Gateau Marcel kage - opskrift på fransk chokoladekage

Gateau Marcel er en klassisk fransk chokoladekage, som imponerer med sin intense smag og bløde konsistens. Denne gateau marcel opskrift kræver kun 4 ingredienser, og den super nem at lave. Det er den perfekte dessert til enhver chokoladeelsker!Kagen består af en bagt browniebund og et lag chokolademousse, som tilsammen skaber en fantastisk gateau marcel kage. Den kræver ikke meget arbejdstid, men resultatet er helt i top. En af de bedste ting ved denne franske chokoladekage er, at man kan lave den i god tid, da kagen skal stå i køleskabet og sætte sig natten over.Hvis du leder efter en opskrift på en intens, elegant og nem chokoladekage, så er Gateau Marcel et oplagt valg. Server den som den er, eller pynt med lidt kakaopulver og friske bær for et ekstra pift.
Forberedelse:
15 minutter
Tilberedning:
20 minutter
Tid i alt:
35 minutter
Udstyr til opskriften:
- Springform Ø20 cm (reklamelink)
Ingredienser
Gateau Marcel:
- 250 gram mørk chokolade (knapper eller hakket)
- 165 gram smør
- 170 gram sukker
- 7 æg
Pynt:
- Kakaopulver
- Spiselige guldflager (reklamelink)
- Dark crispearls (reklamelink)
- Kakaonips (reklamelink)
- Rød skovsyre
Fremgangsmåde
- Smelt chokolade sammen med smør.
- Pisk sukker og æg til en lys og luftig æggesnaps med en håndmikser.
- Vend æggesnapsen og chokoladeblandingen sammen.
- Del chokolademassen op i 2 portioner:
- Den ene halvdel fordeles i en springform (Ø20 cm) foret med bagepapir i bunden.
- Sæt den anden halvdel i køleskabet indtil bunden er bagt og er fuldstændig afkølet.
- Bag bunden ved 165 grader i ca. 20-25 minutter.
- Lad kagen køle af inden den befries fra formen.
- Byg din kage op i den springform du bagte den i. Sæt din springform (uden bund i) på det fad du vil servere kagen på.
- For springformen med kageplast og kom din bagte bund i.
- Fordel herefter den kolde chokolademousse ovenpå bunden.
- Stil kagen i køleskabet natten over.
- Drys kakaopulver over kagen inden springform og kageplast fjernes.
- Pynt kagen med kakaonips, spiselige guldflager, crispearls og rød skovsyre.
Spørgsmål & svar
Hvad gør en Gateau Marcel kage anderledes end en almindelig chokoladekage?
Gateau Marcel er en fransk chokoladekage, der kombinerer en bagt browniebund med et lag cremet chokolademousse. Den unikke tekstur og intense chokoladesmag gør den anderledes og mere cremet end en klassisk chokoladekage.
Kan jeg lave Gateau Marcel kagen dagen før?
Ja! Jeg anbefaler faktisk at lave denne franske chokoladekage dagen før, da den skal sætte sig i køleskabet natten over. Det giver den tid til at sætte sig, så den får den perfekte konsistens.
Hvilken type chokolade skal jeg bruge til opskriften?
For den bedste smag bør du bruge en mørk chokolade med omkring 60% kakaoindhold. Det giver en dyb og fyldig smag, som kendertegner en Gateau Marcel kage.
Kan jeg fryse min Gateau Marcel?
Ja, denne chokoladekage kan sagtens fryses. Lad den tø op i køleskabet i nogle timer, før den skal serveres.
Hvordan serverer jeg min Gateau Marcel bedst?
Server kagen kold direkte fra køleskabet og pynt den eventuelt med et drys kakaopulver, kakaonibs friske bær eller chokoladepynt.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Print opskriften
Jeg har lige prøvet at lave kagen, og nemmere kage skal man lede længe efter 🤣 og det går så stærkt, meget lidt opvask, total win win, jeg glæder mig meget til at smage den I morgen. Det er bare min yndlings kage, så kan ikke vente med at prøve det færdige resultat.😍 Jeg fatter ikke at Jeg har betalt 100kr af mine hårdt tjente penge for at få denne kage, jeg laver den selv fra nu af!😃
Hvad % chokolade bruger du? Jeg brugte 55% Odense.
