• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
Mettes Madmagi 183x57
Menu
  • Kage & Dessert
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cheesecake
    • Portionsanrettede desserter
    • Cookies og småkager
    • Cupcakes og muffins
    • Moussekager
    • Glaze kager
    • Flødeboller
    • Tærter
    • Chokolade
    • Is
    • Juleopskrifter
    • Fastelavn
    • Nytårskager og desserter
    • Påskekager og -desserter
  • Brød og boller
    • Boller
    • Brød
    • Rugbrød
  • Mad
    • Aftensmad
    • Frokost
    • Morgenmad
    • Madpakke idéer
    • Baby- og børnemad
    • Salater
    • Forretter
    • Appetizers
    • Tilbehør
    • Snacks
  • Om mig / Kontakt
  • Kage & Dessert
    • Lagkager
    • Skærekager
    • Desserter
    • Cheesecake
    • Portionsanrettede desserter
    • Cookies og småkager
    • Cupcakes og muffins
    • Moussekager
    • Glaze kager
    • Flødeboller
    • Tærter
    • Chokolade
    • Is
    • Juleopskrifter
    • Fastelavn
    • Nytårskager og desserter
    • Påskekager og -desserter
  • Brød og boller
    • Boller
    • Brød
    • Rugbrød
  • Mad
    • Aftensmad
    • Frokost
    • Morgenmad
    • Madpakke idéer
    • Baby- og børnemad
    • Salater
    • Forretter
    • Appetizers
    • Tilbehør
    • Snacks
  • Om mig / Kontakt

Skumbanan flødeboller

30. april 2021 Leave a Comment

 

Home » Flødeboller » Skumbanan flødeboller

Skumbanan flødeboller

Skumbanan flødeboller
Disse flødeboller med skumbanan er en sjov og lækker variation af den klassiske flødebolle. Den bløde skum smager skønt af banan og harmonerer perfekt med en bund af marcipan og et lag mørk chokolade.
Hvis du leder efter en opskrift på flødeboller med en lidt anderledes smag, er disse et oplagt valg. Kombinationen af banan, chokolade og marcipan skaber en fantastisk sammensætning af både smag og konsistens.
Flødeboller med banan og marcipanbund er perfekte til at imponere gæster eller forkæle dig selv.
5
Forberedelse:
Tilberedning:
Tid i alt:
(undgå sort skærm)
20 flødeboller

Udstyr til opskriften:

  • Flødebolleform i hård plast (reklamelink)
  • Termometer (reklamelink)

Ingredienser
  

Chokoladeskaller:

  • 600 gram mørk chokolade

Marcipanbunde:

  • 300 gram marcipan

Flødebolleskum med banansmag:

  • 1 brev Dr. Oetker flødebolleskum (reklamelink)
  • 5-7 dråber bananaroma (reklamelink)
  • evt. lidt gul pastafarve

Fremgangsmåde
 

Chokoladeskaller:

  • Du kan evt. starte med at farve dine forme med gul kakaosmør – jeg har brugt gult. Sæt et stykke af en svamp på enden af din elpisker med dejkrog på – sådan kan du nemt lave det “swirl”-agtige mønster.
  • Kom chokoladen i en skål og temperer det over vandbad eller i mikroovnen. Temperaturen skal ramme ca. 31-32 grader.
  • Fordel chokoladen i din form.
  • Vend den derefter på hovedet, så den overskydende chokolade løber ud. Skrab formen for overskydende chokolade på toppen og sæt den på køl til chokoladen har sat sig.

Marcipanbunde:

  • Marcipanen rulles ud til 4 mm tykkelse i lidt flormelis.
  • Stik runde bunde ud med en udstikker på ca. 5 cm.
  • “Brænd” bundene med en gasbrænder indtil de er gyldne. Brænd dem på begge sider.

Flødebolleskum med banansmag:

  • Følg anvisningen bag på brevet og pisk til sidst bananaromaen og pastafarven med. Smag skummet til og kom kun lidt bananaroma i ad gangen.
  • Kom din bananskum i en sprøjtepose
  • Befri forsigtigt chokoladeskallerne fra din form og sæt dem på en omvendt æggebakke, eller andet, mens du sprøjter skummet i.
  • Fordel skummet med en lille spartel, så skallen er lige præcis fyldt og sæt en marcipanbund på.
  • Opbevar flødebollerne i en tætsluttet beholder i køleskabet, eller et køligt sted.

Spørgsmål & svar

Hvordan får jeg det perfekte skum i mine hjemmelavede flødeboller?
Jeg bruger et brev flødebolleskum fra Dr. Oetker. Der gør det super nemt og hurtigt at få et luftigt og stabilt skum i dine flødeboller. Det er dog stadig vigtigt at piske massen længe nok, så dit flødebolleskum bliver tykt og luftigt. 
Kan jeg bruge en anden type bund end marcipan?
Ja, hvis du ønsker en anden bund til dine flødeboller med skumbanan, kan du bruge kiks eller vaffelbunde. Marcipan giver en lækker kontrast til det søde skum, men en kiks er mere sprød og giver en lettere smag.
Hvordan dypper jeg flødeboller uden at ødelægge skummet?
Jeg synes den nemmeste metode til at overtrække hjemmelavede flødeboller er at hælde chokoladen i et glas og dyppe dine flødeboller ned i. Du kan eventuelt tilsætte kakaosmør til din chokolade, da kakosmør gør chokoladen tyndere, og dermed bliver det nemmere at dyppe flødebollerne. Hold ved bunden af flødebollen, vend den på hovedet og dyp den forsigtigt i den smeltede chokolade, og lad overskydende chokolade dryppe af, før du sætter den på et stykke bagepapir for at størkne.
Hvor længe kan skumbanan flødeboller holde sig?
Dine flødeboller med skumbanan kan holde sig friske i op til 3-4 dage, hvis de opbevares i en lufttæt beholder et køligt sted.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Print opskriften

FLERE GODE OPSKRIFTER:

Påske mini donuts med citron og vaniljePåske mini donuts med citron og vanilje Flødeboller med passionsfrugtskum og mørk chokoladeNemme flødeboller med passionsfrugtskum og mørk chokolade Citronfromage - nem og frisk dessert med citronCitronfromage – nem og frisk dessert med citron Hindbær flødebollerHindbær flødeboller – hjemmelavede flødeboller med hindbær Skildpadde flødeboller - hjemmelavede flødeboller med karamelSkildpadde flødeboller – hjemmelavede flødeboller med karamel Citron cheesecake med brændt marengsCitron cheesecake med brændt marengs Marcipan påskeæg med hindbær og Ruby chokoladeMarcipan påskeæg med hindbær og Ruby chokolade Påske cheesecake med citron og marengs - frisk påskekage med påskeægPåske cheesecake med citron og marengs

Filed Under: Flødeboller, Påskekager og -desserter

Previous Post: « Den bedste pærekage med marcipan og vanilje creme fraiche
Next Post: Den bedste Snickerskage »

Reader Interactions

5 from 1 vote (1 rating without comment)

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskriften




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Cookie- og privatlivspolitik

Sociale medier

Facebook Instagram Pinterest

Vurdering af opskriften

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Vurder opskriften uden at skrive en kommentar

Something went wrong. Please try again.