Antal: personer
Det her er den ultimative opskrift på verdens bedste chokoladekage. Den er super nem at lave og man skal kun bruge 4 ingredienser! Gateau Marcel er en fransk chokoladekage, som virkelig er en intens chokoladeoplevelse. Man kan med fordel lave den i rigtig god tid, da kagen skal stå på køl natten over.
Udstyr til denne opskrift:
- Springform Ø20 cm (reklamelink)
Ingredienser:
Gateau Marcel:
- 250 gram mørk chokolade (knapper eller hakket)
- 165 gram smør
- 170 gram sukker
- 7 æg
Pynt:
- Kakaopulver
- Spiselige guldflager (reklamelink)
- Dark crispearls (reklamelink)
- Kakaonips (reklamelink)
- Rød skovsyre
Fremgangsmåde:
- Smelt chokolade sammen med smør.
- Psik sukker og æg til en lys og luftig æggesnaps med en håndmikser.
- Vend æggesnapsen og chokoladeblandingen sammen.
- Del chokolademassen op i 2 portioner:
- Den ene halvdel fordeles i en springform (Ø20 cm) foret med bagepapir i bunden.
- Sæt den anden halvdel i køleskabet indtil bunden er bagt og er fuldstændig afkølet.
- Bag bunden ved 165 grader i ca. 20-25 minutter.
- Lad kagen køle af inden den befries fra formen.
- Byg din kage op i den springform du bagte den i. Sæt din springform (uden bund i) på det fad du vil servere kagen på.
- For springformen med kageplast og kom din bagte bund i.
- Fordel herefter den kolde chokolademousse ovenpå bunden.
- Stil kagen i køleskabet natten over.
- Drys kakaopulver over kagen inden springform og kageplast fjernes.
- Pynt kagen med kakaonips, spiselige guldflager, crispearls og rød skovsyre.
Har du prøvet denne opskrift?Del dit resultat med @mettesmadmagi på Instagram!
Sidsel spile
Jeg har lige prøvet at lave kagen, og nemmere kage skal man lede længe efter 🤣 og det går så stærkt, meget lidt opvask, total win win, jeg glæder mig meget til at smage den I morgen. Det er bare min yndlings kage, så kan ikke vente med at prøve det færdige resultat.😍 Jeg fatter ikke at Jeg har betalt 100kr af mine hårdt tjente penge for at få denne kage, jeg laver den selv fra nu af!😃
Hvad % chokolade bruger du? Jeg brugte 55% Odense.
metteskutter
Det gør mig super glad at høre! Den er SÅ lækker. Kan anbefale at lave en hindbærpurè ud af frosne hindbær, sukker og vaniljesukker, samt vaniljeis, som serveres til kagen. Så bliver det ikke bedre! 🙂
Jeg har brugt en mørk chokolade fra Callebaut på 60,1%
Mvh. Mette
Gabriella
Hej! Jeg ELSKER denne kage! Har lavet den så mange gange nu og forventer at lave den til kollegaer på arbejdet torsdag 😀. Dog er jeg i tvivl om hvor mange denne opskrift er til? Kan den laves i en lille bradepande i stedet så den er nemmere at transportere til arbejdet 😉?
metteskutter
Tusind tak for din søde besked! Det gør mig super glad at høre du kan lide min opskrift!
Jeg vil tro at denne opskrift svarer til en 5-6 personer alt efter hvor store stykker man foretrækker.
Hvis bradepanden høj nok, eller hvis du har mulighed for at beklæde den med bageplast så kan du godt 😊
Mvh. Mette
Gabriella
Hej mette
Kagen gik i god jord!
Det er simpelthen så lækker en kage og der er sørget for smagsprøve til manden 😉
Jeg bruger ofte dine opskrifter når jeg laver kage og må sige, det går lige i skabet hver gang og dine opskrifter er nemme at følge!
Stor kagebagefan hilsen herfra!
metteskutter
Hej Gabriella!
Tusind mange tak for din søde kommentar! Det gør mig bare super glad at høre! 😊
Knus Mette
Nasrin
Jeg er igang med at bage kagen. Ser utrolig godt ud. Men jeg må ærlig indrømme at jeg har læst din opskrift flere gange og føler stadig ikke at jeg har forstået det hehe. Jeg gør et forsøg også håber jeg at det lykkes.
Men tak for opskriften 💓
metteskutter
Hej Nasrin.
Det er en utrolig lækker kage!
Hvad i opskriften forstår du ikke? Så vil jeg forsøge at ændre lidt i det, så det måske bliver mere forståeligt 😊
Mvh. Mette
Nasrin
Bruger du helt almindelig æg
metteskutter
Hej Nasrin
Ja, det gør jeg 🙂
Mvh. Mette
Ida
Hej Mette,
Har du købt pasteuriserede æggeblommer og æggehvider hver for sig?
Og så pisker du begge dele sammen med sukkeret på én gang?
Mvh Ida
metteskutter
Hej Ida
Jeg bruger faktisk bare almindelige æg. Ellers kan du godt købe hele æg, som er pasteuriserede 🙂
Mvh. Mette
Brit Thrane Horn Leisvig
er det både blomme og hvide af ægget der skal bruges?
Mvh. Brit
metteskutter
Hej Brit
Ja, hele ægget skal bruges 🙂
Mvh. Mette
Stephanie
Kan kagen fryses, har du erfaring med det?
metteskutter
Hej Stephanie.
Jeg har ikke selv prøvet det, men efter hvad jeg kan læse hist og pist, så burde den godt kunne fryses 😊
Mvh. Mette
Annette
Hey Stephanie kan man bygger ovenpå men en passionsfrugt mousse og glaze den 🍾🤗
Mvh Annette
metteskutter
Jeg Annette.
Jeg tror desværre ikke at den øverste chokoladecreme kan bære vægten 🙂
Mvh. Mette
Marie
Hej. Den ser lækker ud! Jeg vil give mig i kast med den, men jeg har ingen kageplast. Kan man undvære eller bruge noget andet? Hvis jeg bare bruger springformen, går det så helt galt? Jeg har aldrig lavet kage med chokolademousse før…
metteskutter
Hej Marie. Det vil være en god idé, at bruge kageplast, da den ellers vil klistre fast til springformen. Alternativt kan du bruge plastlommer til at sætte rundt i kanten.
Mvh. Mette
Camilla
Hej Mette, jeg har set at du på et tidspunkt har lavet noget mousse i en masse portionglas. Hvad er opskriften på dette?