
Disse flødeboller med skumbanan er en sjov og lækker variation af den klassiske flødebolle. Den bløde skum smager skønt af banan og harmonerer perfekt med en bund af marcipan og et lag mørk chokolade.Hvis du leder efter en opskrift på flødeboller med en lidt anderledes smag, er disse et oplagt valg. Kombinationen af banan, chokolade og marcipan skaber en fantastisk sammensætning af både smag og konsistens.Flødeboller med banan og marcipanbund er perfekte til at imponere gæster eller forkæle dig selv.
Udstyr til opskriften:
- Flødebolleform i hård plast (reklamelink)
- Termometer (reklamelink)
Ingredienser
Chokoladeskaller:
- 600 gram mørk chokolade
Marcipanbunde:
- 300 gram marcipan
Flødebolleskum med banansmag:
- 1 brev Dr. Oetker flødebolleskum reklamelink
- 5-7 dråber bananaroma reklamelink
- evt. lidt gul pastafarve
Fremgangsmåde
Chokoladeskaller:
- Du kan evt. starte med at farve dine forme med gul kakaosmør – jeg har brugt gult. Sæt et stykke af en svamp på enden af din elpisker med dejkrog på – sådan kan du nemt lave det “swirl”-agtige mønster.
- Kom chokoladen i en skål og temperer det over vandbad eller i mikroovnen. Temperaturen skal ramme ca. 31-32 grader.
- Fordel chokoladen i din form.
- Vend den derefter på hovedet, så den overskydende chokolade løber ud. Skrab formen for overskydende chokolade på toppen og sæt den på køl til chokoladen har sat sig.
Marcipanbunde:
- Marcipanen rulles ud til 4 mm tykkelse i lidt flormelis.
- Stik runde bunde ud med en udstikker på ca. 5 cm.
- “Brænd” bundene med en gasbrænder indtil de er gyldne. Brænd dem på begge sider.
Flødebolleskum med banansmag:
- Følg anvisningen bag på brevet og pisk til sidst bananaromaen og pastafarven med. Smag skummet til og kom kun lidt bananaroma i ad gangen.
- Kom din bananskum i en sprøjtepose
- Befri forsigtigt chokoladeskallerne fra din form og sæt dem på en omvendt æggebakke, eller andet, mens du sprøjter skummet i.
- Fordel skummet med en lille spartel, så skallen er lige præcis fyldt og sæt en marcipanbund på.
- Opbevar flødebollerne i en tætsluttet beholder i køleskabet, eller et køligt sted.
Spørgsmål & svar
Hvordan får jeg det perfekte skum i mine hjemmelavede flødeboller?
Jeg bruger et brev flødebolleskum fra Dr. Oetker. Der gør det super nemt og hurtigt at få et luftigt og stabilt skum i dine flødeboller. Det er dog stadig vigtigt at piske massen længe nok, så dit flødebolleskum bliver tykt og luftigt.
Kan jeg bruge en anden type bund end marcipan?
Ja, hvis du ønsker en anden bund til dine flødeboller med skumbanan, kan du bruge kiks eller vaffelbunde. Marcipan giver en lækker kontrast til det søde skum, men en kiks er mere sprød og giver en lettere smag.
Hvordan dypper jeg flødeboller uden at ødelægge skummet?
Jeg synes den nemmeste metode til at overtrække hjemmelavede flødeboller er at hælde chokoladen i et glas og dyppe dine flødeboller ned i. Du kan eventuelt tilsætte kakaosmør til din chokolade, da kakosmør gør chokoladen tyndere, og dermed bliver det nemmere at dyppe flødebollerne. Hold ved bunden af flødebollen, vend den på hovedet og dyp den forsigtigt i den smeltede chokolade, og lad overskydende chokolade dryppe af, før du sætter den på et stykke bagepapir for at størkne.
Hvor længe kan skumbanan flødeboller holde sig?
Dine flødeboller med skumbanan kan holde sig friske i op til 3-4 dage, hvis de opbevares i en lufttæt beholder et køligt sted.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Skriv et svar