Drømmekage - nem og svampet drømmekage opskrift

Drømmekage er en dejlig klassisk kage, og denne opskrift er helt klart en af de bedste. Den svampede kagebund kombineret med det lækre kokosfyld på toppen gør denne drømmekage virkelig lækker. Hvis du elsker den klassiske drømmekage fra Brovst, vil du helt sikkert finde denne version både svampet, nem og utrolig velsmagende.Denne opskrift på drømmekage giver dig en svampet bund, der holder sig fugtig og lækker, og det skønne kokosfyld på toppen, som er det, der virkelig gør kagen til noget særligt. For mig er det nemlig det bedste ved drømmekagen. Kokosfyldet er sødt og let karamelliseret, hvilket giver en dejlig kontrast til den bløde bund.Drømmekage er en meget nem kage at bage. Og selvom du kan finde mange opskrifter på drømmekage, så er dette min favorit – både på grund af den svampede bund og det ambitiøse lag kokosfyld. Det er simpelthen den bedste drømmekage!Hvis du elsker drømmekage kan du også prøve min opskrift på "Den du ved nok" kage, som er en chokolade drømmekage.
Forberedelse:
20 minutter
Tilberedning:
40 minutter
Tid i alt:
1 time
Udstyr til opskriften:
- Springform Ø22 cm (reklamelink)
Ingredienser
Drømmekage:
- 50 gram smør
- 4 æg
- 2 tsk vaniljesukker
- 200 gram sukker
- 250 gram hvedemel
- 2,5 tsk bagepulver
- 50 gram marcipan (revet)
- 2 dl mælk
Kokosfyld:
- 150 gram smør
- 100 gram kokosmel
- 160 gram brun farin
- 1/2 dl mælk
Fremgangsmåde
Drømmekage:
- Smelt smørret.
- Pisk æg, vaniljesukker og sukker til en luftig æggesnaps.
- Vend mel og bagepulver i æggesnapsen.
- Riv marcipanen groft og rør også det i.
- Tilsæt til sidst mælk og smeltet smør og vend det i dejen.
- Fordel dejen i en springform (Ø22 cm) beklædt med bagepapir i bunden.
- Bag kagen ved 200 grader i ca. 35 minutter.
- Lav kokosfyldet mens kagen er i ovnen.
Kokosfyld:
- Kom alle ingredienser i en gryde og lad det smelte sammen mens du rører i det.
- Tag kagen ud af ovnen efter ca. 35 minutter og fordel kokosfyldet ovenpå kagen.
- Lad kagen bage i yderligere 5 minutter ved 225 grader.
Spørgsmål & svar
Hvordan opnår jeg en svampet drømmekage?
For at få en svampet drømmekage er det vigtigt at piske æg og sukker godt sammen, så de bliver luftige. Derudover skal du sørge for ikke at give kagen for lang tid i ovnen. Bag den ved den rette temperatur, og brug en lille skarp kniv til at tjekke, om kagen er færdig.
Kan jeg lave drømmekage dagen før?
Ja, du kan sagtens bage din drømmekage dagen før. Opbevar den i en lufttæt beholder ved stuetemperatur, så den forbliver svampet. Du kan også lune den kort i ovnen inden servering, hvis du ønsker, at kokosfyldet bliver ekstra blødt.
Kan jeg fryse drømmekage?
Ja, drømmekage kan fryses. Når du vil spise den, kan du lade den tø op ved stuetemperatur eller lune den kort i ovnen for at gøre den lun og lækker igen.
Hvad gør jeg, hvis mit kokosfyld bliver for tørt?
Hvis kokosfyldet bliver for tørt, kan det skyldes, at det har simret for længe i gryden. Prøv at tilsætte en smule ekstra smør eller mælk for at gøre det mere fugtigt.
Denne drømmekage opskrift er både nem og sikker at lykkes med – og resultatet bliver en svampet drømmekage med det lækreste kokosfyld!
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Dejlig svamped