Antal: personer
Den bedste opskrift på en luftig og lækker banankage! Jeg laver ALTID denne opskrift når jeg skal bage banankage – det er en sikker vinder hver eneste gang!
Udstyr til denne opskrift:
- Springform Ø18 cm (reklamelink)
Ingredienser:
Banankage:
- 2 æg
- 120 gram sukker
- 3-4 bananer (3 store eller 4 små overmodne bananer)
- 1 dl solsikke- eller rapsolie
- 185 gram hvedemel
- 1 tsk natron
- 1/4 tsk salt
- 75 gram chokolade (vælg din yndlings)
Fremgangsmåde:
- Pisk æg og sukker helt lyst og luftigt.
- Mos bananerne til grød og pisk dem med i æggemassen.
- Tilsæt olie og pisk det sammen.
- Tilsæt mel, natron, salt og chokolade. Pisk det kortvarigt sammen til dejen er ensartet.
- Kom bagepapir i bunden af en springform (Ø18 cm) og hæld din dej i.
- Drys evt. lidt ekstra chokolade på toppen.
- Bag banankagen ved 175 grader i ca. 50 minutter.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Karina
Jeg er i gang med at bage din skønne kage, men er du sikker på at det skal være en springform på 18cm? Min kage er godt nok blevet høj inde i ovnen 😄 Men den både dufter og ser sååå lækker ud! Jeg glæder mig så meget til at sætte tænderne i din i aften, sammen med familien 🤩
metteskutter
Hej Karina. Ja, den form jeg plejer at bruge er 18-19 cm i diameter, så min får også en fin højde, når jeg bager den 😊
Mvh. Mette
Karina
Det har den vist også nu 😀
Den falder jo lidt sammen når den kommer ud af ovnen, men det tænkte jeg ikke lige på under bagningen, da den pludselig var 3-4 cm højere end formens kant 😂
Glæder mig til at sætte tænderne i den! Og tak for alle de lækre opskrifter – der er en masse endnu jeg skal have testet 😍