Antal: glas
En ægte sommerdessert med de smukkeste lyserøde rabarber fra haven. Denne dessert er virkelig en sikker vinder og helt klart en af mine favoritter! En ret nem dessert som får det fineste udtryk.Både vaniljecremen og rabarber kompotten kan laves dagen før og så tager det ingen tid at samle den, på dagen den skal serveres.
Udstyr til denne opskrift:
- Sprøjteposer (reklamelink)
Ingredienser:
Vaniljecreme:
- 1/2 vaniljestang (kornene)
- 50 gram sukker
- 20 gram majsstivelse
- 30 gram æggeblommer
- 3 dl mælk
- 1,5 dl piskefløde (letpisket)
Rabarberkompot:
- 425 gram rabarber (vinrabarber eller jordbærrabarber)
- 1/2 vaniljestang (kornene)
- 100 gram sukker
- 1/2 dl vand
Derudover:
- Makroner
- Rød skovsyre
Fremgangsmåde:
Vaniljecreme:
- Kom alle ingredienser i en gryde undtagen piskefløde. Varm massen op og pisk konstant indtil cremen tykner.
- Kom husholdningsfilm helt ned til cremen og sæt den i køleskabet i mindst 4 timer eller gerne natten over.
- Når vaniljecremen er helt kold piskes den lind og vendes sammen med 1,5 dl letpisket flødeskum.
Rabarberkompot:
- Skær rabarberstængerne i tern og kom dem i en gryde med sukker, vaniljesukker og vand.
- Bring det i kog og lad det simre til rabarberne er kogt godt ud og vandet er fordampet, så du til sidst har en tyk og lækker rabarbergrød.
- Kom rabarber kompotten på køl til den er helt kold.
Samling:
- Kom rabarberkompotten i en sprøjtepose.
- Kom vaniljecremen i en sprøjtepose.
- Knus makronerne.
- Kom først rabarberkompot i dine glas.
- Derefter skal et lag makroner på og til sidst et lag vaniljecreme.
- Pynt evt. med rød skovsyre.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Jette
Hej
Er det rigtigt forstået at til cremen skal der flydende fløde i gryde og pisket fløde med på samme tid? Og når cremen er kold vendes den yderligere med pisket fløde?
Vh Jette