Antal:
En super lækker og frisk sommerkage med nøddebund, frisk frugt og en syrlig vaniljecreme lavet på fløde og creme fraiche, hvilket giver kagen noget friskhed sammen med de friske bær.
Udstyr til denne opskrift:
- Springform (Ø24 cm) (reklamelink)
Ingredienser:
Nøddebund:
- 4 æggehvider
- 150 gram sukker
- 200 gram mandler (blendet til fint mandelmel)
- 70 gram smør (smeltet)
- 1 tsk hvedemel
Frisk vaniljecreme:
- 2 dl creme fraiche (18%)
- 4 spsk flormelis
- 1 vaniljestang (kornene)
- 3 dl piskefløde
Derudover:
- Friske bær og frugt
Fremgangsmåde:
Nøddebund:
- Pisk æggehviderne stive og tilsæt sukker lidt ad gangen. Pisk det til en sej og luftig marengs.
- Vend blendede mandler, smør og mel i marengsmassen.
- For en springform (Ø24 cm) med bagepapir i bunden og fordel dejen deri.
- Bag nøddebunden ved 180 grader i ca. 25 minutter.
Frisk vaniljecreme:
- Rør creme fraiche, flormelis og vanilje sammen i en skål.
- Pisk fløden til flødeskum.
- Vend creme fraicheblandingen sammen med flødeskum.
- Fordel vaniljecremen på kagen og pynt med friske bær.
- Sæt kagen på køl, så vaniljecremen kan få lov at sætte sig en lille smule.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Julie Duus
Hvor mange mennesker er den til?
metteskutter
Hej Julie
Ca. 10-12 personer
Julius Kilsgaard Simonsen
Den var mega god