tør. Brug kærnemælk og olie, da det giver en dejlig svampet og blød kage. En chokoladekage med kærnemælk bliver særligt luftig og svamoet på grund af syren i kærnemælken.
Kan jeg lave chokoladekagen dagen før?
Ja, denne chokoladekage er rigtig dejligt svampet og kan holde sig god i 2-3 dage. Opbevar den i en lufttæt beholder ved stuetemperatur, så den ikke bliver tør.
Kan jeg fryse denne chokoladekage?
Ja, chokoladekagen kan sagtens fryses! Pak den godt ind i en frysepose eller lufttæt beholder. Når du skal bruge den, lader du den tø langsomt op ved stuetemperatur, så den bevarer sin svampede konsistens.
Hvilken frosting passer bedst til en svampet chokoladekage?
En klassisk chokoladeganache eller smørcreme er perfekte valg. Hvis du vil have en lidt lettere topping, kan du lave en flødeskumsbaseret chokoladecreme eller blot drysse kagen med flormelis. En chokoladekage med kærnemælk smager også skønt helt uden frosting, da den i sig selv er lækker og svampet.
Verdens bedste svampet chokoladekage opskrift
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Print opskriften

FLERE GODE OPSKRIFTER:

Svampet chokoladekage - fudgy og brownie-agtig opskrift på chokoladekageSnasket chokoladekage – fudgy og brownie-agtig opskrift på chokoladekage Svampet og blød chokoladekage med kaffeSvampet og blød chokoladekage med kaffe Squashkage med nem ostecremeSquashkage med ostecreme Den bedste Snickerskage - svampet kage med peanuts, karamel og chokoladeDen bedste Snickerskage Daimkage med karamelganacheDaimkage med karamelganache Svampet og saftig marmorkage opskriftSvampet og saftig marmorkage opskrift Bedstefars skæg med hindbær - skøn og svampet kageBedstefars skæg med hindbær – skøn og svampet kage Brookie - en kombineret brownie cookie kageBrookie – en kombineret brownie cookie kage

Skrevet i: Skærekager

Previous Post: « Chokoladekage i kop – lækker og hurtig kop kage i mikroovn
Next Post: Othello lagkage »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Jane Bording

    1. januar 2025 kl. 19:56

    Hej

    Jeg har det spørgsmål vedr. “Verdens bedste svampede chokoladekage”?
    Kan bradepandestørrelsen 30 x22 ændres til en springform, og hvad størrelse skal den så være? Og hvad med bagetiden, så den stadig er svampet og ikke tør?
    På forhånd mange tak!
    Mvh
    Jane Bording

    Svar
  2. Emmely Hildebrand

    31. januar 2025 kl. 22:26

    5 stars
    Så lækker og luftig chokoladekage 😋

    Svar
    • MettesMadmagi

      31. januar 2025 kl. 22:30

      Tusind tak for din søde kommentar. Det er dejligt at høre! 😊

      Svar
  3. Bettina

    31. januar 2025 kl. 22:53

    5 stars
    smager vildt godt

    Svar
  4. Sanne Ejlertzen

    5. februar 2025 kl. 14:42

    5 stars
    😍😍

    Svar
  5. Henriette

    8. marts 2025 kl. 15:31

    5 stars
    Jeg fik din kage hos en kollega i dag. ALLE bad om opskriften! Den var seriøst SÅ lækker! Den kommer jeg heelt klart til at bage mange gange!😍
    Jeg har nogle i familien, som ikke tåler kærnemælk. Vil jeg kunne erstatte det med soyamælk uden at det gør noget ved smagen? Og skal jeg i så fald erstatte natron med bagepulver?
    De bedste hilsner
    Henriette

    Svar
  6. Mikael

    12. marts 2025 kl. 14:20

    5 stars
    Den er virkelig svampet

    Svar
  7. Nanna Engdahl

    2. maj 2025 kl. 20:18

    5 stars
    den bedste chokoladekage jeg har prøvet!

    Svar
  8. Anna

    2. juli 2025 kl. 08:03

    5 stars
    helt perfekt!

    Svar
5 from 8 votes (1 rating without comment)

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




Dette site anvender Akismet til at reducere spam. Læs om hvordan din kommentar bliver behandlet.

Cookie- og privatlivspolitik

Sociale medier

Facebook Instagram Pinterest

Vurdering af opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Vurder opskriften uden at skrive en kommentar

Something went wrong. Please try again.