Det gør mig super glad at høre! Den er SÅ lækker. Kan anbefale at lave en hindbærpurè ud af frosne hindbær, sukker og vaniljesukker, samt vaniljeis, som serveres til kagen. Så bliver det ikke bedre! 🙂
Jeg har brugt en mørk chokolade fra Callebaut på 60,1%
Mvh. Mette
Hej! Jeg ELSKER denne kage! Har lavet den så mange gange nu og forventer at lave den til kollegaer på arbejdet torsdag 😀. Dog er jeg i tvivl om hvor mange denne opskrift er til? Kan den laves i en lille bradepande i stedet så den er nemmere at transportere til arbejdet 😉?
Tusind tak for din søde besked! Det gør mig super glad at høre du kan lide min opskrift!
Jeg vil tro at denne opskrift svarer til en 5-6 personer alt efter hvor store stykker man foretrækker.
Hvis bradepanden høj nok, eller hvis du har mulighed for at beklæde den med bageplast så kan du godt 😊
Mvh. Mette
Hej mette
Kagen gik i god jord!
Det er simpelthen så lækker en kage og der er sørget for smagsprøve til manden 😉
Jeg bruger ofte dine opskrifter når jeg laver kage og må sige, det går lige i skabet hver gang og dine opskrifter er nemme at følge!
Stor kagebagefan hilsen herfra!
Hej Gabriella!
Tusind mange tak for din søde kommentar! Det gør mig bare super glad at høre! 😊
Knus Mette
Jeg er igang med at bage kagen. Ser utrolig godt ud. Men jeg må ærlig indrømme at jeg har læst din opskrift flere gange og føler stadig ikke at jeg har forstået det hehe. Jeg gør et forsøg også håber jeg at det lykkes.
Men tak for opskriften 💓
Hej Nasrin.
Det er en utrolig lækker kage!
Hvad i opskriften forstår du ikke? Så vil jeg forsøge at ændre lidt i det, så det måske bliver mere forståeligt 😊
Mvh. Mette
Bruger du helt almindelig æg
Hej Nasrin
Ja, det gør jeg 🙂
Mvh. Mette
Hej Mette,
Har du købt pasteuriserede æggeblommer og æggehvider hver for sig?
Og så pisker du begge dele sammen med sukkeret på én gang?
Mvh Ida
Hej Ida
Jeg bruger faktisk bare almindelige æg. Ellers kan du godt købe hele æg, som er pasteuriserede 🙂
Mvh. Mette
er det både blomme og hvide af ægget der skal bruges?
Mvh. Brit
Hej Brit
Ja, hele ægget skal bruges 🙂
Mvh. Mette
Kan kagen fryses, har du erfaring med det?
Hej Stephanie.
Jeg har ikke selv prøvet det, men efter hvad jeg kan læse hist og pist, så burde den godt kunne fryses 😊
Mvh. Mette
Hey Stephanie kan man bygger ovenpå men en passionsfrugt mousse og glaze den 🍾🤗
Mvh Annette
Jeg Annette.
Jeg tror desværre ikke at den øverste chokoladecreme kan bære vægten 🙂
Mvh. Mette
Hej. Den ser lækker ud! Jeg vil give mig i kast med den, men jeg har ingen kageplast. Kan man undvære eller bruge noget andet? Hvis jeg bare bruger springformen, går det så helt galt? Jeg har aldrig lavet kage med chokolademousse før…
Hej Marie. Det vil være en god idé, at bruge kageplast, da den ellers vil klistre fast til springformen. Alternativt kan du bruge plastlommer til at sætte rundt i kanten.
Mvh. Mette
Hej Mette, jeg har set at du på et tidspunkt har lavet noget mousse i en masse portionglas. Hvad er opskriften på dette?