Antal:
Her kommer den vildeste brownie med saltkaramel til dags dato! Sindssygt snasket og med den lækreste, chewy saltkaramel på toppen.Velbekomme!
Udstyr til denne opskrift:
- Firkantet form (ca. 20x20 cm)
Ingredienser:
Brownie:
- 120 gram smør
- 150 gram sukker
- 2 æg
- 100 gram mørk chokolade (smeltet)
- 100 gram hvedemel
- 30 gram kakaopulver
- 1/2 tsk salt
- 100 gram mørk chokolade (hakket eller knapper)
Saltkaramel:
- 2 dl piskefløde
- 150 gram sukker
- 40 gram smør
- 1 tsk salt
Fremgangsmåde:
Brownie:
- Smelt smørret og tilsæt sukker.
- Pisk derefter æggene i. Pisk indtil massen bliver tyk og luftig.
- Tilsæt den smeltede chokolade og fortsæt med at piske.
- Kom mel, kakaopulver og salt i, og vend det sammen indtil dejen er ensartet.
- Vend til sidst chokolade i, enten hakket eller i knapper.
- Kom browniedejen i en firkantet form (20 x 20 cm) beklædt med bagepapir.
- Bag brownien ved 180 grader i ca. 20-25 minutter.
Saltkaramel:
- Kom sukker i en gryde og smelt det indtil det får en fin og gyldenbrun farve.
- Varm fløden en smule i mikroovnen, så den ikke er helt kold, når den blandes med den varme sukkerlage.
- Tilsæt fløden til den varme sukkerlage.
- Kog massen op under omrøring indtil det hele er ensartet og smeltet fint sammen.
- Tilsæt derefter smør i små tern, lidt efter lidt.
- Kom til sidst salt i.
- Hæld saltkaramellen gennem en si og ovenpå din brownie.
- Sæt kagen i køleskabet og lad karamellen sætte sig i et par timer.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Gitte
Super lækker kage, men min karamel blev hård!
metteskutter
Hej Gitte
Jeg tænker du har kogt karamellen for længe – jo længere du koger en karamel, jo hårdere vil den blive, når den køler af 🙂
Mvh. Mette
Laura
Hvis jeg har en bradepande med målene 22×32, hvor meget skal jeg så gange opskriften op
metteskutter
Hej Laura
Jeg ville nok gange opskriften med 2 🙂
Mvh. Mette
Maria
Kan man lave den dagen i forvejen¿
metteskutter
Hej Maria
Ja, det kan du godt ☺️
Mvh. Mette
Louise
Hej Mette
Hvordan sikrer jeg mig at karamellen får den rigtige konsistens? Er der en måde jeg kan teste eller rettesnor jeg kan gå efter? Det er jo noget ærgerligt af “ødelække” kagen hvis karamellen ikke bliver rigtig.